WOLVES IN THE THRONE ROOM

Πρώτη φορά στην Αθήνα για τους Αμερικανούς Wolves in the Throne Room, με τον “Thrice Woven” ανά χείρας, ο οποίος, όπως ειπώθηκε από πολλούς –και εύστοχα κατ’ εμέ- επέστρεψε τους Λύκους στο δωμάτιο του Θρόνου. Έπειτα από ένα πειραματικό “Celestite”, οι Λύκοι μας επισκέπτονται και φέρνουν μαζί τους έναν από τους καλύτερους, αν όχι τον καλύτερο, δίσκο της μέχρι τώρα πορείας τους, ενώ τη βραδιά θα ανοίξουν οι Order of the Ebon Hand. Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, ετοιμαζόμαστε να ενταχθούμε στην αγέλη, στο Gagarin 205 και υπό την αιγίδα της Smoke The Fuzz (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ) που δεν έχει απογοητεύσει ποτέ στις διοργανώσεις της. Εκμεταλλευόμενοι την ευκαιρία, αποσπάσαμε λίγα λόγια από τον λακωνικό Aaron Weaver για να προετοιμαστούμε για το show!

-Γεια σου Aaron, σε ευχαριστούμε που είσαι μαζί μας! Ας αρχίσουμε με το νέο album! To “Thrice Woven” κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβρη και θεωρείται από πολλούς μία από τις καλύτερες δουλειές σας. Πες μας μερικά πράγματα για τον δίσκο.
Έρχεται από τα βάθη της καρδιάς μας. Ο Nathan κι εγώ γράψαμε αυτή τη μουσική τον χειμώνα, είναι πολύ μοναχικά στο studio. Αλλά τώρα είναι η ώρα να φέρουμε αυτή τη μουσική στη σκηνή. Μία καλή ώρα.

-Tο “Thrice Woven” είναι αρκετά διαφορετικό από τον προκάτοχό του, πιο κοντά σε ό,τι γνωρίζαμε από προηγούμενες κυκλοφορίες σας και με έναν πιο “παραδοσιακό” black metal ήχο. Τι σας ενέπνευσε γι’ αυτό το album;
Το δάσος. Το studio μας βρίσκεται μέσα σε ένα φανταστικό δάσος κέδρων. Όλα τα φυτά και τα ζώα εδώ μας φέρνουν έμπνευση.

-Το artwork του δίσκου είναι ένα έργο τέχνης, περισσότερο από ένα απλό cover δίσκου και προσθέτει στο συνολικό συναίσθημα που δημιουργεί ο δίσκος. Θα μπορούσες να μας πεις μερικά πράγματα για τη συνεργασία σας με τον D. Forkas;
Ο Forkas ήταν ο μόνος που θα μπορούσε να ζωγραφίσει το εξώφυλλο του “Thrice Woven”. Eίναι ένας master, πραγματικός τεχνίτης. Εμείς απλώς του είπαμε ότι το cover θα πρέπει να αντλεί από τα μυστήρια των Βορείων Χωρών. Αγαπώ τη φιγούρα του Tyr! O θεός της αλήθειας και της δικαιοσύνης!



-Πριν από τρία χρόνια δοκιμάσατε κάτι αρκετά πειραματικό και διαφορετικό. Το “Celestite” ήταν μία έκπληξη για το metal κοινό. Τι σήμαινε αυτός ο δίσκος για εσένα; Ένιωσες την ανάγκη να κάνεις κάτι διαφορετικό;
Ως καλλιτέχνες, πρέπει να αντλούμε από τα βαθιά νερά. To “Ceestite” μας έδωσε σοφία και εμπειρία για να συνεχίσουμε στο ταξίδι μας.

-Ο Kody Keyworth ενετάθη προσφάτως στις τάξεις σας ως full-time μέλος. Τι νέο, θεωρείς, ότι φέρνει στον ήχο σας;
Είναι πραγματικός αδερφός. Ακολουθούμε το ίδιο μονοπάτι. Αλλά έχουμε πολλά ακόμα να μάθουμε ο ένας στον άλλο. Η οικογένεια γίνεται κάθε μέρα πιο δυνατή.

-Με το Owl Lodge και την Artemisia Records, πλέον κάνετε πολλά πράγματα μόνοι σας. Θεωρείς πως αυτό σας βοηθά ώστε να έχετε ένα αποτέλεσμα, όσο πιο κοντά γίνεται, στην αρχική ιδέα που έχετε κατά νου όταν ξεκινάτε να δουλεύετε σε ένα νέο δίσκο;
Το να έχουμε δικό μας studio είναι μαγικό για εμάς. Αγαπάμε να εξερευνούμε τα ηχητικά μονοπάτια ώστε να δημιουργούμε αυτήν την εκστατική μουσική.

-Ακούγοντας όλες τις δουλειές σας, μπορεί να νιώσει κανείς την εξέλιξη στον ήχο σας. Είναι μία ηθελημένη ενέργεια, να πηγαίνετε τα πράγματα κάθε φορά ένα βήμα παρακάτω;
Πάντα σπρώχνουμε τους εαυτούς μας. Πάντα δοκιμάζουμε νέα πράγματα. Αλλά, πάντα ακούγεται σαν λύκοι, οι οποίοι ξεσκίζουν τον λαιμό ενός διεφθαρμένου και παρηκμασμένου βασιλιά.



-Ακούμε διάφορα για τις διαφορές στο touring μεταξύ Ευρώπης και Αμερικής. Ποια είναι η εμπειρία σου;
Είναι το ίδιο! Η οικογένεια είναι μία, παντού στον κόσμο. Αλλά αγαπάμε την Ευρώπη. Το φαγητό και το κρασί!

-Λοιπόν, πρώτη φορά στην Αθήνα. Σε βεβαιώ ότι το αθηναϊκό κοινό είναι ήδη πολύ ενθουσιασμένο. Τι να περιμένουμε από αυτό το show;
Λαμπερό Χρυσό Φως και ήχο που κατακλύζει.

-Κάπου εδώ θα σε αφήσω, ευχαριστώ για τον χρόνο σου και αναμένω να δω το show! Οι τελευταίες σκέψεις, δικές σου!
Ευχαριστούμε πάρα πολύ τους fans μας! Μας δίνετε δύναμη. Blessed Hails to you all.

261

Avatar photo
About Φανή Τσουκαλά 171 Articles
Γεννήθηκε και μεγάλωσε [με γαλλικά και πιάνο(και μπαλέτο)] στη μαγευτική Αθήνα. Οι σχέσεις της με την rock και metal σκηνή ξεκίνησαν στο δημοτικό, με τη μία κασέτα που κυκλοφορούσε στο σχολείο, ηχογραφημένη από ραδιόφωνο, Λιωμένο Παγωτό από τη μία, Smells Like Teen Spirit από την άλλη. Η πρώτη κασέτα που αγόρασε παρόλ’ αυτά, ήταν Iron Maiden με Di Anno. ‘Έκτοτε έχει βρεθεί σε διαφορετικούς ρόλους, από τον πιο enthusiast θαυμαστή της νέας prog σκηνής, έως τον θιασώτη των Clutch. Σπανίως γράφει για πράγματα, εκτός αν θεωρεί ότι αξίζει να γραφτούν. Ονειρεύεται να βγει στη σύνταξη και να πάρει πτυχίο στην αστροφυσική, καθώς τα Ηumanities και τα Economics and Business που έχει ασχοληθεί μέχρι τώρα, τα βρίσκει βαρετά απέναντι στο αχανές σύμπαν. Επιλογές καριέρας: αιώνια φοιτήτρια.