THE CRUCIFIER

ΜΟΝΟ ΘΡΑΣ! UNDERGROUND αλλά γεμάτοι αισιοδοξία, οι The Crucifier παλεύουν με τις συγκυρίες πολλά χρόνια τώρα. Το rockway.gr επικοινωνεί με τον Ηλία (το λαρύγγι) εν όψει της εμφάνισης τους με τους Cold as Life, ο οποίος μιλάει για το επερχόμενο τρίτο τους album και τη μουσική γενικότερα…

-Καλησπέρα και σε ευχαριστώ για τη συνέντευξη! Αν και είστε μπάντα πάνω από 20 χρόνια δεν είστε ευρέως γνωστοί στο κοινό. Για αυτόν το λόγο θα ήθελα μια σύντομη αναδρομή στη ζωή των Crucifier.
Καλησπέρα! Κοίτα οι The Crucifier είναι μια underground thrash band. Από εκεί και πέρα, έχει το κοινό της. Ο ήχος της απευθύνεται σε άτομα που ακούνε thrash/death metal και hardcore punk σε αυτό το κοινό έχει αρκετή απήχηση. Σε πιο mainstream metal κύκλους ή σε άτομα που ακούνε μόνο καλογιαλυσμένες παραγωγές είναι άγνωστη! H μπάντα έχει περάσει πολλές ωραίες στιγμές στο παρελθόν και πολλά προβλήματα από τις συνεχόμενες αλλαγές στο line-up. Το 2012 διαλύσαμε και ξαναφτιαχτήκαμε το 2015. Εδώ και 2 χρόνια η μπάντα έχει σταθερή σύνθεση, με την οποία ηχογραφήσαμε τον τρίτο μας δίσκο με τίτλο “Voices in my head”που κυκλοφορεί Σεπτέμβριο. Κλείσαμε συμβόλαιο με την εταιρία Punishment 18 Records και κάποια καλά gigs με πολύ αξιόλογες μπάντες και εξετάζουμε καθημερινά το τι ε’ιναι καλύτερο για την οικογένεια των The Crucifier. Μείνε σε επικοινωνία και παρακολούθα τις εξελίξεις!

-Δυο ολοκληρωμένα album στο ενεργητικό σας συν κάποια split, όλα χωρίς καμιά βοήθεια, κανένα σπρώξιμο, κανέναν manager. Είναι δύσκολο να είσαι ανεξάρτητος μουσικά;
Ναι, δίκιο έχεις! 2 albums έτοιμα και ένα τρίτο στα σκαριά! Το να επιλέγεις να είσαι underground ή να διατηρείς ένα μη εμπορικό στυλ έχει και το ανάλογο τίμημα! Μanager; (γέλια) Καλά θα ήταν, να έχεις κάποιον και να σου κανονίζει τα live σου και τα tour σου. Αυτές οι φάσεις όμως θέλουν φράγκα αρκετά και όλοι στο συγκρότημα είμαστε βιοπαλαιστές και άτομα που παλεύουμε καθημερινά να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας. Σίγουρα έχουμε και στόχους και φιλοδοξίες για αυτήν την μπάντα, αλλά αγωνιζόμαστε μόνοι μας, για αυτό είναι πολύ δύσκολο να είσαι μουσικά ανεξάρτητος, αλλά είναι τίμιο! Χωρίς να έχεις πάνω από το κεφάλι σου το κάθε νταβατζή- manager που θα σου ζητάει το μακρύ του και το κοντό του… γενικά η βοήθεια είναι από τον κόσμο, τους φίλους μας και πολλές μπάντες και άτομα από το εξωτερικό που μας έχουν στηρίξει και στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια.



-Ετοιμάζετε νέο album. Τι μπορείτε να μας πείτε για αυτό;
Θα λέγεται “Voices in my head”, όπως προανέφερα, θα κυκλοφορήσει το Σεπτέμβριο απο την Ρunishment 18 records, θα έχει 9 κομμάτια  και το ύφος του album θα παντρεύει bay area thrash  με καναδικό  με πολλά στοιχεία old school hard core. Τα υπολοιπα θα τα κρίνεις εσύ όταν θα ακούσεις το album.

