DREAMRITES

Ο όρος heavy metal και η πόλη της Λάρισας έχουν καταφέρει τα τελευταία χρόνια να επιφέρουν μια ισχυρή νοητική σύναψη στην σκέψη μου, καθώς η “τοπική” σκηνή γίνεται κάθε χρόνο και πιο ενδιαφέρουσα, με έντονη παρουσία από διαφορετικά μάλιστα ιδιώματα. Η περίπτωση των Dreamrites είναι αυτή που θα εξετάσουμε σήμερα με την βοήθεια του ανθρώπου που βρίσκεται πίσω από το μικρόφωνο, του Αλέξανδρου Σιδεράκου.

Καλησπέρα, καλώς ήρθες στις σελίδες μας. Θες να παρουσιάσεις ο ίδιος την μπάντα;
Γεια σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον. Είμαι ο Αλέξανδρος Σιδεράκος, τραγουδιστής  του γκρουπ. Οι Dreamrites είναι μια κλασική heavy metal μπάντα που δημιουργήθηκε το 2013 στη Λάρισα και το line up ολοκληρώθηκε με την είσοδο μου το 2014. Tα υπόλοιπα μέλη του group αυτή την περίοδο είναι ο Βαγγέλης Δέλκος στην κιθάρα, Tziou Dragojevic επίσης κιθάρα, Δημήτρης Ευαγγελόπουλος στο μπάσο, Μιχάλης Ζουναράκης στα τύμπανα.

Οι επιρροές του ήχου μας είναι εμφανείς, με πολλά στοιχεία από την κλασική σχολή των Iron Maiden αλλά και από Αμερικάνικες μπάντες της δεκαετίας του ’80. Έχουμε ήδη μοιραστεί τη σκηνή με ονόματα όπως οι Warrior Soul, Heir Apparent, Blaze Bayley κ.α., ενώ επίσης έχουμε δώσει αρκετά shows στο πλευρό του Warrel Dane στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Αρχές 2016 βγάλαμε το cd single “With Blood We Pay” και την άνοιξη του 2016 η μπάντα κυκλοφόρησε το ομότιτλο ντεμπούτο της το οποίο συνοδεύτηκε με εμφανίσεις στο μεγαλύτερο μέρος των σταθμών της Ελληνικής περιοδείας των Skyclad τον Απρίλιο του 2017 και τώρα το 2018  ξανά 2 συναυλίες με Warrior Soul και ελπίζω ότι τα καλύτερα έρχονται.



Μια και τώρα κάνετε το άνοιγμα στο κοινό του κλασικού heavy metal ήχου θα ήθελα να κάνω την πλέον θεμελιώδη ερώτηση. Ποιες είναι οι επιρροές σας;             
Ιron Maiden, Queensryche, Helloween, Crimson Glory, Judas Priest, Wasp, Scorpions, Manowar, Deep Purple, Queen, Led Zeppelin, Iced Earth, είναι σίγουρα αυτά που φαίνονται εύκολα με την πρώτη αυτιά, τώρα σίγουρα το κάθε μέλος του γκρουπ έχει τις δικές του επιρροές σαν μονάδα…

Για μπάντα από την επαρχία, χωρίς δισκογραφία, έχετε ήδη παίξει μπροστά από αρκετά μεγάλα ονόματα του ευρύτερου χώρου του σκληρού ήχου, μάλλον κάποιος στους Dreamrites είναι πολύ καλός στις δημόσιες σχέσεις, σωστά; (σσ. γέλια). Ποιες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζετε ως σχήμα στην ως τώρα πορεία σας;
Κοίταξε, μας άνοιξαν αρκετές πόρτες γιατί πάνω από όλα είμαστε ομορφόπαιδα (γέλια) πέρα από αυτό όμως δουλεύουμε σκληρά (συνέχεια πρόβες και καινούργιο υλικό) και έχουμε όραμα για αυτό που κάνουμε. Επίσης παίρνουμε τους εαυτούς μας και την τέχνη μας στα σοβαρά και αυτό μάλλον το λαμβάνει το κοινό ακόμα και αν δεν μας ξέρει όπως πχ. σε μερικά live στο εξωτερικό.

Τρέχουμε όλοι μας και έχουμε ανοιχτά τα αυτιά μας σε οποιαδήποτε πρόταση, αλλά εγώ είμαι κυρίως επί των δημοσίων σχέσεων και είμαι στο χώρο από το το 95 περίπου σαν τραγουδιστής με μπάντες κτλ. Το περίεργο είναι ότι όλα αυτά που ήξερα και ήθελα να κάνω με την μουσική έγιναν πολύ εύκολα με τους dreamrites γιατί επιτέλους βρήκα άτομα να μοιράζονται την ίδια αγάπη, πώρωση και τρέλα για την μουσική με εμένα, πχ παίξαμε ένα live με τον Dane στην Λάρισα και την επόμενη μας κάλεσε ο manager του επειδή του αρέσαμε και σε άλλα 2 shows το 2015 και πήγαμε εννοείται!

