SUPERPUMA

Κάθε πείραμα που σέβεται εαυτόν, ξεκινάει με την εύρεση κατάλληλου πειραματόζωου. Για αυτόν το λόγο, ο Δημήτρης Μαρσέλος ανακρίνει τον Βασίλη “Crosseyed”, μπροστάρη των Superpuma, χρησιμοποιώντας ένα instant messenger application, κάνοντας τον γραπτό συνεντευξιακό λόγο “ζωντανό” (πάρε να ‘χεις, ρε ούφο, σιγά την πρωτοτυπία!). Τα αποτελέσματα του πειράματος μπορείτε να τα διαβάσετε μόνο στο Rockway.gr. Και μην τους χάσετε ζωντανά στο An Club στις 9 Φεβρουαρίου, ημέρα Παρασκευή (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

-Καλησπέρα, Βασίλη! Με την ολοκλήρωση του νέου σας album πραγματοποιήθηκε κάποιο μουσικό σου όνειρο;
Kαλησπέρα, Δημήτρη! Yπό την έννοια της δυσκολίας, κάθε φορά που κυκλοφορούμε κάτι, νιώθω σαν την πρώτη φορά με τον ίδιο ενθουσιασμό. Δηλαδή νιώθω κάθε φορά ότι εκπληρώνεται ένα μουσικό μου όνειρο με την συμμετοχή μου στην “δουλειά”. Επίσης να προσθέσω ότι ήταν πάντα όνειρο μου (σαν γνήσιος “κομιξάκιας”) να πρωταγωνιστήσω σε ένα κόμικ, κάτι που έγινε με την τελευταία μας κυκλοφορία “of animals and relatives”, λόγω του κιθαρίστα μας του Δανιήλ που είναι και κομίστας. Οπότε κάθε ”μεγάλη” μας κυκλοφορία συνοδεύεται με ένα πολυσέλιδο κόμικ που περιγράφει τις περιπέτειες μας εντός και εκτός μπάντας ή την θεματολογία του δίσκου. Με ένα σμπάρο δύο όνειρα δηλαδή!

-Αυτά τα δυο τεύχη κόμιξ και οι ιστορίες τους, συνδέονται; Έχουν σχέση με τη θεματολογία του εκάστοτε album;
Ναι, κατά κάποιο τρόπο συνδέονται, φαντάσου ότι το πρώτο τεύχος έχει να κάνει και με την δημιουργία της μπάντας, τη γνωριμία με το υπερπούμα (ευλογημένο το όνομά του!) και όλα αυτά σε έναν άλλο πλανήτη, τον Γύαψ. Στο δεύτερο τεύχος λοιπόν, έχουμε να κάνουμε με την επιστροφή μου στην μπάντα και τις περιπέτειες μας μαζί με τα “ζώα” και τους “συγγενείς ” που είναι και η θεματολογία του δίσκου. Ακούγεται λίγο μπερδεμένο, αλλά όταν ακούς τον δίσκο και συγχρόνως διαβάζεις το κόμικ, το οποίο περιλαμβάνει και τους στίχους, βγαίνει άκρη και είναι πολύ ενδιαφέρον αν σου αρέσουν τέτοιου είδους “ταξίδια”!

-Είναι δηλαδή τα ζώα συγγενείς μας ή οι συγγενείς μας ζώα;
Νομίζω κολλάνε και οι δύο έννοιες! Όπως θέλει το μεταφράζει ο καθένας!

-Το εξώφυλλο του album μου έβγαλε κάτι μεταξύ αστρονομίας, αγιογραφίας και Αλέκου Φασιανού. Τι συμβολίζει;
Όσον αφορά στην αγιογραφία έχεις δίκιο! Το χρωματισμό τον έχει κάνει η σύζυγος του Δάνη, η Αναστασία που έχει κάνει αγιογραφία και το έχει χρωματίσει με αυτήν την φιλοσοφία! Ο Δανιήλ εννοείται το έχει σχεδιάσει και έχει να κάνει με το υπερπούμα και την θέση του στο σύμπαν. Αλλά όσον αφορά το artwork, o “μαέστρος” μας είναι ο πιο κατάλληλος στο να απαντάει σε τέτοιου είδους ερωτήσεις, μιας που είναι ο δημιουργός και εγώ φοβάμαι μην ξεχάσω κάτι και είναι κρίμα.

