HIDDEN IN THE BASEMENT

Από το υγρό λαρισαίικo υπόγειο ακούγονται βήματα στις σκάλες. Οι Hidden in the Basement ανεβαίνουν για δεύτερη φορά στον επάνω κόσμο και μιλούν στον Δημήτρη Μαρσέλο εν όψει της εμφάνισής τους στο An Club.

-Καλησπέρα και καλώς ήρθατε στις σελίδες του rockway.gr. Πότε και γιατί αποφασίσατε να κρυφτείτε στο υπόγειο;
Λίγο πολύ στην Λάρισα, αυτοί που παίζουν μουσική γνωρίζονται μεταξύ τους. Το 2007 απλά, πήραμε την  απόφαση να παίξουμε παρέα χωρίς να γνωρίζουμε το τι θα επακολουθήσει.

-Βγαίνετε για δεύτερη φορά στην επιφάνεια με το “Behind the Shadow” και οι ως τώρα κριτικές μοιάζουν αποθεωτικές. Πόσο δύσκολο είναι στις μέρες να κάνεις μια καλή παραγωγή;
Μια παραγωγή ξεκινά από ένα  υλικό στο οποίο πιστεύεις. Το δύσκολο είναι να βρεις ανθρώπους  που θα εμπιστευτείς για να συνεργαστείς έτσι ώστε αυτό το υλικό να παρει την βελτιστη μορφή.

-Υπάρχει μια κεντρική ιδέα πίσω από το νέο album; Το εξώφυλλο παραπέμπει σε σκηνές ταινιών θρίλερ.
Κάθε κομμάτι από το νέο album έχει μια ιστορία, και όλες μαζί δημιουργούν μια κεντρική. Αυτή η κεντρική ιστορία αφορά έναν χαρακτήρα με τον οποίον αρνούμαστε να ταυτιστούμε, αλλά άθελά μας το σήμερα μάς κατευθύνει προς αυτόν. Το εξώφυλλο ολοκληρώνει την ιστορία του. Η εσωτερική αναζήτηση είναι κάτι σκοτεινό, όπως ένα υπόγειο.

-Ποια είναι τα σχέδια της μπάντας για το μέλλον; Πότε θα νιώθατε πως φτάσατε στον προορισμό του μουσικού σας ταξιδιού;
Δεν ξέρουμε ποιος είναι ο προορισμός και πόσο μακριά μπορεί να ταξιδέψουμε. Όμως θέλουμε σαν Hidden in the Basement να ξοδέψουμε όλη τη “βενζίνη” χωρίς να ξέρουμε πόσο έχει ακόμα το ντεπόζιτο. Όσα χιλιόμετρα και αν έχει γράψει το κοντέρ, όλα αυτά τα χρόνια ξέρουμε ότι άξιζαν. 

-Πλέον φαίνεται πως στην Ελλάδα όλοι είτε μαγειρεύουν, είτε τραγουδούν. Θα περνάτε μέρος σε κάποιο talent show;
Ναι, αν πρόκειται να μαγειρεύαμε…

-Στις μέρες μας με το Internet είναι πιο εύκολο να φτάσεις στον ακροατή. Ίσως να μην χρειάζεται καν να έχεις φυσικές κόπιες του δίσκου. Έχει χαθεί πιστεύετε μέρος τις μαγείας;
Back in the days δεν λέγαμε ότι υπάρχει μαγεία. Ήταν κάτι δεδομένο, ανεξάρτητα αν μυρίζαμε μέχρι και το μπλοκάκι από τα lyrics όταν αγοράζαμε ένα album, και ανεξάρτητα αν αυτό  σήμερα το ονομάζουμε μαγεία. Ίσως υπάρχει τώρα κάποιο νέο είδος μαγείας που εμείς δεν το αντιλαμβανόμαστε.

-Έχετε ξεκινήσει εμφανίσεις παρουσίασης του καινούργιου υλικού και σε λίγες μέρες εισβάλλετε στο ΑΝ Club. Τι φέρνετε για τους Αθηναίους φίλους σας;
Φέρνουμε το νέο μας δίσκο, το ανανεωμένο μας merch και όλη την ενέργεια μας για να περάσουμε όμορφα και να μοιραστούμε την σκηνή με τους Breath After Coma και τους Loud Silence.

-Σας είχα παρακολουθήσει πριν κάποια χρόνια στο Eightball club στη Θεσσαλονίκη, όπου ανοίξατε για τους Karma To Burn. Τι έχει αλλάξει από τότε για τους H.I.T.B.;
Πέρασαν κάποια δύσκολα χρόνια για τη μπάντα, αλλά με περισσότερη πλέον εμπειρία, με καινούριο χώρο και καινούριο album, βήμα βήμα, όπως κάνουμε πάντα, προχωράμε μπροστά.

-Προσκαλώντας τους Αθηναίους rockers στην παρουσίαση, θα ήθελα να τους χαρίσετε δυο γραμμές από το νέο σας album.
Seize the day
Cause all will fade

279

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.