SYSTEM DECAY

Οι System Decay είναι μια μπάντα από Αθήνα οι οποίοι παίζουν Thrash  και μετά από αποχή επιστρέφουν στο φεστιβάλ  Under The Quarry III στις 25 Αυγούστου. O Ραφαήλ Παγώνης προσέγγισε τον Χρήστο Μπριντζίκη (φωνή, Ρυθμική κιθάρα) ώστε να μας πει τα νέα της μπάντας.

Καλώς όρισες στο Rockway τι κάνετε αυτό το διάστημα;
Καλώς σας βρήκαμε αρχικά και ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία! Αυτό το διάστημα βρισκόμαστε σε φάση ανασύνταξης, αφού έχουμε ήδη καλωσορίσει δυο νέα μέλη, συνθέτουμε νέο υλικό και προβάρουμε ακατάπαυστα τόσο για το Under The Quarry όσο και για τις συναυλίες μέσα στο χειμώνα.



Για όσους δεν σας ξέρουν πες μου λίγα λόγια για την μπάντα καθώς και ποιος είχε την ιδέα για το όνομα και το είδος μουσικής;
Η μπάντα δημιουργήθηκε πίσω στο 2006 από τον Άγγελο Κομνηνό κι εμένα, ενώ λίγο αργότερα στη μπάντα ήρθε ο Άρης Λαμπος στη φωνή και ο Χρήστος Χαραλαμπίδης στο μπάσο. Είχαμε την τύχη να είμαστε 4 κολλητοί φίλοι, οπότε σχετικά γρήγορα βρήκαμε τους ρυθμούς μας και ξεκινήσαμε να συνθέτουμε και να κάνουμε και τις πρώτες μας live εμφανίσεις. Το 2011 κυκλοφόρησε ο πρώτος μας δίσκος “No Tomorrow”, ενω το 2013 υπογράψαμε με τη The Leaders Records, για την κυκλοφορία του GUN. Όσον αφορά τον ήχο, η καλύτερη περιγραφή είναι το Modern Metal, ενώ το όνομα της μπάντας είναι από το τελευταίο κομμάτι του Violent Revolution των Kreator.

Πέρασαν 5 χρόνια από την τελευταία σας δουλειά  με τίτλο “Gun”  σχεδιάζετε κάτι για το άμεσο μέλλον;
Πέντε δύσκολα χρόνια να προσθέσω. Με αποχωρήσεις μελών, με στρατιωτικές θητείες, με εξωτερικό… Το ζήτημα είναι ότι αυτό τον καιρό έχουμε επιστρέψει και σύντομα θα κυκλοφορήσει νέο υλικό… Θα είναι ένας καλός χειμώνας!

Ποιες είναι οι βασικές σας επιρροές;
Εκτός από τα κλασσικά (Iron Maiden και Metallica) οι μπάντες που μας έχουν επηρεάσει είναι οι Machine Head, οι Lamb of God, As I Lay Dying και Parkway Drive.



Ποια είναι τα αγαπημένα σου χόμπι στον ελεύθερο χρόνο;
Να βλέπω ποδόσφαιρο βασικά… Και Paintball!

Η ελληνική σκηνή ανεβαίνει υπάρχουν μπάντες που μπορούν να σταθούν επάξια στο εξωτερικό .Ποια είναι η γνώμη σου;
Η ελληνική σκηνή σαφέστατα και έχει ανοδική πορεία και φυσικά υπάρχουν μπάντες που όχι μόνο μπορούν να σταθούν στο εξωτερικό, αλλά είναι και πολύ καλύτερες από αρκετές προβεβλημένες μπάντες. Need, Poem, Mother of Millions, Diviner, Suicidal Angels είναι μερικές από αυτές.

Τον τελευταίο καιρό βγαίνουν αρκετές κυκλοφορίες στη μέταλ σκηνή. Ποιες ξεχώρισες;
Με εντυπωσίασε η στροφή των Parkway Drive στο καινούριο τους δίσκο, ενώ σαν οπαδός της black metal σκηνής ξεχώρισα το “Northern Chaos Gods” των Immortal αλλά και το” Viktoria” των Marduk.



Τα τελευταία χρόνια υπάρχει κρίση στη μουσική βιομηχανία. Πως πιστεύεις ότι μπορεί να καταπολεμηθεί;
Αυτό χρειάζεται μεγάλη κουβέντα. Σκέψου ότι οι μεγάλες δισκογραφικές δεν έχουν καταφέρει να βρουν τη λύση στο πρόβλημα της βιομηχανίας. Ένα πρόβλημα βέβαια που οι ίδιες δημιούργησαν…

Θα ήθελα να μου πεις 5 αγαπημένες μπάντες και 5 αγαπημένους καλλιτέχνες μουσικούς στην Thrash metal σκηνή.
Mille Petrozza και Kreator, Tom Angelripper και Sodom, Tom Araya και Slayer, Scott Ian και Anthrax (μας κάνει περήφανους εμάς τους καραφλούς ρυθμικούς κιθαρίστες!) και τέλος, για τη μουσική και τους στίχους που έγραψε στον αγαπημένο μου thrash δίσκο, Jason Newsted και Flotsam and Jetsam. Doomsday for the Deceiver για πάντα!

Συμμετέχετε στο φεστιβάλ “Under The Quarry III“ στις 25 Αυγούστου, τι να περιμένει το κοινό από εσάς;
ΠΑΝΙΚΟ



Ευχαριστώ για την συνέντευξη τα τελευταία δικά σου…
Ευχαριστούμε πολύ γι ακόμα μια φορά για τη φιλοξενία! Σας περιμένουμε όλους στο Under The Quarry το Σάββατο 25 Αυγούστου και σύντομα θα έχετε νέα από τους System Decay! SUPPORT YOUR LOCAL SCENE!

425