Το 2016 μου έστειλε μήνυμα ο κιθαρίστας του ότι θα ξαναέρθουν Ευρώπη και αν μας ενδιαφέρει να ανοίξουμε μερικά shows ξανά… Κάπως έτσι δούλεψε για εμάς, αρκετά εύκολα ήρθαν. Εκεί είναι που καταλάβαμε ότι κάτι κάνουμε σωστά μάλλον, όσο για δυσκολίες δεν θα το έλεγα, μόνο μια φορά που μείναμε στην μέση του πουθενά στην Ρουμάνια με το βαν και αργήσαμε πάρα πολύ να πάμε στην Σερβία για το επόμενο live με τον Dane και νομίζαμε ότι το χάσαμε, αλλά από τύχη υπήρχε αλλαγή ώρας από χώρα σε χώρα και δεν το ξέραμε και φτάσαμε στο πάρα 5.

Ο Dane μας περίμενε και πήγε το set του λίγο πίσω γιατί ήταν σίγουρος ότι θα φτάσουμε και όταν μπήκαμε στην πόλη νομίζαμε ότι είναι δέκα, οπότε απλά περάσαμε για να πούμε ένα συγγνώμη και να δούμε τα time tables για το επόμενο live. Λίγο πριν παρκάρουμε από έξω από το venue κρεμιέται ο tour manager από το παράθυρο και μας φωνάζει ότι σε 10 λεπτά παίζουμε …επικράτησε ο χαμός και τελικά παίξαμε το καλύτερο show μας παρά την ταλαιπωρία. Η πλάκα είναι ότι μάθαμε μετά το live ότι υπήρχε αλλαγή ώρας κτλ. Νομίζω η χειρότερη αλλά και καλύτερη  εμπειρία μας ήταν αυτή.  



Εφόσον είχατε την τύχη να βρεθείτε δίπλα στον Warrel, να περιοδεύσετε μαζί του και να τον ζήσετε για κάποιο διάστημα και με αφορμή τον χαμό του, θα ήθελα μια σύντομη περιγραφή του τί άνθρωπος ήταν ο Warrel, επειδή ως μουσικό τον γνωρίζουμε όλοι όσοι ακούμε τους δίσκους του.
Κάναμε αρκετή παρέα όσες μέρες είμασταν μαζί! Ήταν πολύ ευγενικός, πολύ ανοικτός προς τα εμάς, ήρθε πολλές φορές από μόνος του στο καμαρίνι μας και αράζαμε! Μιλήσαμε αρκετά για διάφορα θέματα εφ’όλης της ύλης (μουσική, σειρές/ταινίες, προσωπικά κτλ) και μπορώ να σου πω ότι είχε μια θεότρελη καλλιτεχνική  θετική αύρα που σου άρεσε και σε τράβαγε να κάνεις παρέα μαζί του και να τον ρωτήσεις να σου πει την γνώμη του για διάφορα άσχετα θέματα, μόνο και μόνο γιατί ήξερες ότι δεν θα πάρεις συμβατικές απαντήσεις!

Πολύ  κρίμα πάντως!!! Πριν μερικές μέρες μάλιστα τραγούδησα προς τιμήν του το “What Tomorrow Knows” σε live φόρο τιμής στη μνήμη του που διοργάνωσε το Official Greek Νevermore fan club “Neon Dreamers”!



Δεν πάει πολύ καιρό που παίξατε για ακόμη μια φορά μπροστά από τους Warrior Soul στην μίνι ελληνική τους περιοδεία. Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω και προσωπικά τον Kory και είναι πράγματι γνήσιος και δοσμένος σε αυτό που κάνει, ενώ παράλληλα κουβαλά αρκετή καλός εννοούμενης, τρέλας. Πως βιώσατε εσείς την εμπειρία αυτή του να περιοδεύεις μαζί με έναν Kory Clarcke;
Βρήκες και εσύ μπάντα να ρωτήσεις… ‘Eνα θα σου πω, ότι οι άλλες μπάντες που έχουμε παίξει μαζί τους είναι του κατηχητικού μπροστά στον kory και στην παρέα του.

Kοίταξε, τους φιλοξενήσαμε στο σπίτι του κιθαρίστα μας, τους πήγαμε με το van μας από Αθήνα μέχρι Λάρισα και επίσης είχαν ένα θέμα με τον εξοπλισμό τους στο τελωνείο της Ιταλίας και τους δανείσαμε τα όργανα μας για όλο το tour. Μπορώ να πω πλέον ότι όσο γνωριστήκαμε είναι πολύ καλά άτομα και πολύ ξηγημένοι όλοι τους. Δεν θα πω για τις rock’n’roll καταστάσεις γιατί αυτά που πιστεύεις ότι κάνουνε… ε  ναι είναι 100% αλήθεια!!!

Το ποιο κουφό είναι ότι έπαιζα ping pong με τον Κory πριν το live μας και μπάλα με όλο το γκρουπ μετά το live. Μάλιστα έχω και φωτογραφία με αίμα στην μύτη του γιατί καθόταν τέρμα και έφαγε σουτ στα μούτρα και μου λέει έλα να βγάλουμε τώρα μια φωτο για είναι ποιο hardcore. Μετά το τέλος των συναυλιών  μάλιστα, ο Kory μου έστειλε ταχυδρομικά για να με ευχαριστήσει ένα μπλουζάκι των soul και όλα τα cd του!!! 



