MILLION HOLLERS

Γύρισε το καλεντάρι κι έχουμε πλέον 2017 και οι Θεσσαλονικείς Million Hollers έρχονται για ποδαρικό την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου στο Αn Club, παρέα με τους Solarmonkeys (δελτίο τύπου). Το rockway.gr επικοινωνεί με τη frontwoman τους LabReany (το ‘πιασες έτσι;) και μιλούν για άλογα και κυνηγούς, για το νέο τους επερχόμενο δίσκο και… άντε ντε, διάβασε!

Καλησπέρα και καλή χρονιά! Πως θα βρει ο νέος χρόνος τους Million Hollers;
Με πολλές ώρες στο στούντιο για να τελειώσουμε το μιξάρισμα στον δίσκο που πρόκειται να κυκλοφορήσουμε λίγο πριν το καλοκαίρι.

Πέρυσι μας προσφέρετε το εξαιρετικό ΕΡ “Once upon a whisky” με ένα όμορφο, αινιγματικό εξώφυλλο. Μου θύμισε ιστορίες τύπου “μπαίνει ένα άλογο στο μπαρ…”. Ποιος ο συμβολισμός του;
Η αφορμή ήταν ακριβώς το “μπαίνει ένα άλογο σ’ ένα μπαρ”. Η συγκεκριμένη φωτογραφία τραβήχτηκε και στο αγαπημένο μας μπαρ στη Θεσσαλονίκη, ο άνθρωπος που φοράει τη μάσκα είναι επίσης ιδιαίτερης σημασίας και ο Jeffrey Lee Pierce (σ.σ. The Gun Club) στην κορνίζα από πίσω κρατάει ένα όπλο. Ο κυνηγός είναι στην κορνίζα και το άλογο στο μπαρ. Περισσότερα καλύτερα να σου πει ο γραφίστας.

Με μια απλή ακρόαση οι στίχοι φαίνεται να μιλούν για ανθρώπινα συναισθήματα, ποια θέματα όμως είναι εκείνα που ερεθίζουν το νου των M.H.;
Ερωτικής φύσεως είναι οι ιστορίες, σχεδόν σε όλα τα τραγούδια μας, δεν έχω κάτι πρωτότυπο να σου πω. Πιο συγκεκριμένα τα μοτίβα κινούνται γύρω από την ιδέα του ανεκπλήρωτου, του θυμού, της αυτογνωσίας και της αυτοεκτίμησης.

Η περιποιημένη σας αυτή κυκλοφορία μας γέννησε απαιτήσεις για κάτι πιο ολοκληρωμένο. Θα έχουμε κάτι τέτοιο σύντομα;
Ο δίσκος που ανέφερα ότι μιξάρουμε τώρα θα είναι πιο ολοκληρωμένος. Μιλάμε για ένα full album, το οποίο θα κυκλοφορήσει και σε 12ιντσο βινύλιο. Είναι σίγουρα πιο προσεγμένο από τα προηγούμενα, ρίξαμε πολύ παραπάνω δουλειά και χρόνο και όπως κάθε μπάντα πιστεύουμε ότι έχει ανέβει ένα επίπεδο παραπάνω, το οποίο ελπίζουμε να το πιστέψουν κι αυτοί που θα το ακούσουν.



Τα ηλεκτρικά blues είναι αυτά που σας οδηγούν στη μουσική. Σε ποιους καλλιτέχνες χρωστάμε περισσότερο την ύπαρξη σας;
Είναι μεγάλο το φάσμα επιρροής. Από τα πρώτα ακουστικά μπλουζ μέχρι τους ηλεκτρικούς δίσκους του Muddy Waters, αρκετή soul και γενικά όλα τα γύρω γύρω της μαύρης μουσικής, πολλές 70s ροκ μπάντες, αλλά και κιθαριστικά πράγματα που συνέβησαν στα 90s. Κατά τα άλλα η αγαπημένη μου μπάντα είναι οι Beatles, οπότε τα έχω πολύ καλά και με την pop προσέγγιση γενικά, δεν ξέρω αν σε κάλυψα…

Τι θυσίες χρειάζονται για να ακολουθήσεις το μονοπάτι της μουσικής; Τελικά αξίζει τον κόπο; Τι παίρνεις ως αντάλλαγμα;
Επί της ουσίας δεν υπάρχει αντάλλαγμα. Και δεν το κάνουμε για να πάρουμε κάτι πίσω. Η μπάντα αυτή, και οι περισσότερες της “σκηνής”, δεν έχουν κάποιο οικονομικό όφελος. Ό,τι έσοδα υπάρχουν, γίνονται έξοδα για να βγουν οι δίσκοι. Κι οι δίσκοι, η μουσική δηλαδή, γίνεται για μας, για την ανάγκη της δημιουργίας, για να ξεδώσεις στο live, για ψυχοθεραπεία λέω εγώ κυρίως. Κι αυτό ναι, αξίζει πάρα πολύ τον κόπο.

2016. Μια περίεργη χρονιά αναμφίβολα. Για κάποιους γρουσούζικη για τον καλλιτεχνικό χώρο. Πως φέρθηκε σε εσάς;
Σαν μπάντα μέσα στο ‘16 κάναμε κάποια από τα καλύτερα μας live και γράψαμε τον καινούριο δίσκο με τον οποίο είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι, οπότε δε μας πήραν τα σκάγια της γρουσουζιάς, όλα ΟΚ.

20 Ιανουαρίου ετοιμάζετε κάθοδο προς Αθήνα για να εμφανιστείτε στο ΑΝ. Τι θα δει το αθηναϊκό κοινό εκείνο το βράδυ; Πώς θα περιέγραφες μια ζωντανή εμφάνιση σας;
Αρχικά να πω ότι είναι μεγάλη η χαρά μας για το συγκεκριμένο live και νιώθουμε πολύ τυχεροί που θα παίξουμε στον συγκεκριμένο χώρο, χρωστάμε πολλά ευχαριστώ στην Εύα Κολόμβου από το ΑN για όλο αυτό. Κάθε μας ζωντανή εμφάνιση το πρώτο πράγμα που έχω να σου πω είναι ότι είναι πολύ ειλικρινής. Είμαστε τρία άτομα που έχουμε πολύ αγάπη μεταξύ μας και όταν παίζουμε μαζί αυτό μεταφράζεται σε ενέργεια επί σκηνής. Θα παίξουμε κομμάτια από τις δύο προηγούμενες κυκλοφορίες αλλά και από τον καινούριο δίσκο, άλλωστε μια φορά το χρόνο κατεβαίνουμε στην Αθήνα και θέλουμε να μας θυμούνται.

Για επίλογο ζητώ μόνο ένα στίχο σας αφιερωμένο στη νέα χρονιά.
Let’s all make a toast to hedonism!

199

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2113 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.