CIRCUS CARAVAN

Το καραβάνι του τσίρκου που γεμίζει τον ορίζοντα στο δρόμο της πόλης θα έρθει στην πόλη μας το Σάββατο 17 Μαρτίου για να εμφανιστεί στο BUMS (Blackbird Underground Music Stage) παρέα με τους Lavalanche και τους New Past (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ). O Ραφαήλ  Παγώνης, γνήσιος ερευνητής, παίρνει τον μεγεθυντικό φακό τους Rockway.gr και εξετάζει τους Circus Caravan.

-Καλώς όρισες στο Rockway! Τι κάνετε αυτό το διάστημα;
Καλώς σας βρήκαμε! Αυτή την περίοδο μας πετυχαίνεται στο studio να προβάρουμε για τα live που έχουμε μέσα στους ερχόμενους μήνες μιας και θέλουμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό πάνω στη σκηνή. 

-Θα ήθελα να συστηθείτε στο κοινό για όσους δεν σας ξέρουν καθώς ποιος είχε την ιδέα για το όνομα της μπάντας  (Circus Caravan);
Είμαστε οι Circus Caravan λοιπόν μια παρέα 5 φίλων που σκοπό έχουμε να δημιουργήσουμε τραγούδια που θα μας άρεσε να ακούμε. Θα χαρακτηρίζαμε τη μουσική alternative rock που καλοβλέπει το post rock, και το indie. Ξεκινήσαμε το 2013 απο το διαμέρισμά του Βασίλη(κιθάρα) με τζαμάρισμα σε μερικές ίδεες με τον Παναγιώτη(μπάσο). Γίναμε μπάντα με τις προσθήκες του Αλέξη(φωνή), Θωμά(κιθάρα) και Χρήστου(drums), κάναμε τις παραπάνω ιδέες ολοκληρωμένα τραγούδια, τα παίξαμε σε αρκετά live, τα βάλαμε σε ένα EP στα τέλη του 2017 που το ονομάσαμε “Chapter 0” και τώρα προσπαθούμε να το παίξουμε σε όσο περισσότερο κόσμο μπορούμε.Για το όνομα τώρα πάμε ξανά εκεί στο 2013 που μετά από brainstorming το Circus Caravan μας φάνηκε αρκετά ταξιδιάρικο και ταιριαστό και άρεσε σε όλους οπότε το κρατήσαμε. Στα συν του ονόματος, ότι φέρνει στο μυαλό μια από τις αγαπημένες μας ταινίες το Big Fish με το σουρεαλιστικό του τσίρκο.

-Πρόσφατα κυκλοφορήσατε ένα ep με τίτλο “Chapter 0”. Πες μου λίγα λόγια για τον δίσκο.
Το Chapter 0 είναι η πρώτη επίσημη δουλειά των Circus και αποτελείται από 5 τραγούδια. Το ονομάσαμε Chapter 0 αφού είναι εισαγωγικό κεφάλαιο της πορείας μας και επειδή θέλαμε να παραπέμπει στη δομή ενός βιβλίου, μιας και τα τραγούδια μας τα αντιμετωπίζουμε πιο πολύ σαν ιστορίες που θέλουμε να πούμε. Τα τραγούδια μεταξύ τους έχουν κάποιες διαφορές, που οφείλεται στο μεγάλο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε μέχρι να καταφέρουμε να το ολοκληρώσουμε και στις διαφορετικές επιρροές που είχαμε την κάθε περίοδο. Παρ’ όλα αυτά, το πιο σημαντικό για μας ήταν να έχουν μια ροή και συνοχή μεταξύ τους και να έχουν όλα ένα κοινό σημείο αναφοράς, κάτι που τελικά νομίζουμε πως καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό. Το EP κυκλοφορεί από την BAMusic και είναι διαθέσιμο σε όλες τις μεγάλες ηλεκτρονικές πλατφόρμες, όπου μπορεί ο καθένας να το αποκτήσει.

