FAITHSEDGE

Faithsedge είναι ένα από τα πιο hot ονόματα στο χώρο του Hard Rock, αυτήν την στιγμή στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Επ’ ευκαιρίας της κυκλοφορίας του νέου τους δίσκου, ο Giancarlo Floridia μας μιλάει για το νέο τους album καθώς και για τα νέα μέλη της μπάντας Tim Gaines (Stryper) και Matt Starr (Mr.Big / Ace Frehley).

Γεια σου αδερφέ! Ελπίζω να είσαι καλά! Πρώτα από όλα θέλω να σε ευχαριστήσω για τη συνέντευξη και να σου δώσω συγχαρητήρια για το εκπληκτικό “Τhe answer of insanity”, το οποίο ψήφισα μέσα στα Top 20 για το 2014! Πώς αισθάνεσαι για αυτόν τον δίσκο; Κοιτώντας πίσω θα έλεγες ότι είσαι υπερήφανος για αυτόν; Θα άλλαζες κάποια πράγματα σήμερα;
Πρώτα από όλα σε ευχαριστώ που ψήφισες το “The answer of insanity” μέσα στα Top 20 για το 2014. Σημαίνει πολλά για εμένα…ξέρεις, όταν ξεκίνησα τους Faithsedge, ήλπιζα ότι ο κόσμος θα μας αγαπήσει, οπότε, όταν βλέπω κάποιον να μας ψηφίζει για το Top 20, με κάνει να πιστεύω ότι όλη η σκληρή δουλειά τελικά αξίζει. Ο καθένας που το ακούει λέει ότι είναι το καλύτερό μας, οπότε όποια αλλαγή ενδεχομένως να ήθελα να κάνω έχει ήδη γίνει.

Ακούγοντας κάποιος το “The answer of insanity” καταλαβαίνει αμέσως τις επιρροές σου και την αγάπη σου για τη μουσική των 80s. Πες μου λίγο πώς ξεκίνησε η σχέση σου με τη μουσική, ποια ήταν η πορεία σου στον χρόνο, ποιες οι συνεργασίες σου και οι συμμετοχές σου πριν από τους faithsedge και πώς σχηματίστηκαν οι faithsedge.
Ήμουν παιδί των 80’s, οπότε έζησα σε μια υπέροχη εποχή, όπου όταν γυρνούσα από το σχολείο στο σπίτι μου έβαζα να δω MTV, όταν το MTV ήταν κυριολεκτικά ένα μουσικό κανάλι 24 ώρες το εικοσιτετράωρο! Όλα ήταν “πιασιάρικα”, όχι μόνο η Pop αλλά και η rock, ακόμα και το metal! Αυτό το στυλ επηρέασε τον τρόπο που γράφω τραγούδια, αν και πολλά πράγματα από εκείνη την εποχή δεν μου αρέσουν, ειδικά την εποχή που το Glam Hair Metal έγινε mainstream και οι στίχοι δεν είχαν ψυχή και όλα γυρνούσαν γύρω από το Image. Στο τέλος κατέληξε ένα απέραντο σκουπιδαριό! Ασχολήθηκα με τη μουσική από παιδί και τραγουδώντας ξεπερνούσα μια πολύ δύσκολη περίοδο της ζωής μου μεγαλώνοντας. Αργότερα ξεκίνησα να παίζω κιθάρα και να γράφω τραγούδια, γύρω στα 12 μου, και από τότε έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου!

Είδα κάποια videos στο Youtube σχετικά με το Making of του “The answer of insanity”. Mίλησέ μας λίγο για τη διαδικασία του να συνθέτεις και να ηχογραφείς ένα τραγούδι.
Κοίτα, κάποιες φορές ένα τραγούδι μού έρχεται με τη μία, το ακούω στο κεφάλι μου και το τελειώνω με τη μία, άλλες φορές χτίζω το κομμάτι σιγά – σιγά! Τα γρήγορα μου αρέσουν και περισσότερο! Χαχαχαχα! Κάποιες φορές έχω ένα concept ή έναν τίτλο και ξεκινάω να φτιάχνω το κομμάτι, άλλες φορές ξεκινάω πρώτα με τη μουσική! Επίσης, όταν ηχογραφείς έναν δίσκο, πρέπει να κρατάς τις ισορροπίες, ώστε ο κόσμος που θα τον ακούσει να μην βαρεθεί. Όλα είναι σχετικά. Έχει πολλή πλάκα να γράφεις ένα τραγούδι και συνήθως ξέρω πότε μια ιδέα μου θα γίνει τραγούδι που μια μέρα θα ακούσει ο κόσμος και θα του αρέσει!

Από ό,τι έμαθα, είστε έτοιμοι για το επόμενο δισκογραφικό σας βήμα. Τι να περιμένουμε από τον καινούριο δίσκο των Faithsedge; Πότε κυκλοφορεί; Τι έχει αλλάξει σε σχέση με τον προκάτοχό του; Έχουν γίνει κάποιες αλλαγές στα μέλη της μπάντας;
Θα ανακοινώσουμε όλες τις λεπτομέρειες για τον επόμενό μας δίσκο μέσα σε ένα με δύο μήνες. Πρώτα από όλα θα παρατηρήσεις τα νέα μέλη της μπάντας, το νέο στυλ και τη νέα παραγωγή. Ο Αllesandro ανέλαβε όλα τα μελωδικά σημεία μαζί με την παραγωγή, καταφέρνοντας έτσι να εξισορροπήσει τη δικιά μου σκοτεινή προσέγγιση. Τα νέα μας μέλη, ο Tim Gaines (Strypper) και ο Matt Starr (Mr.Big / Ace Frehley), ανέβασαν τη μπάντα σε άλλο επίπεδο! Τα προηγούμενα albums θα παρατήρησες ότι ακούγονταν σαν κάποιοι σπουδαίοι μουσικοί απλά να έπαιζαν κάποια καλά μέρη κάποιων τραγουδιών. Τώρα αυτό άλλαξε. Τώρα ακουγόμαστε σαν αληθινή μπάντα και όχι κάποιοι session μουσικοί που παίζουν ο καθένας το κομμάτι του! Είναι σαν να γυρνάω τον χρόνο πίσω στα χρόνια της εφηβείας μου και να θέλω να παίξω όπως τότε. Γι’ αυτό και έχω μια διαφορετική προσέγγιση στον νέο μας δίσκο. Rock για μεγάλες αρένες και λιγότερο προοδευτικό Rock! Πιασάρικα σημεία, στίχοι με ψυχή και νόημα, νομίζω ότι έχω πετύχει το album που πάντα ονειρευόμουν! Eυχαριστώ πολύ τα μέλη της μπάντας μου!

