Mars Red Sky

Κατάγονται από την Γαλλία και μέσα σε 10 χρόνια κατάφεραν να περισυλλέξουν αρκετούς οπαδούς γύρω από τον ήχο και το όνομά τους. Οι χαρισματικοί, ψυχεδελικοί στονεράδες, Mars Red Sky, επιστρέφουν στην χώρα μας για δύο μοναδικές συναυλίες στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη (δελτίο τύπου) ύστερα από απουσία 5 ετών. ‘Ενα event, που δεν πρέπει να χάσει κανείς! Βρέθηκα στην ευχάριστη θέση, λοιπόν, να συνομιλήσω με τον Matgaz, τον ντάμερ του συγκροτήματος, και να μάθω τις σκέψεις, τα βραχυπρόθεσμα και τα μακροπρόθεσμα σχέδια των Mars Red Sky.

– Καλησπέρα! Είναι υπέροχο που βρίσκεστε εδώ, στο Rockway!
Ευχαριστούμε για την φιλοξενία!

– Πώς κυλάει η περιοδεία μέχρι στιγμής;
Κυλάει όμορφα, έχουμε ένα ψυγειάκι στο βαν, που σημαίνει ότι μπορούμε να το γεμίσουμε με τυρί, φρούτα και όλων των ειδών τα λαχανικά, ώστε να φτιάξουμε εξωτικές σαλάτες για το μεσημεριανό μας γεύμα! Τώρα κατευθυνόμαστε στην Freak Valley και, ως συνήθως, οι Γερμανοί οδηγοί πηγαίνουν σαν τρελοί από την αριστερή λωρίδα!

– Πολλοί ακροατές αυτής της μουσικής φαίνεται να μπερδεύουν το είδος του stoner με την ψυχεδέλεια την σημερινή εποχή. Πώς καταφέρνετε να ισορροπήσετε αυτά τα δύο είδη στη μουσική σας;
Έχεις απόλυτο δίκιο!!! Επιτρέψέ μου να σου εξηγήσω. Η ψυχεδέλεια δεν είναι από μόνη της ένα είδος, είναι σαν ένα μπαχαρικό, έχεις την ψυχεδελική rock, αλλά επίσης την pop, την stoner, την garage, την punk ή οποιαδήποτε μουσική με τις δικές του ιδιαιτερότητες.

Για παράδειγμα, οι 13th Floor Elevator παίζουν ψυχεδελικό garage, οι Pink Floyd ψυχεδελικό rock. Η ψυχεδέλεια είναι πολύ περισσότερο ένας τρόπος για να θεραπεύσει κανείς τον ήχο, χρησιμοποιώντας επιπρόσθετα εφέ ήχου και καθυστερήσεων κατά την παραγωγή.

– Μετά από τρία ολοκληρωμένα στούντιο άλμπουμ, τόσα χρόνια περιοδειών και παίζοντας ζωντανά σε τεράστια φεστιβάλ (Hellfest, Desertfest), είστε ικανοποιημένοι με το μουσικό σας ταξίδι ως συγκρότημα μέχρι στιγμής; Ή θέλετε να πετύχετε περισσότερους στόχους;
Φυσικά και είμαστε ευχαριστημένοι, που μπορούμε να παίξουμε τη μουσική μας σε ανθρώπους στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο. Ο πραγματικός στόχος δεν είναι πραγματικά να φτάσουμε κάπου, αλλά να το διατηρήσουμε φρέσκο, διασκεδαστικό και ζωντανό. Αυτή τη στιγμή, αυτό, που κάνουμε, μας ικανοποιεί σε μεγάλο βαθμό!

