SYMPOSIUM FEST: Sadhus, Half Gramme Of Soma, Krause, Knock Nevis

Οι αλιγάτορες έχουν την τιμητική τους στις 20 Απριλίου και θα βγουν στην επιφάνεια από τους βρωμερούς μουσικούς υπονόμους και θα συναντηθούν σε ένα δικό τους Symposium (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)! Εκεί θα βρίσκονται και οι κάτωθι: Sadhus, Half Gramme of Soma, Krause και Knock Nevis, οι οποίοι έπαιξαν ένα όμορφο παιχνίδι ερωτήσεων με τον υποχθόνιο πράκτορα του rockway.gr, Δημήτρη Μαρσέλο.

-Καλησπέρα σε όλους! Το συμπόσιο είναι μια σύνθετη λέξη (συν+πίνειν), όπου κανείς δεν επιτρέπεται να πηγαίνει άδεια χέρια. Τι θα πάρετε μαζί σας στο ΑΝ;

Sadhus: Θα φέρουμε το εκλεκτό μας “ίαμα” γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες κυρίως όσον αφορά την ανύψωση του πνεύματος και την διαυγή προσέγγιση των ηχητικών συχνοτήτων. Φυσικό προϊόν, παραγόμενο με αγάπη και φροντίδα στον πυρήνα της πλούσιας Μεσογειακής χλωρίδας.

Half Gramme of Soma: Θα έχουμε τη χαρά να μοιραστούμε με τους εκλεκτούς μας φίλους και ακροατές τον μοναδικό ευεργετικό αλκοολούχο ζωμό με φυτικό λυκίσκο μεγαλωμένο σε μελιτζανοφυτείες. Ιδανικός για ξέφρενους χορούς τύπου “Breakdance”.

Krause: Ως μπάντα δεν έχουμε ομόφωνη απάντηση σε αυτό, καθώς μας εκφράζουν (και καταστρέφουν) διαφορετικές ουσίες. Αντίστοιχα λοιπόν, οι μεν θα τιμήσουν δεόντως τη μέρα με τον αναμενόμενο φλέγοντα τρόπο, οι δε με την υγρή ξανθιά θεά. 

Knock Nevis: Ένα γενναίο φορτίο από σουφλέ λευκής σοκολάτας. 

-Ποιο τραγούδι σας θα ήταν ιδανικό για ένα τέτοιο δυνατό φαγοπότι; Δικαιολογήστε την απάντηση σας στιχουργικά παρακαλώ.

Sadhus: Μάλλον το “Colombian Boat Blues”, καθώς θα μας παρουσιαζόταν η δυνατότητα να συζητήσουμε για τις νότιες αμερικανικές ακτές και την πλούσια ιστορία τους, καθώς και να ξεδιπλώσουμε το κουβάρι της υπόθεσης του χαμένου Κολομβιανού ποταμόπλοιου και να αναφέρουμε τους πολλαπλούς μύθους που γέννησε η εξαφάνιση του.

Half Gramme of Soma: Θα επιλέγαμε το “Mega Rollo Booster”, το οποίο από στιχουργικής άποψης αναφέρει τις ευεργετικές ιδιότητες που επιφέρει ένα ψυχεδελικό ανέβασμα στη βιωματική εμπειρία. Περιέχει επίσης, εικόνες από χρωματιστά μπαλόνια και μελιτζανί σαπουνόφουσκες ιδανικές για να ανάβουν το κέφι.

Krause: Ως μπάντα που κυρίως γράφει για τα λάθη της και όχι για τα πάθη της, στιχουργικά δύσκολα μπορούμε να υποστηρίξουμε την απάντησή μας εδώ. Αλλά πάμε με το “MIND DECAY”, για προφανείς λόγους…

Knock Nevis: Θα προτείνουμε το «άτιτλο» τραγούδι μας. Αφενός διότι η έλλειψη οποιασδήποτε  λεζάντας αφήνει χώρο για προσωπική ερμηνεία, αφετέρου γιατί μερικές φορές  όσο και να ψάξει κανείς, την γη να κάνει τούμπα, τον ουρανό να σκίσει, δεν βρίσκει τίποτα. Πέρα από αυτό βέβαια, επειδή έχει ωραίες εναλλαγές και διαθέτει ποικιλομορφία σαν σύνθεση.

