OUTLOUD

Οι Outloud είναι μία ιδιαίτερη συνεργασία, η οποία συνενώνει την Ευρώπη με την Αμερική. Ο πανταχού παρών Bob Katsionis με τον Tony Kash, ξεκίνησαν την ιδέα του συγκροτήματος. Στα φωνητικά κλήθηκε μία παρουσία με ιδιαίτερη δυναμική που ταίριαξε ακριβώς στο concept, ο Chandler Mogel. Με αλλαγές στο line-up έρχονται και πάλι να ταράξουν τα νερά της μελωδικής σκηνής στις αρχές του Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του Rock on the Beach Festival που διοργανώνει η Rock Of The Angels Records (ROAR!). Mιλήσαμε με τον  Chandler για όλα τα σχετικά με τους Outloud, τη δισκογραφία και τα σχέδια τους.

Γεια σου Chandler, σε ευχαριστούμε που είσαι μαζί μας! Όταν σου έγινε η πρόταση να συμμετάσχεις στους Outloud, ποιες ήταν οι πρώτες σου σκέψεις; Ήταν μία θετική απάντηση ευθύς εξ αρχής;
Λοιπόν, όχι ακριβώς – ήμουν θετικός αλλά έπρεπε να αποδείξω ότι μπορώ να το κάνω. Ο Τony και ο Bob μου έστειλαν ένα demo πάνω στο οποίο ηχογράφησα στη Νέα Υόρκη και τους το έστειλα πίσω- και τους άρεσε πάρα πολύ. Αμέσως μετά βρέθηκα στην Αθήνα να ηχογραφώ αυτό που επρόκειτο να γίνει το πρώτο μας album. Σε εκείνο το σημείο όμως δεν μας ήταν γνωστό αν αυτό θα μπορούσε να υλοποιηθεί σε μία full-time μπάντα ή ένα studio project.

Oι Outloud “ενώνουν” τις δύο ακτές του Ατλαντικού, Αμερική και Ευρώπη. Καθώς είστε όλοι σας πολυπράγμονες, ήταν πάντοτε εύκολο να κάνετε αυτό το project να λειτουργήσει, ιδιαιτέρως ως full-time band;
Καλή ερώτηση – πάντα βρίσκαμε ένα τρόπο να το κάνουμε να δουλέψει. Το βασικό θέμα είναι ότι εγώ και ο Bob έχουμε ως κοινό, και γι’ αυτό συνεργαζόμαστε τόσο καλά, ότι είμαστε full-time μουσικοί, εννοώντας ότι βιοποριζόμαστε μόνο από τη δημιουργία μουσικής. Αλλά οι Outloud ήταν πάντοτε η προτεραιότητα για την original μουσική μας. Ο Bob κι εγώ γράφουμε τα τραγούδια μαζί, λίγο έως πολύ σε ίδιο βαθμό. Οπότε, νομίζω πως από τη στιγμή που έχουμε τόσο καλή ανταπόκριση μεταξύ μας, αυτό κάνει το συγκρότημα να λειτουργεί, παρά τα ζητήματα που ανακύπτουν από την απόσταση και τα προγράμματα. Όταν βρισκόμαστε είναι απλά μαγικό!

Το 2014 είχαμε το release του “Let’s Get Serious”, έπειτα από αλλαγές στο line-up και μία μικρή δισκογραφική παύση. Ο τίτλος ήταν και ένδειξη μίας νέας εποχής για τους Outloud;
Αν αντιλαμβάνομαι καλά την ερώτηση, ναι. Θέλαμε να αναδιοργανωθούμε και να κάνουμε μία νέα προσέγγιση. Και ναι, θέλαμε να φέρουμε ξανά στο προσκήνιο την ενέργεια του και την τραχύτητα του πρώτου δίσκου, συνδυασμένη με την AOR και τη βελτιωμένη σύνθεση τραγουδιών του δεύτερου album και είχαμε ως αποτέλεσμα αυτό το οποίο νιώθουμε πως είναι το ισχυρό θεμέλιο για τους Outloud ώστε να πάνε παρακάτω.

Πάει ένας χρόνος από τον τελευταίο δίσκο, ο οποίος έλαβε θετική ανατροφοδότηση από τον τύπο και από το κοινό και πραγματοποιήσατε εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό οπότε υπάρχει και μία συνολική εικόνα για την αποδοχή του. Αν σου ζητούσα να μου κάνεις μία αποτίμηση αυτού του album, τόσο καθ’αυτού όσο και από το vibe που εξέπεμπε στις live εμφανίσεις σας, τι θα έλεγες;
Είμαστε καθ’όλα περήφανοι σχετικά με αυτή τη δουλειά, ενώ παράλληλα πάντα πιστεύουμε ότι μπορούμε να πάμε ακόμα καλύτερα καθώς προχωράμε (μάλλον πάντοτε θα αισθανόμαστε έτσι!). Το vibe ήταν φανταστικό, τα τραγούδια αποδίδονταν άψογα live. Πλέον παίζουμε καλύτερα από ποτέ στα live shows, η χημεία της μπάντας είναι άψογη. Τα καινούρια κομμάτια αποδίδονται πολύ καλά στα live, επομένως θα έλεγα πως είμαστε πολύ χαρούμενοι, αλλά πάντα θεωρούμε ότι μπορούμε να κάνουμε περισσότερα και καλύτερα!