Τι θέση έχουν οι faithsedge στη ζωή σου; Εννοώ οι faithsedge είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής σου, αλλά κάπου διάβασα ότι έχεις και άλλη δουλειά, είσαι οικογενειάρχης, πατέρας… πώς τα καταφέρνεις με όλα αυτά; Αισθάνεσαι περισσότερο rock star η άνθρωπος της διπλανής πόρτας;
Το να είμαι μουσικός είναι παράξενο και δύσκολο γιατί έχει χρειαστεί πολλές θυσίες να κάνω σε βάρος του εαυτού μου και των παιδιών μου! Τα παιδιά μου καταλαβαίνουν πόσο δύσκολος είναι ο δρόμος και πόσο πιέζω τις καταστάσεις για να πετύχω τους στόχους μου και εύχομαι όταν μεγαλώσουν να ακολουθήσουν τον δρόμο τους, να μην τα παρατήσουν και να πιστεύουν στο ταλέντο που τους έχει δοθεί. Όσον αφορά σε αυτό που με ρωτάς, αν αισθάνομαι rock star ή άνθρωπος της διπλανής πόρτας, θα σου έλεγα και τα δύο. Τα παιδιά μου με βλέπουν σαν rock star και οι φίλοι τους σαν ένα cool τύπο (γέλια), οπότε και τα δύο θα έλεγα. Αυτό που θέλω όμως περισσότερο είναι να είμαι σωστός πατέρας!

Τι έχει αλλάξει σήμερα σε σχέση με τη μουσική των 80’s; Πώς βλέπεις τη μουσική στις μέρες μας; Πιστεύεις ότι, εάν οι Faithsedge είχαν βγει τη δεκαετία του 80, θα ήταν διαφορετική η εξέλιξη της μπάντας σήμερα; Θα ήσαστε περισσότερο γνωστοί;
 Αυτό είναι ευκολάκι, γιατί πιστεύω ότι, αν ζούσαμε στα 80s, θα ήμαστε σε Tour όλο τον χρόνο! Φανταστικές εποχές! Οι δισκογραφικές εταιρείες είχαν χρήματα και παντού υπήρχαν δισκάδικα γεμάτα κόσμο! Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω πίσω! Χαχαχαχα! Διαφορετικές εποχές τώρα φίλε μου, εννοώ ότι, αν έχεις ένα εστιατόριο και όλος ο κόσμος τρώει τζάμπα, το εστιατόριο θα κλείσει, έτσι δεν είναι; Γι’ αυτό και δεν βλέπεις πλέον τόσους νέους ανθρώπους σαν εμένα να ασχολούνται επαγγελματικά με τη μουσική, γιατί κανείς δεν θέλει να φτιάχνει μουσική τζάμπα! Αλλά και πάλι εγώ ασχολούμαι με τη μουσική γιατί το αγαπώ και είναι μέρος αυτού που είμαι! Άσχημες καταστάσεις και άσχημες περίοδοι δεν πρέπει να σε κρατάνε πίσω από αυτό που γουστάρεις να κάνεις και να σε κάνουν να μην πιστεύεις στον εαυτό σου! Δεν πρόκειται να αφήσω ποτέ όλη αυτήν την άθλια κατάσταση που βρίσκεται η μουσική βιομηχανία σήμερα να επηρεάσει τη ζωή μου και να με κάνει να σταματήσω να προωθώ τα τραγούδια μου!

Aν είχες την ευκαιρία να γίνεις ο frontman οποιασδήποτε μπάντας γουστάρεις, ποια μπάντα θα επέλεγες και γιατί;
Έχω ακούσει ότι οι Skid Row ψάχνουν τραγουδιστή (γέλια)!

Τι είναι αυτό που θα σε έκανε να σταματήσεις να ασχολείσαι με τη μουσική και γιατί;
Αυτό δεν θα συμβεί ποτέ, γιατί η μουσική τρέχει στις φλέβες μου, ακόμα και όταν πεθάνω θα ακούς τη φωνή μου μέσα από τους δίσκους μου. Αυτή είναι και όλη η μαγεία της μουσικής!

Ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον;
Σίγουρα στα άμεσα σχέδια μου είναι ο καινούριος δίσκος που θα βγάλουμε τους επόμενους μήνες. Έπειτα θα περιμένω ένα χρόνο περίπου για να αρχίσω να γράφω νέο υλικό για καινούριο δίσκο, μάλλον με το ίδιο Line up, γιατί όλοι είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και ενθουσιασμένοι με το τελικό αποτέλεσμα. Βέβαια όλα θα εξαρτηθούν και με το πόσο καλά θα πάει ο δίσκος, οπότε ας ελπίσουμε ότι θα πάει καλά!

643