-“Voices in my head” ο τίτλος του λοιπόν. Τι σας λένε αυτές οι φωνές; Τι πραγματεύονται συνήθως οι στίχοι των Crucifier;
Οι στίχοι των Τhe Crucifier έχουν κοινωνικοπολιτικό περιεχόμενο. Μιλάνε για ιστορίες καθημερινής τρέλας και τους  μηχανισμούς χειραγώγησης, για serial killers, για καταστάσεις διαφυγής από το daily madness, για παγκόσμια ελευθερία είναι αντικομφορμιστικοί και θέλουμε να περάσουμε ένα positive message. Πάλεψε καθημερινά όπως μπορείς ενάντια σε όλα αυτά που σε πνίγουν. Πάλεψε όμως μην μένεις αμέτοχος!

-Η ελληνική metal σκηνή έχει αναπτυχθεί πολύ λόγω του διαδικτύου, αλλά πιστεύετε πως πραγματικά έχει πάει μπροστά ή έχει ακόμα παθογένειες να νικήσει;
Τα τελευταία χρόνια έχει ανέβει πολύ η Ελληνική σκηνή. Υπάρχουν πολλές και αξιόλογες μπάντες με καλούς και πολύ δυνατούς δίσκους που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από μεγάλες μπάντες του εξωτερικού. Υπάρχουν πάρα πολλές και καλές μπάντες από όλο το φάσμα του metal. Σίγουρα έχει βοηθήσει πολύ το γεγονός με το διαδίκτυο. Πιστεύω οτί θα αναπτυχθούμε και άλλο μουσικά τα επόμενα χρόνια.



-Είστε ένα με το λεγόμενο underground και συχνά παίζετε με punk και hc μπάντες. Θεωρείτε πως είναι καλό για μια μπάντα να παίζει και με άλλες όχι απαραίτητα ίδιου ύφους;
ΣΙΓΟΥΡΑ! Όλα τα μέλη της μπάντας ακούμε πολλά είδη μουσικής. Δεν βάζουμε ταμπέλες και στερεότυπα. Ακούμε πολλες metal και πολλες hardcore punk bands και μεις είμαστε στη μέση. Η μουσική είναι μια και ενιαία! Ό,τι σου αρέσει πρέπει να το ακούς να το στηρίζεις. Είναι πολύ ωραίο να παίζεις σε ένα fest με διαφορετικές μπάντες που έχει η κάθε μια διαφορετικό ήχο. Να υπάρχει ποικοιλομορφία.

-Παρόλες τις οικονομικές δυσκολίες που όλοι περνάμε λίγο ή πολύ, βρίσκουμε τρόπο να κάνουμε την κάβλα μας και χωρίς να παίρνουμε πίσω αυτά που ξοδεύουμε. Ψυχολογικά όμως είναι πολλά τα έσοδα. Τι σας δίνει εσάς η μουσική;
Η Μουσική σίγουρα μας δίνει ενέργεια, κάβλα, ευθυμία, χαρά, τρέλα, δύναμη και όταν παίζουμε  μας κάνει δυνατότερους και  μας δίνει ώθηση και ενέργεια για να ανταπεξέλθουμε στα καθημερινά προβλήματα. Βέβαια κάνουμε την κάβλα μας χωρίς να παίρνουμε πίσω αυτά που ξοδεύουμε. Ο πιο άμεσος στόχος είναι να καλυφτούν τα πάγια έξοδα της μπάντας και εάν υπάρχει ένα μικρό κέρδος ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε κάποιες  παιρετέρω κινήσεις, π.χ. κάποιο tour στο εξωτερικό, καλλίτερος μουσικός  εξοπλισμός (το βήα παραπάνω  που λέμε).

-Προ των πυλών της συναυλίας με μια ιστορική hc μπάντα, τους Cold As Life. Τι αισθάνεστε όταν είστε πάνω στη σκηνή και τι όταν είστε από κάτω;
Κάβλα και πόρωση πάνω στη σκηνή που παίζουμε και γενικά όταν παίζουμε και με όποιον παίζουμε και πάλι κάβλα και πόρωση όταν ακούμε μια καλή μπάντα σαν οπαδοί και είμαστε από κάτω.



-Για τελείωμα θέλω να διαλέξετε κάποιους στίχους σας να αφιερώσουμε σε όλους “εκείνους” μαζί με ένα μακρύ μεσσαίο δάχτυλο.
Δεν είναι δικό μας αλλά είναι τίμιο, διαχρονικό και καβλα…
“we spit on those who choose to pose/ we thrash with all the rest”,
κι αν ήθελες και κάτι δικό μας…
“take the chance and break the vow…. money makes the world go round …”

499

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2112 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.