-Περιμέναμε έξι χρόνια για τη δεύτερη σας περιπέτεια. Τι στάθηκε εμπόδιο στο να την ακούσουμε/διαβάσουμε νωρίτερα;
Περισσότερο, Δημήτρη, ήταν “πρακτικοί ” οι λόγοι, δουλειές, οικογένειες κλπ. Βέβαια στον λίγο χρόνο που βρισκόμασταν, όλο και προέκυπτε κάτι καινούργιο, είτε σε μουσική, είτε σε στίχο, με αποτέλεσμα να αλλάζουν πράγματα ή να προστίθενται. Εν τέλει όμως, αυτό έχει και την καλή του πλευρά γιατί έχει μαζευτεί υλικό για μια πιο σύντομη κυκλοφορία την επόμενη φορά και να μην περιμένουμε έξι χρόνια για κάτι καινούργιο!

-Πολύ ευχάριστο αυτό! Πόσο χρόνο χρειαστήκατε για την ολοκλήρωση της ηχογράφησης;
Αν και έχει περάσει καιρός, βγάζοντας όλα τα περιττά νομίζω ο καθαρός χρόνος ήταν γύρω στους δύο, σκάρτα τρεις μήνες.

-Διέκρινα ένα κάπως διαφορετικό χαρακτήρα στο δεύτερο album. Δεν ακούγεται τόσo seattle όσο το προηγούμενο και ειδικά στον τομέα των φωνητικών, τα πράγματα έγιναν πιο “προοδευτικά” και ο προσωπικός ήχος του Πούμα φαίνεται να έχει σταθεροποιηθεί. Νιώθεις περισσότερο τους στίχους τώρα; Τι ιστορίες σε ενέπνευσαν αυτή τη φόρα;
Στο πρωτο άλμπουμ δεν τραγουδάω εγώ δυστυχώς. Για προσωπικούς λόγους είχα αποχωρήσει και στον πρώτο δίσκο συμμετέχει άλλος τραγουδιστής. Επέστρεψα με το split που είχαμε “γράψει” με τους Universe217. Ένα εφτάιντσο ονόματι “Ιntercourse” (2013). Τους στίχους τους νιώθω πάντα, γιατί τις περισσότερες φορές είναι εμπειρικοί και αυτό με βοηθάει πολύ στην έκφραση (στις συναυλίες), αλλά και στην εκτέλεση φωνητικά!

 -Ωωω, παρόλο που έχω το ντεμπούτο πάντα νόμιζα (ή ήθελα να νομίζω) πως τραγουδούσες εσύ! Αν και αυτά που τραγουδάς, ό,τι άλλο μπορεί είναι παρά αστεία, στηρίζεις τις ζωντανές σας εμφανίσεις στο χιούμορ. Είναι ένας τρόπος αυτός να διακωμωδήσεις τη σοβαροφάνεια που έχουν άλλοι “συνάδελφοι” σου; Ή να ξορκίσεις τη μιζέρια που σκεπάζει την κοινωνία μας;
Σαφώς επειδή η θεματολογία είναι βαριά όπως είπες και εσύ, καλό είναι να υπάρχει ισορροπία που φέρνει το χιούμορ. Πιο πολύ γίνεται όμως, λόγω χαρακτήρα και στο γεγονός ότι στα live θέλω να είμαστε όλοι μια παρέα! Άσε που όπως ξέρεις και εσύ, οι περισσότεροι γνωριζόμαστε μεταξύ μας άρα δεν υπάρχει λόγος μεγάλης απόστασης μεταξύ μπάντας και κοινού. Το θέμα είναι να περνάμε όλοι καλά και να μοιραζόμαστε πράγματα όσο πιο “ζεστά” γίνεται.Και εννοείται μετά μαζί θα πιούμε, θα γελάσουμε, θα επικοινωνήσουμε κ.λ.π. Αυτό είναι ό, τι καλύτερο και έχεις απευθείας feedback για τις δουλειές σου. Δηλαδή ρωτάς “σου άρεσε και αν ναι γιατί;” κ.λ.π. Νομίζω η άμεση επικοινωνία είναι ένα από τα πιο θετικά πράγματα στην σκηνή μας.