-Ποιο θέμα θα θέτατε προς συζήτηση σε ένα αληθινό αρχαιοελληνικό συμπόσιο;

Sadhus: Η εισήγηση μας πιθανώς θα αφορούσε το ρόλο της μουσικής στη συμπαντική δημιουργία. Επιπρόσθετα το κατά πόσο μπορεί να επηρεάσει την ροή της εξέλιξης της ανθρωπότητας και εν κατακλείδι, ποιο ρόλο φέρει στο κομμάτι της επικοινωνίας και διαδραστικότητας στις ανά καιρούς διαμορφωμένες κοινωνίες.

Half Gramme of Soma: Πιθανώς θα συζητούσαμε για το ρόλο της μελιτζάνας στην τότε γεωργική και όχι μόνο, πραγματικότητα. Θα εστιάζαμε στις διαφορές της λευκής με την μωβ και με αυτό τον τρόπο θα οδηγούμασταν σε ατέρμονη συζήτηση όσον αφορά τις γενετικές μεταλλάξεις και τον ρόλο τους στην ροή του συμπαντικού χρόνου.

Krause: Επειδή είμαστε πεσιμιστές και party poopers, θα εισηγούμασταν για τον αντιγεννητισμό, έτσι για να διασκεδάζαμε διακρίνοντας την ακριβή στιγμή που το κέφι θα μετατρεπόταν σε ξενέρωμα στα μάτια όλων.

Knock Nevis: Τελικά, μήνας που δεν έχει «ρο», θέλει το κρασί νερό?

-Πως θα τιμωρούσατε κάποιον που θα σας ανάγκαζε να δείτε Power of Love και στα καπάκια Survivor;

Sadhus: Σκεφτόμαστε κάποιες τιμωρίες με χρήση του τηλεκοντρόλ, αλλά θα αρκεστούμε να τον υποχρεώσουμε σε μια υποχρεωτική ακρόαση 2ωρης μας πρόβας δίχως ωτοασπίδες.

Half Gramme of Soma: Θα ορίζαμε μονομαχία υποβρυχίων ποτών με τον Διονύση και έπειτα θα τον εναποθέταμε στοργικά στην αγκαλιά της φιλόξενης Πειραιώτικης κρεαταγορίτικης λεκάνης ξελαφρωμάτων. 

Krause: Θα τον καλούσαμε στο παραπάνω συμπόσιο.

Knock Nevis: Θα τον αφήναμε κάπoυ με κινητό, τάμπλετ, λάπτοπ, αλλά χωρίς φορτιστή και ίντερνετ

-Ποιον θα πετάγατε σαν τροφή στον αλιγάτορα της αφίσας;

Sadhus: Πιθανότατα τον πλανητάρχη και αν δεν κάτσει οποιονδήποτε επίδοξο.

Half Gramme of Soma: Παραπέμπουμε στην προηγούμενη ερώτηση…

Krause: Το μπασίστα μας τον Κωστάκη. Ξέρει εκείνος γιατί…

Knock Nevis: Τον Μαλάκα!

-Σκέφτομαι να γράψω μια κασέτα συλλογή, έτσι για την καλτίλα, οπότε θέλω να με βοηθήσετε διαλέγοντας ο καθένας από ένα τραγούδι.

Sadhus: Θα διαλέγαμε το “Ιτιά Ιτιά” από την δημοτική μας παράδοση.

Half Gramme of Soma: Το “Step By Step” των New Kids On the Block

Krause: Δύσκολη επιλογή, αλλά ίσως το αριστουργηματικό “Τhe Night Before” του τρισμέγιστου Lee Hazlewood, επειδή για πολλούς θα είναι επίκαιρο την επόμενη μέρα.

Knock Nevis: Josh Wink – Higher State of Consciousness

Στο τέλος ζήτησα από κάθε συγκρότημα να μου χαρίσει ένα στίχο, με στόχο να φτιαχτεί μια στροφή/ρεφρέν για το Symposium Fest 4.20, που θα λάβει χώρα στο An Club, ναι καλά καταλάβατε, στις 20 Απριλίου. Ιδού λοιπόν (δεν θα αποκαλύψω ποιος χάρισε ποιον στίχο…):

“Rolling a spliff, my head to fill

We’re young, never free, substances make us feel,

There’ s music floating on this sleazy show,

I just want to kill the stranger in my head”

Στην υγειά μας!

287

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2113 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.