EMBARGO

Νέο έτος, νέοι (σε ηλικία) μουσικοί και τέσσερα χρόνια Embargo! Το εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενο heavy rock κουαρτέτο περνάει τα “σύνορα” της κοιλάδας των Τεμπών για να δείξει και στους Αθηνέζους (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ) τι μπορεί να κάνει αν του δοθεί χώρος στη σκηνή. Το rockway.gr και ο Δημήτρης Μαρσέλος συνομιλεί με τον Γιάννη Χρηματόπουλο (κιθάρα) προσπαθώντας να λύσει το μουσικό αυτό εμπάργκο. Αμ δε…

-Καλησπέρα και καλά Χριστούγεννα! Με έστειλαν να διαπραγματευτώ για τη λύση του μουσικού Embargo. Πότε ξεκίνησε και ποιοι είναι οι συντελεστές του;
Καλησπέρα και από εμάς και χρόνια πολλά! Το Embargo αυτό ξεκίνησε τον Γενάρη του 2014 από τους Αλέξανδρο Χρηματόπουλο (Drums), Harry Nill (R.Guitar), Ψηλό (Bass) και εμένα, τον Γιάννη Χρηματόπουλο (L.Guitar). Και λυπάμαι, αλλά διαπραγματεύσεις δεν κάνουμε.

-Πως καταλήξατε σε αυτό το όνομα που παραπέμπει σε πρόσφατες πολιτικές αναταραχές;
Το όνομα για εμάς δεν έχει να κάνει με καμιά πολιτική αναταραχή, πνευματική ίσως ναι. Καταλήξαμε σε αυτό το όνομα (μετά από βοήθεια) γιατί ήταν ένας τρόπος να πούμε όχι σε οτιδήποτε δε μας αρέσει. Όσο μεγαλώνουμε εμείς διευρύνεται και η σημασία του όμως. Πλέον για εμάς το όνομα αυτό είναι μια καινούργια λέξη για να εκφράσουμε την επανάσταση, μιας που λέξη “επανάσταση” έχει γίνει καραμέλα και συνήθως μένει μόνο ως λέξη. Είναι επίσης μια δήλωση, ότι δε θα επιτρέψουμε σε τίποτα κακόβουλο να παίξει με εμάς, τη σκέψη μας και τη βούληση μας.

-Ντεμπουτάρατε με όμορφο τρόπο και ανεβάσατε τον πήχη για την επόμενη φορά. “Mighty Killer Ant” λοιπόν, τι ιστορία κρύβεται πίσω από τον τίτλο;
Η όλη ιδέα πίσω από το “Mighty Killer Ant” είναι ότι τα μυρμήγκια είναι πολύ πιο δυνατά από όσο νομίζουμε. Γιατί δρουν ως ένα, σε μεγάλες ομάδες. Ουσιαστικά στο μυαλό μας αυτό το παντοδύναμο δολοφονικό μυρμήγκι είναι το αποτέλεσμα της ενοποίησης και της κοινής βούλησης πολλών, και για αυτό το λόγο είναι και τόσο επικίνδυνο για όποιον το απειλεί. Όπως θα έπρεπε να είναι και οι άνθρωποι.

-Ποιοι καλλιτέχνες σας επηρέασαν τόσο ώστε να θελήσετε να παίξετε μουσική;
Παρόλο που έχουμε αρκετές επιρροές και ως μπάντα, αλλά και το κάθε άτομο ξεχωριστά θα μπορούσαμε να πούμε πως η αφετηρία και των τεσσάρων μας ήταν τα τέρατα της rock, όπως Led Zeppelin, Black Sabbath, Doors, Rolling Stones, Beatles και πολλοί ακόμη. Λίγο αργότερα βέβαια, μπήκε και ο πιο σκληρός ήχος στο παιχνίδι καθώς ανακαλύπταμε (όπως κάνουμε και τώρα) τον τεράστιο κόσμο της μουσικής, με μπάντες όπως Karma to Burn, Kyuss, Monster Magnet, TOOL, Nightstalker που ήταν η πρώτη επαφή με την εγχώρια σκηνή και πολύ σημαντικός παράγοντας στη δημιουργία της μπάντας.

-Τι όνειρα έχουν οι Embargo;
Να μπορούμε να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε, όσο καλύτερα μπορούμε, και να το μοιραζόμαστε με κόσμο και από κει και πέρα θα βρει αυτό τη πορεία του.

-Τι υπόσχεστε σε όλους όσους θα έρθουν να σας καμαρώσουν στο ΑΝ;
Το live στο AN είναι ένα πολύ ιδιαίτερο live  για εμάς. Καταρχάς τη περίοδο εκείνη κλείνουμε τον τέταρτο χρόνο μας ως μπάντα και τον ένα χρόνο από την ιντερνετική κυκλοφορία του “Mighty Killer Ant”, το οποίο και παρουσιάζουμε. Είναι από τα πρώτα events εκτός έδρας (σ.σ. οι Embargo έχουν έδρα τη Θεσσαλονίκη) και σε έναν ιστορικό χώρο, και γι’ αυτό το λόγο ερχόμαστε με ίσως λίγο παραπάνω όρεξη από ότι θα πρεπε. Εν ολίγοις, θα γίνει χαμός. Θα είμαστε παρέα με Loud Silence και Homo Erectus που εκτός από τυπάρες είναι και μπανταρες, δύσκολα να μην περάσεις καλά.  Υ.Γ. φήμες λένε ότι ίσως να παίξουμε και κάτι από τη νέα παρτίδα…

-Γιορτές ήρθαν οπότε ας το ελαφρύνουμε λίγο. Ποιο album θα έβαζαν οι Embargo στη βασιλόπιτα τους αντί για φλουρί;
 Δυσκολάκι…Το “Spine Of God” των Monster Magnet.

-Ποιανού δέντρο θα βανδαλίζατε ντυμένοι καλλικάντζαροι;
 Εύκολο, του Maynard James Keenan. Και αν δεν πάει να ηχογραφήσει δε θα μείνουμε στο δέντρο…

-Για επίλογο αφιερώστε λίγους στίχους σας στον Άη Βασίλη!
“…………..” ~ Embargo

702

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2114 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.