VALOR

Μια από τις πιο εκτιμητέες μπάντες του ελληνικού underground είναι και οι αθηναίοι Valor που απολαμβάνουν την αποδοχή από όλους τους φίλους του heavy / power. Με μια αξιοπρεπή δισκογραφική πορεία πίσω τους, οι Valor επανέρχονται πρώτα με την εμφάνισή τους στο Horns Up festival των Τρικάλων κι έχουν έτοιμη τη νέα τους δουλειά που πρόκειται να κυκλοφορήσει επίσημα στις αρχές του καλοκαιριού. Το Rockway.gr επικοινώνησε με την μπάντα και σας μεταφέρει αυτήν την κουβέντα.

Καλησπέρα παιδιά. Συμπληρώνετε αισίως περίπου μια δεκαετία, με δυο επίσημες full length κυκλοφορίες κι ετοιμάζεστε να κυκλοφορήσετε το νέο σας album σε λίγο καιρό. Δώστε μου κάποιες πληροφορίες γι’ αυτό. Τι επικρατεί στις τάξεις σας;
Καλησπέρα και σε σένα, η μπάντα υφίσταται από το 2002 με την πρώτη κυκλοφορία το 2004 ένα EP το οποίο αποτελείται από 4 κομμάτια. Αισίως τα πραγματικά χρόνια της μπάντας είναι 15 με το ντεμπούτο της το 2008 με τίτλο “Destiny’s Path” το 2013 το “The Yonder Answer” , 2015 7” βινύλιο “The Crown and the King” και σήμερα που μιλάμε εν έτη 2017 αναμένουμε την νέα μας κυκλοφορία που ακούει στο όνομα “Arrogance: The Fall”… και συνεχίζουμε!

Ποια είναι η σύνθεση της μπάντας αυτή τη στιγμή; Υπάρχουν αλλαγές σε σχέση με το “The Yonder Answer”;
Αλλαγές δεν υπάρχουν! Έχουμε την τύχη να μην έχουμε αναγκαστεί να κάνουμε κάτι ανάλογο. Στην μπάντα προστέθηκαν το 2013 τα δύο τελευταία της μέλη τα οποία έκτοτε έχουν γίνει μπετόν με την μπάντα! Δεν θα υπάρχει η μπάντα δίχως ένα από τα μέλη της μιας και έχει δουλευτεί πολύ αυτό το κομμάτι μεταξύ μας σε όλους τους τομείς…. Άρα όλα καλά!

Στις 6 Μαΐου θα εμφανιστείτε στο Horns Up Festival μαζί με άλλες πολύ ελπιδοφόρες εγχώριες μπάντες., ένα event που γίνεται με πρωτοβουλία διαφόρων φορέων της πόλης των Τρικάλων. Πώς προέκυψε η συμμετοχή σας και τι γνώμη έχεις για τα υπόλοιπα ονόματα με τα οποία θα μοιραστείτε το σανίδι; Θα παρουσιάσετε και νέο υλικό στο festival;
Η προσπάθεια είναι μεγάλη που κάνουν τα παιδιά στον πανέμορφο τόπο τους και τους συγχαίρω ιδιαιτέρως γι αυτό! Η προσέγγιση είναι καθαρά οπαδική και συμμετοχές σε διοργανώσεις αυτής της νοοτροπίας είναι παραπάνω από χαρά μας να συμμετέχουμε! Γενικότερα και ενόψει της κυκλοφορίας μας, προσέγγισα κάποια μουσικά γεγονότα ανά την Ελλάδα με σκοπό να προωθήσουμε με τον καλύτερο τρόπο την δουλειά μας. Σκοπός αυτού να στηθεί ένα “The Fall of Arrogance – Greek Tour 2017”. Ως επί τω πλείστων είχαμε θετικές απαντήσεις υπήρξαν και κάποιες απογοητεύσεις… αλλά όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα. Με αυτή την λογική λοιπόν θα παίξουμε το μισό τουλάχιστον setlist από τον καινούργιο δίσκο. Συγκεκριμένα με το Horns Up τη στιγμή που προσέγγισα υπήρχε παράλληλα πρόθεση από την πλευρά των διοργανωτών να το προτείνουν και οι ίδιοι, συνεπώς ήρθε εντελώς αβίαστα χωρίς πολλές κουβέντες η συμμετοχή μας, πράγμα ευχάριστο! Η μουσική ποικιλία είναι χαρακτηριστικό του festival, είναι χαρά μας και τιμή μας να μοιραζόμαστε την σκηνή με κάθε μπάντα μικρή και μεγάλη εντός ή εκτός των ακουσμάτων μας, η οποία ματώνει σήμερα στις δύσκολες εποχές να υπάρχει και να δημιουργεί μουσική.

Τα τελευταία χρόνια νιώθω ότι η τάση τους heavy / power / prog metal ζει ένα είδος “αναγέννησης”. Ποια είναι η δική σας γνώμη; Υπάρχει ακροατήριο και μέλλον σε αυτόν τον ήχο; Πως βλέπετε τα metal πράγματα εντός και εκτός συνόρων;
Σε οτιδήποτε υπάρχει όρεξη και αγάπη για δημιουργία σίγουρα υπάρχει εξέλιξη μέλλον και αναγνώριση. Η Ελλάδα έχει πολύ καλές μπάντες και ένα κοινό από τα πιο δυνατά!

Διανύουμε μουσικά την ψηφιακή εποχή, του downloading, των social media, της “ευκολίας”. Πόσο κακό κάνει τελικά η free πρόσβαση στα πάντα; Μήπως τελικά αυτό είναι θετικό για τη μουσική και ιδιαίτερα για το heavy metal; Ποια είναι η άποψή σας;
Είναι λάθος κατά την γνώμη μου να προδικάζουμε την “εξέλιξη – αλλαγή”, πάντα αυτή έρχεται απρόσμενα απρόσκλητη με τα θετικά και τα αρνητικά της. Όλα κρίνονται στον τρόπο που την χρησιμοποιούμε. Κρίνουμε εκ του αποτελέσματος λοιπόν.

Τι σας έκανε να ασχοληθείτε με τη μουσική; Μπορείτε να αναφέρετε κάποιες επιρροές σας είτε ως μπάντα είτε προσωπικές που βγαίνουν στη μουσική σας;
Η μουσική είναι η ψυχοθεραπεία και η ισορροπία στην καθημερινότητα μας ως άνθρωποι!  Μετά από πολλά χρόνια βιωματικής και οπαδικής ακρόασης  ήρθε το κομμάτι της δημιουργίας ως ανάγκη. Nothing more, nothing less.

Υπάρχει κάποια μπάντα που να έχετε ξεχωρίσει τελευταία και θα προτείνατε στους αναγνώστες μας;
Μεγάλος δίσκος που αναμένεται αυτή την στιγμή αν και δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα θα είναι το καινούργιο των Heir Apparent…και για να το λέω κάτι θα ξέρω! Τον συστήνω εκ των προτέρων και ανεπιφύλακτα!

Δεν έχω να ρωτήσω κάτι άλλο, εύχομαι καλή επιτυχία για την εμφάνισή σας. Η τελευταία κουβέντα σας ανήκει.
Ευχαριστούμε πολύ εσένα και τους αναγνώστες σας. Up the Horns… till All Arrogant finally Fall!

855

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1168 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.