MASK OF PROSPERO

Ένα από τα συγκροτήματα που θα συμμετέχουν στο Under The Quarry III festival είναι και οι Mask of Prospero και έτσι μας δίνεται η ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα πράγματα για τη μπάντα καθώς και τα σχέδια τους για το μέλλον.

Καλωσήρθατε στη παρέα του Rockway gr, ποιοι είναι οι Mask of Prosperο και πότε ξεκινήσατε σαν μπάντα;
Καλησπέρα, ευχαριστούμε πολύ για αυτήν την ευκαιρία. Με τους Mask of Prospero ξεκινήσαμε το 2015 και μετά από διάφορες αλλαγές καταλήξαμε στο τωρινό line-up. Χρήστος Κοντούλης (vocals), Παναγιώτης Κοτταράς και Νίκος Λέτσιος (guitars), Ελένη Νότα (drums) και Βασίλης Περράκης (bass).

Πώς θα περιγράφατε τη μουσική σας και ποιες είναι οι βασικές σας επιρροές;
Γενικά είναι δύσκολο πλέον να κατατάξεις μια μπάντα σε ένα μουσικό είδος και αυτό πιστεύουμε πως είναι το κλειδί στην εξέλιξη. Πιστεύουμε πως η τέχνη έχει όσα όρια της θέτουμε εμείς γι αυτό αποφεύγουμε την ¨ταμπελοποίηση¨. Η μουσική μας κατά βάση κατατάσσεται μέσα στο φάσμα του Modern Progressive Metal, Ambient Metal, Djent. Αντλούμε όμως επιρροές και από είδη εκτός αυτών, όπως Trip-Hop, Post Rock κ.α. Βασικές μπάντες που μας έχουν επηρεάσει είναι οι Tesseract, οι Leprous, οι Ocean Collective, oi Architects, οι Russian Circles κ.α.



Ο Prospero είναι χαρακτήρας του Edgar Allan Poe από το “The Masque of the Red Death”. Ποιοι άλλοι είναι οι αγαπημένοι σας συγραφείς και αν υπάρχει περίπτωση να δούμε κάποιο concept album βασισμένο σε έργο του Poe;
Πολύ σωστά! Ο Prospero που χρησιμοποιήσαμε ήταν του Poe, καθώς υπάρχει και ο Prospero του Shakespeare από το “The Tempest”. Ακόμα δυο συγγραφείς που θαυμάζουμε πολύ είναι ο Oscar Wilde στον οποίο αναφερόμαστε στο τέταρτο κομμάτι του δίσκου μας με τίτλο ”Portrait” όπου πραγματευόμαστε την ιστορία του Dorian Gray, με αναφορά στην κοινωνία του σήμερα, και ο Jorge Bucay, Αργεντίνος συγγραφέας με βιβλία για την ψυχοθεραπεία και την ψυχοδραματική. Όσον αφορά ένα μελλοντικό concept album βασισμένο σε κάποιο έργο του Poe σίγουρα δεν είναι απίθανο. Για την ώρα όμως έχουμε εστιάσει την προσοχή μας σε ένα άλλο θέμα που μας απασχολεί για την επόμενη δισκογραφική μας δουλειά.

To “The Observatory” που κυκλοφορήσατε φέτος έχει πάρει στο σύνολο του καλές κριτικές, αυτό σας έχει αγχώσει καθόλου;
Μας έχει αγχώσει σίγουρα καθώς ανεβαίνουν οι απαιτήσεις και οι ευθύνες μας ως μπάντα που αναζητά την ευκαιρία για να ανέβει και να δείξει τη δουλεία της. Αντίστοιχα μας χαροποιεί αφάνταστα το γεγονός ότι οι κόποι όλων μας, όχι μόνο της μπάντας, αλλά και όσων συνέβαλαν σε αυτό αποδίδουν. Και το όμορφο είναι ότι αυτό μας δίνει την δύναμη και την ενέργεια που χρειαζόμαστε για να συνεχίσουμε.



Με συγκροτήματα όπως Need, Tardive Dyskinesia, Poem και πολλές  άλλες μπάντες,πιστεύετε ότι αυτή τη στιγμή  έχουμε μια από τις καλύτερες Progressive σκηνές παγκοσμίως;
Θα έλεγα πως ναι, δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από αντίστοιχες Progressive σκηνές του εξωτερικού.

25 Αυγούστου θα εμφανιστείτε στο Under The Quarry festival στο Γαλάτσι μαζί με Poem, Power Crue, Reflection, The Silent Wedding, System Decay, όλες εξαιρετικές μπάντες, ενώ πιο πριν συμετείχατε στο Schoolwave και γενικά έχετε μια σταθερή συναυλιακή παρουσία. Πόσο σημαντικό για εσάς είναι τα live;
Προσπαθούμε γενικά να είμαστε όσο πιο ενεργοί γίνεται. Το live για εμάς είναι βασικός λόγος που παίζουμε μουσική. Είναι η ευκαιρία να επικοινωνήσουμε τη δουλεία μας με τον κόσμο, να γνωρίσουμε καινούρια άτομα και φυσικά να περάσουμε το μήνυμα μας.



Ποιο ήταν η πρώτη συναυλία που είδατε και ποιο το πρώτο live που μείνατε άφωνοι με τα συγκροτήμα που παρακολουθήσατε;
Από τις πρώτες συναυλίες που παρακολουθήσαν κάποιοι από εμάς ήταν οι Scorpions (φυσικά). Κάποια από τα πιο ωραία live που θα λέγαμε ότι έχουμε δει είναι σίγουρα οι Dirty Granny Tales και οι Chaostar.

Ποιο θα ήταν το ιδανικό line up από ξένα συκροτήματα σε festival για τους Mask of Prospero;
Νομίζω πως το ιδανικό festival για εμάς θα είχε σίγουρα μπάντες που αποτελούν έμπνευση για εμάς. Δυο παραδείγματα ιδανικού festival είναι το Tech-Fest στην Αγγλία και το Euroblast στην Γερμανία.



Τι ακολουθεί για το συγκρότημα μετά το Under The Quarry festival;
Μετά το Under the Quarry έχουμε οργανώσει μια μοναδική live εμφάνιση που θα μάθετε σύντομα καθώς και μια εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη.

Ευχαριστώ για τον πολύτιμο χρόνο, λίγα λόγια για τους φίλους που θα έρθουν στο Γαλάτσι να σας δουν;
Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την συνέντευξη και θα χαρούμε να σας δούμε όλους στο Γαλάτσι στις 25 Αυγούστου παρέα με τις υπόλοιπες μπάντες.

298

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.