WHERESWILDER

Οι Whereswilder είναι μια φρέσκια Αθηναϊκή μπάντα που κινείται στα όρια του ψυχεδελικού κιθαριστικού ήχου, που, ίσως, πολλοί έμαθαν από το περσινό Rοckwave. Έχοντας δύο αρτιότατες δουλειές στο ενεργητικό τους, το “Yearling” του 2015 και το φετινό “Hotshot” επιχείρησαν την πρώτη ευρωπαϊκή τους περιοδεία και επιστρέφουν στα πάτρια εδάφη με ένα άκρως ενδιαφέρον live στο ΑΝ στις 04/11/2017 με τους Pale Oaks και τον σόλο καλλιτέχνη, Pelion Rivers (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ).

-Μπορείτε να μου δώσετε ένα σύντομο ιστορικό της μπάντας; Παίζατε σε άλλα σχήματα πριν το παρόν; Ποιες είναι οι κυκλοφορίες σας;
Οι Whereswilder έχουμε στο ενεργητικό μας δύο κυκλοφορίες. Το ντεμπούτο μας λέγεται “Yearling” και τον Μάρτιο που μας πέρασε κυκλοφόρησε ο δεύτερος δίσκος μας με τίτλο “Hotshot”.

-Επί τη ευκαιρία της περιοδείας σας στο εξωτερικό, ποιες είναι οι προοπτικές μίας ελληνικής μπάντας στο εξωτερικό στις μέρες μας; Έχει δυνατότητες καθιέρωσης/επιτυχίας όπως μία κεντροευρωπαϊκή μπάντα;
Δεν πιστεύουμε πως υπάρχει ανάγκη πια καν για σύγκριση. Πολύς κόσμος κοιτάει προς την Ελλάδα για νέα μουσική χάρη στη δουλειά και τον δρόμο που έχει ανοιχτεί από όλες τις εγχώριες μπάντες που ρισκάρουν τόσα χρόνια. Αυτή η στροφή δημιουργεί χώρο και ζήτηση για νέα live acts και μια ελληνική μπάντα μπορεί αν θέλει πλέον να βρεθεί εκεί και να συστηθεί.



-Θεωρείτε ότι οι Whereswilder είναι περισσότερο συγγενείς, από απόψεως ήχου, με τις μπάντες του Fuzztastic ή με μπάντες όπως οι Tame Impala;
Η μουσική που παίζουμε εμείς είναι rock. Χαιρόμαστε πολύ που αυτό μπορεί να μας φέρει κοντά σε πολλές και διαφορετικές μπάντες ή σκηνές.

-Πως ήταν η εναλλακτική σκηνή στον ελλαδικό χώρο πριν 15 χρόνια; Είναι καλύτερες οι συνθήκες τώρα;
Τρεις από τους τέσσερις θα ήμασταν 12 ετών πριν 15 χρόνια. Μπορούμε λοιπόν να μιλήσουμε μόνο για το παρόν. Παντού γύρω μας συμβαίνουν πράγματα, βγαίνουν δίσκοι, γίνονται live και festival με αξιώσεις. Είναι κάπως προφανές στο μυαλό μας λοιπόν ότι υπάρχει άνθιση.
Κρίνοντας από τις ιστορίες που ακούμε από μουσικούς που έζησαν την περίοδο στην οποία αναφέρεσαι, σίγουρα βλέπουμε ότι κάποια πράγματα γίνονται πλέον αλλιώς και ίσως γενιές σαν τη δική μας να ξεκινάμε με πολλά βήματα πιο δεδομένα ως προς το τι σημαίνει να παίζεις rock μουσική στην Ελλάδα. Αυτό δεν μας βάζει όμως σε διαδικασία σύγκρισης, κάθε εποχή μάλλον έχει τη μέθοδο της.



-Είσαστε ικανοποιημένοι με την έως τούδε απήχηση σας, σε δισκογραφικό και ζωντανό επίπεδο; Ποια τα σχέδια σας για το μέλλον;
Να παίζουμε live και να συνεχίσουμε να δισκογραφούμε ήταν και θα είναι το σχέδιο. Η απήχηση δεν είναι κάτι που έχει νόημα να μετρήσουμε ποσοτικά. Αχρείαστο άγχος.

275