LEATHER

Με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του νέου δίσκου της Leather LeoneLeather II“, αδράξαμε την ευκαιρία και είπαμε δυο κουβέντες μαζί της!

Πώς αισθάνεσαι που κυκλοφόρησες ξανά δίσκο, μετά το “Shock Waves” με την προσωπική σου μπάντα έπειτα από 29 χρόνια;
Είναι ένα αίσθημα συντριπτικού ενθουσιασμού! Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα έβρισκα την “φυλή” μου στην Βραζιλία και να δημιουργήσω αυτό που πραγματικά βρίσκεται στην καρδιά μου αυτήν την στιγμή στην ζωή μου. Με γεμίζει ώστε να συνεχίσω!



Τα μέλη του συγκροτήματός σου είναι νέα και παίζουν ακριβώς σαν να βρίσκονται στην δεκαετία του ’80. Νομίζεις ότι η βαρύτητα του ονόματός σου τους ώθησε να παίξουν με αυτόν τον τρόπο;
Όταν γράφαμε το “Leather II” δεν υπήρχαν κουβέντες που αφορούσαν το πως θα ακούγονται τα τραγούδια. Η δημιουργία μας ήρθε με φυσικό τρόπο. Δεν μπορούσα να φανταστώ πως θα “στραγγίζαμε” την δημιουργική διαδικασία κατά αυτόν τον τρόπο.

Σε είδαμε σε πολύ καλές εμφανίσεις στο Keep it True Festival αλλά και στην Αθήνα, στο An Club. Υπάρχει κάποιο μυστικό με το οποίο κρατάς σε εξαιρετική φόρμα τις on stage εμφανίσεις σου;
Το μυστικό είναι η ευχαρίστηση του να είσαι με αυτήν την μπάντα και να μοιράζεσαι την σκηνή με την μεταλλική μας οικογένεια. Με διεγείρει πέρα από τα λόγια να είμαι στην σκηνή. Είμαι πραγματικά στο σπίτι μου, μαζί με τα αγόρια μου στο πλευρό μου.



Μπορείς να μας συγκρίνεις τους Γερμανούς οπαδούς με τους Αθηναίους;
Όλοι οι οπαδοί μου είναι απερίγραπτοι. Μου δίνουν ατόφια ενέργεια στην οποία είμαι εθισμένη. Δεν με ενδιαφέρει από που προέρχονται. Είμαστε όλοι μαζί σε αυτό.

Έχω παρατηρήσει ότι οι μουσικοί που έχεις επιλέξει για τις περιοδείες σου τα τελευταία χρόνια είναι από την Βραζιλία. Νομίζεις ότι ο χρόνος που πέρασες μαζί τους και οι δυσκολίες που αντιμετωπίσατε σας βοήθησαν να δημιουργήσετε ένα άλμπουμ με τόσο επιθετικό ήχο;
Το γεγονός ότι τα αγόρια μου ήταν στην Βραζιλία ενώ εγώ ήμουν στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα. Ούτε όταν γράφαμε και ηχογραφούσαμε το “Leather II”. Η εμπειρία ήταν κάπως εύκολη και σίγουρα μας άλλαξε την ζωή. Η επιθετικότητα στην οποία αναφέρεσαι ήρθε από την ανυπομονησία τόσων ετών μέχρι να έρθει αυτή η στιγμή. Έχω πολλούς δαίμονες να διασκορπίσω.



Αν είχες την ευκαιρία να διαλέξεις πιο γνωστούς μουσικούς, θα το έκανες ή εμπιστεύεσαι τους μουσικούς που έχεις τώρα στο συγκρότημα;
Δεν έχω καμία επιθυμία να δουλέψω με κανέναν άλλο εκτός από την μπάντα μου, τους Vinnie Tex, Thiago Velasquez, Braulio Drumond και Rodrigo Scelza… Το συγκρότημα Leather Leone.

Οι μεταλλάδες οπαδοί σε θεωρούν σαν την απόλυτη γυναικεία φωνή. Ποια είναι η γνώμη σου; Κάποια άλλη τραγουδίστρια που εκτιμάς και σου αρέσει;
Με ενδιαφέρει πολύ περισσότερο να με θεωρούν μια από τις απόλυτες μέταλ τραγουδίστριες της περιόδου. Ξαναλέω, δεν σκέφτομαι τους τραγουδιστές τους από το φύλο, οπότε “θηλυκό” ζήτημα είναι παράξενη ερώτηση για εμένα.



Κοινοποιείς στο Facebook αρκετά συχνά φωτογραφίες του Ronnies James Dio. Τον θεωρείς μέντορά σου; Σου έδωσε ποτέ καμιά συμβουλή για την σκηνική σου παρουσία και για το τραγούδι; Πιστεύεις ότι είναι καλό να γίνονται συναυλίες με το ολόγραμμα του;
Ναι ο Ronnie James Dio ήταν ο μέντορας μου. Μου έδωσε ανεκτίμητες συμβουλές τις οποίες ακολουθώ ακόμα. Είναι πάντα μαζί μου μουσικά. Προσωπικά δεν θα δω το ολόγραμμα του. Είναι λίγο ιερό κατά την γνώμη μου. Θα τον αφήσω ελεύθερο στο ταξίδι του.

Σαν οπαδός των Chastain, πάντα αναρωτιόμουν γιατί ο David δεν εμφανιζόταν συχνά σε περιοδείες. Παίξατε ποτέ στην Ευρώπη και πόσες περιοδείες κάνατε; Υπάρχει κάποιο νεότερο από τους Chastain;
Πρέπει να ρωτήσεις τον David για πιο συγκεκριμένες πληροφορίες. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι δεν ενδιαφέρεται πια να περιοδεύσει. Δεν ήταν ποτέ τόσο οικείος σε αυτό όσο ήμασταν μαζί τις δεκαετίες ’80 και ’90. Δεν θυμάμαι ακριβώς πόσες περιοδείες κάναμε. Ήμασταν κάθε χρόνο έξω “προσωρινά” . Δεν κάναμε ευρωπαϊκή περιοδεία αλλά το μόνο που κάναμε ήταν κάποιες μεμονωμένες εμφανίσεις στην Γαλλία. Δεν υπάρχουν καινούργια σχέδια για τους Chastain.



Έχεις παρατηρήσει την μουσική βιομηχανία στις μέρες μας; Ακούς καθόλου νέες κυκλοφορίες; Ποια είναι τα 5 αγαπημένα σου άλμπουμ;
Αν εξαιρέσεις ότι ο καθένας μπορεί να γράψει μουσική και να την παρουσιάσει στον κόσμο, η μουσική βιομηχανία είναι ίδια για μένα. Θέλει σκληρή δουλειά, θέλει να έχεις άντερα, είναι απολύτως προσωπικό θέμα και θέλει τεράστιες θυσίες. Ωστόσο, ταυτόχρονα, για εμένα είναι το πιο απίστευτο επίτευγμα που μπορώ να πετύχω με κάποιον άλλο.

Δεν ακούω πολλές νέες κυκλοφορίες πέραν του ότι ακούω στο αυτοκίνητο μου. Ανακαλύπτω την επιθετικότητα και την βαθειά αίσθηση της μελωδίας στο νεότερο μέταλ.

Οι 5 αγαπημένοι μου δίσκοι είναι: Rainbow “Rainbow Rising”, Black Sabbath “Heaven and Hell”, Led Zeppelin “Houses of the Holy”, Iron Maiden “The Number Of The Beast”, SuperTramp “Crime Of The Century”.

Αγάπη και Dio για πάντα φίλοι μου!

749

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.