Ο ήχος σας είναι μελωδικός και μπορεί να εικάσει κανείς τις επιρροές από τις οποίες αντλείτε ενόσω δημιουργείτε τη μουσική σας. Έχετε σκεφτεί ποτέ να δοκιμάσετε διαφορετικά πράγματα ή ίσως μία πρόσμιξη και άλλων ειδών τα οποία σας αρέσουν επίσης;
Χα! Ήδη το κάνουμε αρκετά! Αν το κάναμε περισσότερο θα τοποθετούσαμε τους εαυτούς μας σε μία κατηγορία μόνους μας – και θα παίζαμε στα δικά μας φεστιβάλ με τους εαυτούς μας μόνο- και ίσως με πολύ λίγους να παρακολουθούν. Αυτή την εποχή αν είσαι αρκετά “περιπετειώδης” αποκαλείσαι εκλεκτικιστής ή avant-garde ή κάτι τέτοιο. Έχουμε φίλους από τα genres της μελωδικής rock και metal σκηνής και πρέπει να τροφοδοτούμε επίσης και αυτούς. Αγαπάμε αυτό που κάνουμε και παράλληλα δε θέλουμε να πάμε τόσο μακριά ώστε να ξενίσουμε τους φίλους του σχήματος. Γνωρίζουμε τι τους αρέσει από τους Outloud και διατηρούμε αυτά τα στοιχεία, όντας παράλληλα οι εαυτοί μας και δοκιμάζοντας νέα πράγματα.  Επομένως, διατηρούμε τον πυρηνικό μας ήχο αλλά μερικές φορές προσθέτουμε απόηχους (όπως το “Death Rock” με το hat tip στο Death Metal), αλλά σε κάθε περίπτωση είμαστε εμείς!

Ήδη δουλεύετε νέο υλικό των Outloud! Επομένως, πες μας, τι να περιμένουμε; Είναι ένα νέο album στα σκαριά;
Ναι, στην αρχή του επόμενου έτους! Επίσης έχουμε ένα συναρπαστικό release, το οποίο θα έρθει σύντομα πριν από αυτό. Αλλά μπορεί κανείς να περιμένει τα πάντα από όσα μπορούν να προσφέρουν οι Outloud – ωραία hooks και μελωδίες, διασκεδαστικά πράγματα και ενέργεια στα ύψη, ως συνήθως!

Εκτός δισκογραφικών, άλλα πλάνα για το μέλλον;
Θα παίξουμε στο τεράστιο Rock on the Beach Festival την 4η Σεπτεμβρίου. Ο manager της δισκογραφικής μας έχει οργανώσει όλο αυτό το πράγμα, δε θα μπορούσαμε να είμαστε περισσότερο ενθουσιασμένοι! Παράλληλα οργανώνουμε το tour στη Γερμανία με τους Bonfire το ερχόμενο έτος! Αυτὀ θα είναι συναρπαστικό! Αλλά όλα αυτά δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου. Πολλά ακόμα πρόκειται να έρθουν!

Έχεις επισκεφθεί την Ελλάδα αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια. Πώς αισθάνεσαι όταν έρχεσαι και παίζεις στην Ελλάδα;
Το αγαπώ – η Ελλάδα είναι σαν δεύτερο σπίτι μου- αγαπώ τους ανθρώπους , το φαγητό, την ομορφιά- τα πάντα για τη χώρα. Το κοινό είναι τόσο θερμό και πρόσχαρο και είναι πάντα απόλαυση. Σκέφτομαι σύντομα να αποκτήσω ένα σπίτι εκεί ώστε να μπορώ να πηγαινοέρχομαι με ευκολία.

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα, την 4η Σεπτεμβρίου θα παίξετε ως headliners στο Rock on the Beach festival που διοργανώνει η ROAR! (Rock Of Angels Records). Tι θα ήθελες να απευθύνεις στον κόσμο που θα έρθει να σας δει ξανά καθώς και σε όσους θα σας δουν ζωντανά για πρώτη φορά;
Βασικά, θα είναι ένα τυπικό live των Outloud, ενέργεια στα ύψη και φοβερά τραγούδια, πολλή διάδραση με το κοινό! Παίζουμε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, είτε αν παίζαμε για δέκα άτομα είτε παίζοντας για χίλια ή εκατό χιλιάδες. Οπότε το αποτέλεσμα θα είναι οι Outloud όπως και αν έχει! Ανυπομονούμε να δούμε τους πάντες, θα είναι διασκεδαστικά για κάποιες μέρες!

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο σου! Αν θέλεις να προσθέσεις κάτι, ελεύθερα!
Να έρθετε να μας δείτε στο Rock on the Beach festival στον Θερμαϊκό στις 4 Σεπτεμβρίου και να είστε σε εγρήγορση για περισσότερα νέα μας πολύ σύντομα! Rock on!

148

Avatar photo
About Φανή Τσουκαλά 171 Articles
Γεννήθηκε και μεγάλωσε [με γαλλικά και πιάνο(και μπαλέτο)] στη μαγευτική Αθήνα. Οι σχέσεις της με την rock και metal σκηνή ξεκίνησαν στο δημοτικό, με τη μία κασέτα που κυκλοφορούσε στο σχολείο, ηχογραφημένη από ραδιόφωνο, Λιωμένο Παγωτό από τη μία, Smells Like Teen Spirit από την άλλη. Η πρώτη κασέτα που αγόρασε παρόλ’ αυτά, ήταν Iron Maiden με Di Anno. ‘Έκτοτε έχει βρεθεί σε διαφορετικούς ρόλους, από τον πιο enthusiast θαυμαστή της νέας prog σκηνής, έως τον θιασώτη των Clutch. Σπανίως γράφει για πράγματα, εκτός αν θεωρεί ότι αξίζει να γραφτούν. Ονειρεύεται να βγει στη σύνταξη και να πάρει πτυχίο στην αστροφυσική, καθώς τα Ηumanities και τα Economics and Business που έχει ασχοληθεί μέχρι τώρα, τα βρίσκει βαρετά απέναντι στο αχανές σύμπαν. Επιλογές καριέρας: αιώνια φοιτήτρια.