CONTRA LIMIT



Όσοι τριγυρνούν στα υγρά υπόγεια (και μη) λαϊβάδικα της χώρας, θα αναγνωρίσουν το όνομα Contra Limit, που από το 2008 έχει αρχίσει τα μουσικά ταξίδια. Αφού η πεντάδα με βάση τους την Αθήνα, κυκλοφόρησε το ντεμπούτο της “Between hay and grass” (review), άλλαξε σύνθεση και τώρα ετοιμάζει σιγά σιγά το δεύτερο της χτύπημα. Μέχρι τότε, σπεύσατε να τους καμαρώσετε στο ΑΝ Club στις 10 Μαρτίου, παρέα με τους Bombin’ The Avenue και Rollin’ Dice. Το rockway.gr επικοινώνησε μαζί τους για μια σύντομη κουβέντα…

-Καλησπέρα, παιδιά! Αν και έχω γράψει αρκετές φορές για εσάς, είναι η πρώτη φορά που επικοινωνούμε οπότε θα ξεκινήσουμε από τα βασικά. Είστε ΟΙ και ΛΕΓΕΣΤΕ!
Γεια σου Δημήτρη! Οι Contra Limit αποτελούνται από τους Ζαννή(φωνή), Γιάννη (μπάσο), Αλέξανδρο (κιθάρα), Στέφανο (τύμπανα) και Πάνο (κιθάρα).

-Κόντρα στα όρια λοιπόν. Τι σας ώθησε στο να ονομάσετε το συγκρότημα έτσι;
Contra Limit για εμάς είναι τα όρια που βάζει κάποιος στον εαυτό του! Δημιουργήσαμε την μπάντα στο λύκειο. Ο Ζαννής τότε άκουσε μια ομιλία του Chavez και σε κάθε φράση χρησιμοποιούσε την λέξη contra! Πετάχτηκε λοιπόν σε κάποια φάση το όνομα Contra Limit και έμεινε έτσι από τότε!



-Δυο χρόνια πέρασαν περίπου, από το ντεμπούτο σας “Between hay and grass” και αλλαγές έχουν γίνει στη σύνθεση σας. Έχει αλλάξει καθόλου ο τρόπος που βλέπετε τη μουσική;
Το “Between Hay and Grass” ήταν ο πρώτος δίσκος μας και πιστεύουμε πως δεν ήμασταν τόσο έτοιμοι και ώριμοι για κάτι τέτοιο. Πλέον με καινούργιο ντράμερ και δεύτερη κιθάρα την ψάχνουμε διαφορετικά την φάση! Πειραματιζόμαστε πολύ πάνω στα κομμάτια μας και μας αρέσει αρκετά. Διαμορφώνουμε σιγά σιγά το δικό μας ύφος.

-Διαβάζω στο FB πως έχετε ξεκινήσει εργασίες για το δεύτερο full length σας. Τι μπορείτε να μας αποκαλύψετε για αυτό;
Ευελπιστούμε να βγει μέσα στο 2018! Θα είναι κάτι διαφορετικό και όμορφο για τα δικά μας δεδομένα!

-Παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες στις οποίες ζούμε, δεν τα παρατάτε. Τι σας κάνει να επιμένετε σε αυτό που κάνετε;
Από το 2008 που φτιάχτηκε η μπάντα σκοπός ήταν να περνάμε όσο καλύτερα μπορούμε και να είμαστε δεμένοι. Είμαστε παρέα, ερωτευμένοι με την μπάντα μας και δύσκολο να την αφήσουμε. Έχουμε περάσει αρκετές δυσκολίες που θα μπορούσαν να είχαν διαλύσει την μπάντα. Λόγω απόστασης και οικονομικών κυρίως! Αλλά νομίζω πως θα μας τρώτε στην μάπα για καιρό ακόμα (γέλια)!



-Τι σκαρώνετε λοιπόν στο ΑΝ τον επόμενο μήνα; Θα παιχτούν και νέα κομμάτια;

Θα κάνουμε το τελευταίο headline show μας μέχρι να βγει ο καινούργιος δίσκος! Θα παιχτεί νέο υλικό. Όποιος δεν έρθει θα χάσει μια ωραία βραδιά από τρεις μπάντες που αγαπούν πολύ την ελληνική σκηνή, η οποία χρειάζεται στήριξη αν θέλουμε να βγαίνουν όλο και περισσότερες μπάντες να την εκπροσωπούν.

-Θυμάστε την πρώτη φορά που κατεβήκατε τις σκάλες του ΑΝ για να παρακολουθήσετε κάποια συναυλία; Την πρώτη φορά σαν συγκρότημα;
Είναι ένας ιστορικός χώρος και πάντα περνάμε καλά εκεί. Παίξαμε πρώτη φορά το 2010 όπου ήμασταν άλλη φάση τότε. Θυμάμαι προσωπικά όλες τις φορές που έχω βρεθεί εκεί, είτε πάνω είτε κάτω από τη σκηνή!

-Σαν επίλογο θα ήθελα να αφιερώσετε ένα στίχο σας σε όσους προτίθενται να έρθουν να σας ακούσουν από κοντά!
“I’m on the dead zone…”

381

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2113 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.