THE UNCONFESSED

Το τελευταίο διάστημα το όνομα των The Unconfessed εμφανίζεται όλο και πιο τακτικά σε συναυλιακά συμφραζόμενα. Την 11η Δεκεμβρίου θα ανοίξουν στο Κύτταρο το live των Dark Funeral μαζί με τους Carach Angren και Hour Of Penance. Εκμεταλλευτήκαμε την ευκαιρία και μιλήσαμε με τον drummer του σχήματος, Κώστα, για να τους γνωρίσουμε καλύτερα…

Γεια σου Κώστα! Ας αρχίσουμε με τα βασικά για να σας γνωρίσουμε κάπως καλύτερα! Πες μας λίγα πράγματα για το πως ξεκίνησε το σχήμα και την έως τώρα διαδρομή σας.
Η μπάντα υπάρχει από τα μέσα των 90’s, με άλλο όνομα και κινούμενη σε διαφορετικό στυλ τότε. Με την τωρινή ονομασία παίζουμε από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, όμως ουσιαστικά είμαστε ενεργοί τα τελευταία χρόνια, παίζοντας αρκετά live και συνθέτοντας νέο υλικό.

Ενώ οι The Unconfessed υπάρχουν εδώ και αρκετά χρόνια, ήδη από το 1995, η δυναμική σας είσοδος στην εγχώρια σκηνή είναι δυσανάλογα πρόσφατη. Ήταν από πρόθεση ή συγκυριακά δεν είχε προκύψει να το επιδιώξετε;
Ήταν καθαρά θέμα συγκυριών. Τα βασικά προβλήματα ήταν η έλλειψη σταθερού line up καθώς και οι υποχρεώσεις των μελών με άλλες μπάντες, αφού οι περισσότεροι έχουμε αρκετά χρόνια εμπειρίας στην τοπική σκηνή.

Τελευταία έχετε πραγματοποιήσει αρκετές live εμφανίσεις τόσο στην Αθήνα όσο και εκτός και έχετε στο πρόγραμμα και άλλες. Πώς είναι η on-stage εμπειρία;
Οι ζωντανές εμφανίσεις είναι πολύ σημαντικό κομμάτι για εμάς καθώς μέσα από αυτές μπορούμε να παρουσιάσουμε το υλικό μας στο κοινό και να δεθούμε καλύτερα σαν μπάντα. Τα live είναι αναπόσπαστο κομμάτι του metal και αποτελούν πάντα διασκεδαστική και διδακτική εμπειρία για ένα συγκρότημα.

Δισκογραφικά, σε τι φάση βρίσκεστε αυτή την περίοδο;
Το νέο έτος προγραμματίζουμε να μπούμε στο studio για την ηχογράφηση ενός ep το οποίο θα περιέχει το πιο πρώιμο υλικό μας. Ταυτόχρονα συνθέτουμε κομμάτια για το πρώτο μας full-length.

Είχατε παλιότερο υλικό έτοιμο το οποίο χρησιμοποιήσατε ή πρόκειται να ακούσουμε εξ ολοκλήρου νέες συνθέσεις;
Υπάρχουν κομμάτια που γράφτηκαν πριν από σχεδόν 20 χρόνια αλλά και πιο πρόσφατες συνθέσεις που θα παρουσιάσουμε.

Από το φάσμα του σκληρού ήχου επιλέξατε μία πρόσμιξη black, thrash και death στοιχείων. Τι εκφράζουν για εσάς αυτά τα ιδιώματα ώστε να θελήσετε να ασχοληθείτε και δημιουργικά με αυτά; Ποιες ήταν οι επιρροές σας;
Ήμαστε όλοι οπαδοί του σκληρού ήχου γενικά και για αυτό προσπαθούμε να περνάμε τις επιρροές μας, είτε συνθετικά είτε στιχουργικά, στα κομμάτια μας. Θα έλεγα ότι ο ήχος μας βρίσκεται ανάμεσα στο κλασσικό  heavy και thrash metal των 80’s και στην death/black σκηνή των 90’s.