Τι έγινε τελικά σε αυτή την μίνι περιοδεία; Ποια ήταν η παρουσία των DreamRites και ποια η αποδοχή του κόσμου;
Ήταν πολύ καλές εμφανίσεις και περάσαμε ωραία ,ο κόσμος μας φέρθηκε άψογα και ας είμαστε λίγο ποιο δραματικοί σε ύφος από τους Warrior Soul! Παίξαμε αρκετά κομμάτια (“Lord Hypnos”, “Dreamrites”, “Only Time Will Tell”, “Thunder And Lightning”, “Lament Of Sorrow”) από το album, συν το “Blood We Pay” από το cd single του 2016 και επίσης ένα κομμάτι των Nevermore που μας είχε πει ο Warrel Dane ότι σήμαινε πολλά για αυτόν, όταν μας εξηγούσε αναλυτικά την ιστορία πίσω από το “Dreaming Beon Black” .Το κομμάτι αυτό είναι το “Foverer”. Επίσης βιντεοσκοπήσαμε επαγγελματικά το live της Αθήνας και σύντομα θα υπάρχει υλικό στο διαδίκτυο!

Ποια είναι τα δισκογραφικά σας σχέδια;
Θα μπούμε να ηχογραφήσουμε πριν το καλοκαίρι το δεύτερο album γιατί έχουμε αρκετά κομμάτια  που αφήσαμε έξω από το πρώτο και είναι έτοιμα τα έχουμε παίξει και ζωντανά αρκετές φορές. Καθώς κλείνει ο κύκλος του πρώτου album θα βγάλουμε ένα dvd με ζωντανές εμφανίσεις μας, συνεντεύξεις κτλ! Επίσης, αν όλα πάνε καλά θα κάνουμε και ένα documentary με βάση την δημιουργία του δεύτερου album…



H μουσική σκηνή της Λάρισας είναι από τις πιο σημαντικές στην χώρα μας, παρά την μικρή της έκταση. Ειδικά τα ήδη ανερχόμενα σχήματα όπως πχ οι Sunburst, έχουν ανεβάσει τον πήχη σε δυσθεώρητα επίπεδα. Πώς βλέπετε εσείς την θέση των DreamRites μέσα στην σκηνή αυτή, ποιοι οι στόχοι και οι επιδιώξεις σας;
Ο στόχος μας είναι το να πετύχουμε σαν συγκρότημα με το καλό songwriting, στο εξωτερικό και την Ελλάδα, κάνοντας πολλές εμφανίσεις και να καταφέρουμε να κάνουμε τα όνειρα μας πραγματικότητα. Πλέον με το internet είναι όλα ποιο κοντά και δεν τα διαχωρίζω σε πόλεις και σκηνές, παρά σε καλή και κακή μουσική ,συγκροτήματα και μουσικούς που προσπαθούν και είναι μάχιμα (άσχετα με το είδος που παίζουν και αν μου αρέσουν) και στους ήρωες του καναπέ .Οπότε έχουν το σεβασμό μου όλοι όσοι προσπαθούν, άσχετα με το τι θα πετύχουν…

Πως επηρεάζει η Ελλάδα του μνημονίου μια μπάντα από την Λάρισα που θέλει να παίξει heavy metal; Τι σας θυμώνει σε όλα αυτά που συμβαίνουν στην χώρα μας και τι σας δίνει ελπίδα;
Μια φορά ζεις! Οπότε πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε πράγματα και ασχολίες που μας γεμίζουν  ενέργεια, μας χαροποιούν και  μας χαλαρώνουν! Είμαστε άτυχοι δυστυχώς που η γενιά μας έζησε τέτοιες ταραγμένες εποχές αλλά ο καθένας πρέπει να βρει τι θέλει να κάνει στην ζωή του και να μην το βάζει κάτω! Έτσι ίσως, αν φτιάξει ο καθένας σαν μονάδα, τότε να βελτιωθεί και το σύνολο!
Δυστυχώς μας θυμώνουν σχεδόν ΟΛΑ!!! Και ελπίδα μας δίνει ότι δεν πάει και πολύ ποιο κάτω, είμαστε σχεδόν στο πάτο (πέρα από πόλεμο, αρρώστιες κτλ), οπότε λογικά θα υπάρξει κάποια άνοδος!



Υπάρχει κάτι άλλο που να αφορά στην μπάντα που θα ήθελες να εκφράσεις;
Ευχαριστώ πολύ για την συνέντευξη εκ μέρους όλων των παιδιών του γκρουπ. Θα επανέλθουμε σύντομα με κάτι πολύ δυνατό που θα ανακοινώσουμε άμεσα!

Ευχαριστώ πολύ για την επικοινωνία!
…YOU MUST FORSEE AND FOLLOW THE DREAMRITES…

297