FIELDS OF AARU

Τώρα πια το deathcore δεν είναι έτσι απλό όσο το γνωρίσαμε εμείς οι παλαιότεροι τις προηγούμενες δεκαετίες. Επηρεασμένο από πιο προοδευτικές μουσικές κινήσεις βγάζει συγκροτήματα σαν τους Αθηναίους Fields of Aaru που συνδυάζουν τα μαθηματικά με το θυμό. Το Rockway.gr συνομιλεί με τους Πάνο (κιθάρα) και Θάνο (φωνητικά), εν όψει συμμετοχής των στο Do or Die Fest III στο Modu.

-Καλησπέρα και καλώς ήρθες στο rockway.gr! Για ξεκίνημα θα ήθελα μια σύντομη παρουσίαση των Fields of Aaru.
Πάνος: Είμαστε μια progressive deathcore μπάντα με αρκετά ambient στοιχεία από την Αθήνα. Ως τώρα έχουμε παίξει αρκετά τοπικά lives, μαζί με ένα opening για τους Thy Art Is Murder.

-Αυτό το Aaru μου κάνει να είναι εμπνευσμένο από κάποιο γιαπωνέζικο manga. Μπορείς να σπάσεις τη φούσκα της φαντασίας μου λέγοντας μας πώς προέκυψε το όνομα;
Θάνος: Το όνομα “Fields of Aaru” προέρχεται από τον αιγυπτιακό παράδεισο ονόματι Fields of Reeds (Aaru) ο οποίος ήταν για αυτούς τους οποίους είχαν περάσει την τελική δοκιμασία του Ma’at. Δηλαδή η καρδιά τους ήταν αρκετά αγνή ώστε να μην ζυγίζει παραπάνω από το πούπουλο του Ma’at.

-Βλέπω στην φεϊσμπουκική σας σελίδα πώς σύντομα κυκλοφορεί το ντεμπούτο σας album. Θέλουμε να μάθουμε τα πάντα για αυτό. Τίτλο, συντελεστή, εμπειρία και διαδικασία παραγωγής. Περιμένω απάντηση τόσο χειμαρρώδη, όσο η μουσική σας.
Πάνος: Ναι! Βρισκόμαστε στην διαδικασία ηχογράφησης του ντεμπούτου album μας, το οποίο θα περιέχει 12 καινούργια κομμάτια. Λόγο διαφόρων απρόοπτων είχε μείνει λίγο στάσιμο το θέμα αυτό, αλλά πλέον κινούνται όλα ξανά ομαλά. Έχουμε ηχογραφήσει τύμπανα, κιθάρες και έχουμε τελειώσει με τις ενορχηστρώσεις (πλήκτρα, synths κτλ). Μας μένει να ηχογραφήσουμε μπάσο και φωνητικά. Απλώς ψάχναμε τις επιλογές μας για το που θα θέλαμε να εμπιστευτούμε το mix/master του. Δεν έχουμε καταλήξει ακόμα σε τίτλο, αλλά σύντομα θα είναι όλα έτοιμα. Έχουμε κινηθεί σε ένα άλλο επίπεδο συνδυάζοντας περισσότερα πλήκτρα και ενορχηστρώσεις με πολλά μελωδικά riff και breakdowns που πιστεύουμε πως θα παίζουν στο μυαλό σας ασταμάτητα.

-Είδα κάπου μια πυραμίδα με αποσπούμενη κορυφή. Θα είναι το εξώφυλλο του δίσκου; Τι συμβολίζει;
Θάνος: Όχι! Αυτό ήταν και μόνο το εξώφυλλο του single μας ονόματι “Seth”. Το εξώφυλλο συνδέεται πιο πολύ με το όνομα της μπάντας, το single, αλλά και με το αιγυπτιακό στοιχείο που μας επηρεάζει και στη μουσική μας.



-Τον τελευταίο χρόνο είστε πολύ κινητικοί και έχετε παίξει αρκετά live με αλλοδαπά και μη σχήματα. Το κοινό αγκαλιάζει ένα δύσκολο είδος σαν το δικό σας στη χώρα μας; Μήπως είναι δυσκολότερο να γίνεις γνωστός όταν προέρχεσαι από τόπο που δεν έχει τέτοια αγορά;
Θάνος: Σαν είδος είναι πράγματι δύσκολο το δικό μας στη χώρα αυτή με βάση το κοινό της και τα ακούσματα της, αλλά πιστεύουμε πως έχουμε βρει μια χρυσή τομή ώστε να τραβήξουμε περισσότερο κοινό και από άλλα είδη μουσικής. Σίγουρα είναι πιο δύσκολο να γίνεις γνωστός σε αυτά τα πλαίσια, αλλά ο σκοπός μας είναι να γράφουμε μουσική γιατί μας αρέσει και να επηρεάσουμε όσους μπορούμε μέσα από αυτήν, την ατμόσφαιρα μας και τους στίχους μας.

-Συμμετέχετε για δεύτερη συνεχόμενη φορά στο Do or Die Fest. Αυτή τη φορά headliners είναι οι To Kill Achilles. Πώς φαντάζεσαι εκείνη την ημέρα;
Πάνος: Είμαστε ενθουσιασμένοι μιας και έχουμε ετοιμάσει δυο νέα κομμάτια μας και μια νέα διασκευή για να πάρουμε τα μυαλά όσων παραβρεθούν στο live εκείνη την ημέρα. Θέλουμε να ικανοποιήσουμε το κοινό μας με την μουσική μας και τη σκηνική μας παρουσία και να περάσουμε όλοι καλά.

-Ποιες μπάντες θεωρείς πως ήταν το Α και το Ω για τη δημιουργία σας;
Πάνος: Προσωπικά έχω άπειρες επιρροές και μέσα στα κομμάτια μας έχουμε βάλει όλοι μας από ένα κομμάτι του εαυτού μας. Θέλουμε να κάνουμε κάτι δικό μας και να μην θυμίζουμε κάποια άλλη μπάντα. Μεγαλύτερα ερεθίσματα έχουμε από μπάντες όπως Born of Osiris, The Art Is Murder, Ovid’s Withering, Native Construct, Tesseract και πολλές ακόμα. Αυτή η λίστα μπορεί να συνεχιστεί για πάντα.



-Ποια μπάντα θα έσβηνες από την ιστορία αν σου έδιναν την επιλογή και γιατί;
Θάνος: Design the Skyline… Δεν έχω να πω κάτι παραπάνω.

-Αν έκανες guest εμφάνιση σε κάποιον δίσκο ποιος θα ήταν αυτός;
 Πάνος: Σε οτιδήποτε! Μου αρέσει να πειραματίζομαι και να βλέπω το πώς λειτουργούν άλλοι μουσικοί στη σύνθεση τους. Για εμένα είναι ευχάριστο να ασχολούμαι με τη μουσική και γενικώς είναι μια εμπειρία παραπάνω.

-Για τέλος θα ήθελα να μας αφιερώσετε κάποιους στίχους από το επερχόμενο σας album.
Πάνος: “Home was within grasp
But you never reached it
Our sanctuary I went back to visit
If I can’t bring him home
Patiently I’ll wait on this side of the shore

Old Charon bring him home
But he’s so further in this other wolrd
Misfortune was the worst enemy you could have
Old Charon bring him home
I’ve already promised to give you all that I’ve got”

Σίγουρα θα αφιέρωνα στίχους από το σημαντικότερο για μένα τραγούδι και προφανώς μιλάει για χαμό αγαπημένου προσώπου.

330

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.