Όντας στην περιφέρεια, θεωρείτε πως είναι εξ ίσου εύκολο να κάνετε γνωστή τη δουλεία σας σε σχέση με όσους δραστηριοποιούνται σε μεγάλο αστικό κέντρο όπως η Αθήνα; Το internet σας έχει βοηθήσει;
Η κατάσταση για ένα επαρχιακό σχήμα είναι πολύ καλύτερη τώρα από ότι ήταν πριν από 15-20 χρόνια και το internet έχει παίξει μεγάλο ρόλο σε αυτό. Επίσης είναι πιο εύκολο να παίξεις ζωντανά μακριά από την πόλη σου ώστε να παρουσιάσεις τη δουλειά σου σε ευρύτερο κοινό.

Πώς βλέπεις τα πράγματα στην εγχώρια σκηνή τα τελευταία χρόνια; Πιστεύεις ότι έχει ανοίξει ο δρόμος ώστε να ακούγονται περισσότερα νέα σχήματα, σε σχέση με το παρελθόν;
Η Ελληνική σκηνή είναι από τις πιο δυναμικές και ποιοτικές παγκοσμίως εδώ και χρόνια, αν αναλογιστούμε και τον πληθυσμό της χώρας μας. Οι συνθήκες τα τελευταία χρόνια είναι ευνοϊκότερες για να ακουστεί ένα νέο σχήμα και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι πολλές Ελληνικές μπάντες έχουν χτίσει καλό όνομα και εμφανίζονται ζωντανά στο εξωτερικό καθώς και ότι υπογράφουν σε γνωστές εταιρείες  του χώρου. 

Στις 11 Δεκεμβρίου θα εμφανιστείτε μαζί με τους Dark Funeral, Carach Angren και Hour Of Penance στο Κύτταρο. Τι μας έχετε ετοιμάσει για αυτή την εμφάνιση;
Είναι μεγάλη μας τιμή που συμμετέχουμε σε αυτό το live στο οποίο θα παρουσιάσουμε υλικό που θα υπάρχει στο επερχόμενο EP μας καθώς και κομμάτια που θα συμπεριληφθούν στο 1ο μας album.

Αυτά από εμένα, αναμένω να ακούσω τη δουλειά σας στο live και αφήνω τα τελευταία λόγια για εσάς! Ευχαριστώ!
Ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη και ελπίζουμε να σας δούμε όλους στο Κύτταρο στις 11 Δεκεμβρίου για το επερχόμενο πολύ δυνατό live.

264

Avatar photo
About Φανή Τσουκαλά 171 Articles
Γεννήθηκε και μεγάλωσε [με γαλλικά και πιάνο(και μπαλέτο)] στη μαγευτική Αθήνα. Οι σχέσεις της με την rock και metal σκηνή ξεκίνησαν στο δημοτικό, με τη μία κασέτα που κυκλοφορούσε στο σχολείο, ηχογραφημένη από ραδιόφωνο, Λιωμένο Παγωτό από τη μία, Smells Like Teen Spirit από την άλλη. Η πρώτη κασέτα που αγόρασε παρόλ’ αυτά, ήταν Iron Maiden με Di Anno. ‘Έκτοτε έχει βρεθεί σε διαφορετικούς ρόλους, από τον πιο enthusiast θαυμαστή της νέας prog σκηνής, έως τον θιασώτη των Clutch. Σπανίως γράφει για πράγματα, εκτός αν θεωρεί ότι αξίζει να γραφτούν. Ονειρεύεται να βγει στη σύνταξη και να πάρει πτυχίο στην αστροφυσική, καθώς τα Ηumanities και τα Economics and Business που έχει ασχοληθεί μέχρι τώρα, τα βρίσκει βαρετά απέναντι στο αχανές σύμπαν. Επιλογές καριέρας: αιώνια φοιτήτρια.