PALE OAKS

Οι Pale Oaks προέρχονται από τις στάχτες των εκπληκτικών Satelights και εκπροσωπούν επάξια την εναλλακτική σκηνή της Αθήνας, έχοντας κάμποσες εμπειρίες και αρκετή έμπνευση στις αποσκευές τους, όπως φαίνεται και από εντυπωσιακό ντεμπούτο EP τους. Η μπάντα δραστηριοποιείται τα τελευταία 2 περίπου έτη και ανοίγει τους Whereswilder στο ΑΝ στις 04/11/2017 (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ). Επί τη ευκαιρία ο Άκης Βογιατζής (φωνή/κιθάρα) μίλησε στον Καλλίνικο Ρήδα.

-Υπό ποιες συνθήκες δημιουργήθηκαν οι Pale Oaks; Ήταν κάτι βεβιασμένο ή κάτι συνειδητό; Δώσε ένα σύντομο ιστορικό;
Οι Pale Oaks δημιουργήθηκαν όταν σταμάτησε η προηγούμενη μπάντα της οποίας ήμουν μέλος, οι Satelights.  Ήθελα πολύ να συνεχίσω να παίζω μουσική και έτσι αποφάσισα να δοκιμάσω για πρώτη φορά να τραγουδήσω και να ηχογραφήσω με βοήθεια από τους Άλεξ Κετεντζιάν και Κώστα Ραγιαδάκο στο Unreal Studio καθώς και του Μανώλη Γιαννίκιου (Whereswilder) ο οποίος παίζει τύμπανα στο EP. Το “… I’ve Been Better” ηχογραφήθηκε σαν προσωπικό πρότζεκτ αλλά ήξερα ότι θέλω να είμαι μέλος μιας μπάντας και έτσι ζήτησα από τον Θοδωρή (τύμπανα) και τον Γιάννη(κιθάρες/φωνητικά) με τους οποίους ήμασταν μαζί στους Satelights να ακολουθήσουν στο νέο εχγείρημα. Στην συνέχεια έγινε και η προσθήκη του Δημήτρη (μπάσο/φωνητικά) και ελπίζω από εδώ και στο εξής οι Pale Oaks  να λειτουργούν σαν μια μπάντα.

-Ποιος είναι ο σκοπός της μπάντας; Ποιες οι βλέψεις σου για αυτήν;
Θα έλεγα ψέμματα αν απλά έλεγα να περνάμε καλά και να παίζουμε μουσική. Περνάμε καλά ούτως ή άλλως κάθε φορά που βρισκόμαστε για να παίξουμε μουσική είτε αυτό είναι πρόβα, ένα live με 2 άτομα ή με 200. Θα ήθελα να μεγαλώσουμε αυτό που κάνουμε όσο μπορούμε και να έχει όσο μεγαλύτερη απήχηση γίνεται γράφοντας πάντα μουσική που αρέσει πρώτα σε εμάς.

-Έχετε περιοδεύσει με το ήδη υπάρχον υλικό; Υπάρχει στα σκαριά νέο υλικό;
Ήμασταν πάρα πολύ τυχεροί που πριν κυκλοφορήσουμε κάτι οι Bandage μας έδωσαν την ευκαιρία να τους ακολουθήσουμε στο Ευρωπαϊκό τους tour πριν από ένα χρόνο. Υπάρχει πολύ υλικό. Ήδη στο σετ μας υπάρχουν κομμάτια που δεν είναι στο EP αλλά αυτή την στιγμή θα επικεντρωθούμε στην προώθηση αυτής της κυκλοφορίας για τους επόμενους μήνες.

-Πως αξιολογείς την ελληνική σκηνή; Υπάρχουν αξιόλογα μέρη σε αυτήν ή έχει τελματώσει;
Δεν ξέρω τι ακριβώς εννοούμε ελληνική σκηνή. Στο δικό μου μυαλό την σκηνή αποτελούν οι μπάντες. Και εδώ και μερικά χρόνια έχουμε πάρα πολύ καλές μπάντες με φανταστικές κυκλοφορίες, οπότε νομίζω πώς όχι μόνο δεν έχει τελματώσει, αλλά αναπτύσσεται.

-Αν σου πρόσφεραν μια ζωή, εφ’ όρου αυτής, στο δρόμο με την μπάντα και με οριακές για την αυτοσυντήρηση σου αποδοχές ή μια υπερεπιτυχημένη καριέρα πίσω από ένα γραφείο και με πολύ καλό εισόδημα, τι θα διάλεγες;
Νομίζω οι περισσότεροι που ασχολούνται με οποιαδήποτε τέχνη θα επέλεγαν να είναι πλήρως αφοσιωμένοι σε αυτή ακόμα και αν η επιλογή τους έκανε αρκετά πιο δύσκολη την ζωή τους. Σίγουρα θα την έκανε πιο γεμάτη.

816