-Ποια είναι τα μελλοντικά σας  σχέδια;
Σίγουρα πολλά live σε πολλά μέρη της για να ακουστεί η μουσική μας σε όσο περισσότερο κοινό. Έχουμε κανονίσει κάποια και κυνηγάμε και κάποιες συμμετοχές στα καλοκαιρινά φεστιβάλ. Από εκεί και πέρα σίγουρα θα αρχίσουμε ξανά ηχογραφήσεις μιας και υπάρχουν ήδη πολλά καινούρια τραγούδια ολοκληρωμένα!

-Ποιες είναι οι βασικές επιρροές της μπάντας;
Πολλές και διαφορετικές μεταξύ τους, και πολλές για να αναφερθούν όλες. Ίσως να πούμε ότι βρισκόμαστε κάπου εκεί που τέμνονται οι Muse, οι Radiohead, οι Explosions in The Sky και οι Queens of the stone age, αν υπάρχει τέτοια τομή.

-Με ποιους καλλιτέχνες θα ήθελες να μοιραστείς την σκηνή μελλοντικά;
Ιδανικά με κάποιον από τους παραπάνω. Σίγουρα όμως θέλουμε κάποια στιγμή να κάνουμε και ένα live με τους φίλους μας τους Vaulter, κάποια στιγμή που είναι φοβεροί στη σκηνή.

-Ποια η σχέση σας με τα social media; Συμφωνείτε ότι βοηθούν το έργο των συγκροτημάτων ή είναι αναγκαίο κακό;
Η σχέση μας και ενασχόληση με τα social media είναι λιγότερη από όσο θα έπρεπε και περισσότερη από όσο θα θέλαμε. Είναι στην εποχή μας ο καλύτερος τρόπος να επικοινωνείς με τον κόσμο με νέα που αφορούν την μπάντα, νέα μουσική, κάποιο live  ή απλά το τι σου αρέσει να ακούς εκείνη την περίοδο, ώστε να έρθετε πιο κοντά. Η αλήθεια είναι πως αν δεν βρίσκεσαι στα social είναι σαν να μην υπάρχεις. Απ’ την άλλη όμως πέρα από εξαιρέσεις, δεν μπορούν από μόνα τους να σου βρουν καινούριο κοινό. Ίσως αυτό το κάνουν πολύ καλύτερα τα Live και ο τύπος, ηλεκτρονικός και μη.

-Ποια είναι τα αγαπημένα σου χόμπι στον ελεύθερο χρόνο;
Σίγουρα η μουσική, παίζουμε κανά ποδόσφαιράκι/μπάσκετ που και που, κάποιο video game αλλά το κύριο μας χόμπι είναι τα τσιπουράδικα με τους καλούς μεζέδες.

-Το Σάββατο στις 17 Μαρτίου θα παίξετε στο  ΒUMS (Blackbird Underground Music Stage μαζί με τους Lαvalanche για την παρουσίαση δίσκου των New Past. Τι να περιμένει το κοινό από εσάς;
Θα ακουστεί ολόκληρο το EP μας “Chapter 0”, 4 καινούρια τραγούδια, ίσως να χωρέσει και κάποια διασκευή αγαπημένου μας κομματιού. Έχουμε και μια μικρή ανακοίνωση να κάνουμε. Κατά τα άλλα θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, να κάνουμε τον κόσμο να περάσει καλά , να ταξιδέψει λίγο με τις ιστορίες μας και να τον ζεστάνουμε για την συνέχεια του live που προβλέπεται πολύ δυνατό.

-Ευχαριστώ για την συνέντευξη , τα τελευταία λόγια δικά σας!
Εμείς ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη και την ευκαιρία να πούμε δύο λόγια για μας. Εμείς από τη μεριά μας υποσχόμαστε πολύ  περισσότερη μουσική και εμφανίσεις στο μέλλον πάντα δίνοντας το 100% για τη μουσική μας.

856