– Πριν από λίγες ημέρες ανακοινώσατε ότι ξεκινήσατε τις ηχογραφήσεις του νέου σας άλμπουμ. Έχετε σκεφτεί ποιο θα είναι το θέμα του και πότε θέλετε να κυκλοφορήσει;
Μόλις ξεκινήσαμε τις πρόβες και έχουμε μόνο ένα νέο τραγούδι έτοιμο. Οπότε, δεν είμαστε στο στούντιο ακόμα. ‘Ομως ναι, έχουμε μερικές ιδέες στην άκρη, αλλά τίποτα ακόμα συγκεκριμένο για την ώρα. Θα επικεντρωθούμε στην παραγωγή καλών τραγουδιών, θα προσπαθήσουμε να επεκτείνουμε τον ήχο μας,βρίσκοντας κάτι, που θα μας συναρπάσει, και ελπίζουμε και τους ανθρώπους που τους αρέσει η μουσική μας.

– Ποιες είναι οι επιρροές σας πάνω στο νέο άλμπουμ;
Είναι δύσκολο να πούμε από τώρα, μιας και βρισκόμαστε στη διαδικασία παραγωγής των τραγουδιών. Θα είμαστε σε θέση να πούμε κάτι για αυτό όταν θα κυκλοφορήσει, ή ίσως δεν είμαστε καλοί για να περιγράψουμε τις επιρροές μας, καθώς είναι ένα αρκετά ασυνείδητο πράγμα. Αυτό, που μπορώ να πω είναι πως ακούμε πολύ διαφορετικά είδη μουσικής, που πηγάζουν από την ψυχεδελική ποπ, το προοδευτικό ροκ, το κράουτροκ, προς την τζαζ,την ethnic μουσική και το ακραίο μέταλ.

– Για περίπου τρεις μήνες θα βρίσκεστε σε ευρωπαϊκή περιοδεία. Πιστεύετε ότι θα έχετε την κατάλληλη διάθεση να συνθέσετε νέα τραγούδια με όλη τη συνοδεία της κούρασης;
Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε τον χρόνο του soundcheck για να δουλέψουμε με τα riffs και τις ιδέες. Έτσι, κάναμε και στο “Stranded In Arcadia”. Χάρη στο ψυγείο και τις σαλάτες που τρώμε, δεν είμαστε πλέον τόσο κουρασμένοι στην τουρνέ! 😉

– Ποιοι είναι οι στόχοι σας στη φετινή περιοδεία;
Να παραμείνουμε ζωντανοί και να διασκεδάσουμε!

– Με αφορμή την επιστροφή σας στην Ελλάδα, όπου θα δώσετε δύο συναυλίες, μία στο WE της Θεσσαλονίκης και άλλη μία στο Temple της Αθήνας, πώς αισθάνεστε που θα συναντήσετε ένα διψασμένο και φανατικό ακροατήριο του είδους του stoner;
Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που επιστρέφουμε στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Τελευταία φορά, που ήμασταν Ελλάδα ήταν πριν από 5 χρόνια και ήταν καιρός να ξανάρθουμε! Και φαίνεται ότι πολλά πράγματα συμβαίνουν στην Ελλάδα με συγκροτήματα, όπως οι Naxatras και οι 1000 Mods.

– Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας. Ελπίζω να περάσετε καταπληκτικά εδώ στην Ελλάδα και βεβαίως στην υπόλοιπη περιοδεία. Τα τελευταία λόγια είναι δικά σας. Συνεχίστε να ροκάρετε!
Σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον και για τις ερωτήσεις σου. Είμαστε πολύ ευτυχείς που επιστρέφουμε στην Ελλάδα!!!

227

Avatar photo
About Δικαία Οικονομάκη 83 Articles
Μεταξύ ημέρας και νύχτας η νοσηλεύτρια του περιοδικού απολαμβάνει στον ελεύθερό της χρόνο να ακούει μελωδικές metal μουσικές Σκανδιναβικής προέλευσης που εστιάζουν έντονα στην μελαγχολία και στην ατμόσφαιρα. Βέβαια ποτέ δεν λέει όχι και σε άλλα subgenres της metal μουσικής και στο ευρύ και πολυποίκιλο είδος του rock. Α, και στον καφέ!