-Πλησιάζουν απόκριες να περιμένουμε εντυπωσιακή εμφάνιση;
Έχουμε αποφασίσει λόγω ιδιοσυγκρασίας της μπάντας από εδώ και πέρα οι εμφανίσεις μας να είναι λίγο πιο θεατρικές!

-Με ιντριγκάρεις! Δώσε λίγο τυράκι…
Λίγο βάψιμο κάποια αξεσουάρ, μικρόφωνα με όψη στόματος αλόγου… Αυτά προς το παρόν.

-Ανέφερες την ενάτη Φλεβάρη. Κάνε μια προφητεία και πες μας τι θα γίνει εκείνο το βράδυ.
Σίγουρα θα τελεστεί “μυστήριο” προς το υπερπούμα με την συμμετοχή και των άλλων σχημάτων και θα ευλογηθούμε όλοι μαζί, κοινό και μπάντες, συνεχίζοντας το ταξίδι μαζί με τα “ζώα” και τους “συγγενείς”, κουβαλώντας στις πλάτες μας την πολιτεία που πηγαίνει από άκρη σε άκρη στον πλανήτη Γυαψ.



-Οι κάτοικοι του πλανήτη αυτού πως μοιάζουν και πως λέγονται; Γυαψίνοι;
Δεν έχουν διαφορές από εμάς νομίζω στην εμφάνιση και ναι, το Γυαψίνοι τους “πάει”, χαχαχα.

-Πριν τελειώσουμε, σου δίνω την ευκαιρία να ρωτήσεις και συ κάτι σπάζοντας τα στεγανά της συνεντευξιακής κουλτούρας.
Πως σκέφτεσαι τις ερωτήσεις σου; Αλλάζεις κάποιες ανάλογα με το χαρακτήρα της μπάντας;

-Μασάω φύλλα ευκαλύπτου σκαρφαλωμένος σε δέντρο, επικαλούμενος τη σοφία του μεγάλου Κοάλα. Αλλά γενικά, έχει να κάνει και το τι vibes θα λάβω από τις μουσικές και τις ζωντανές εμφανίσεις του κάθε συνεντευξιαζόμενου. Αν δεν έχω τους έχω δει ζωντανά, συνήθως ρωτάω βλακείες για να γεμίσω σελίδα. Για τέλος και πριν σε αφήσω στην ησυχία σου, θα σε αναγκάσω να χαρίσεις λίγους στίχους σου στους αναγνώστες μας!

“Self destruction, healing action, cure the pain, alone, alone, alone, alone again…” To blind Monkey είναι από ένα ψηφιακό split που κυκλοφορήσαμε με τους αγαπημένους φίλους και μπαντάρα Yellow Devil Sauce, που ονομάζεται “Splitter” . Διατίθεται με την αγορά μιας κονκάρδας που απεικονίζει ένα τύπο “τραυματία ” από γρατζουνιές ενός πούμα (super). Από την πληγή αναβλύζει κίτρινη διαολόσαλτσα και έχει τα αρχικά και των δύο μπαντών (Y.D.S. και SP). Κοστίζει δύο μόλις ευρώ και παίρνεις μία υπέροχη ζωγραφιά σε ένα χαρτί που γράφει και κάποιους κωδικούς για να το “κατεβάσεις” (link) .  Mε αγάπη!!!

-Είσαι το καλύτερο πειραματόζωο!
Ευχαριστώ πολύ για την τιμή. Έλπίζω να πετύχει το πείραμα και να γίνει από “πείραμα”, “θεραπεία”. Καλή επιτυχία, Δημήτρη!

687

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.