DOPETHRONE

Οι Dopethrone θα παίξουν για πρώτη φορά στην χώρα μας στα τέλη του Απριλίου, μαζί με τους Belzebong, σε μια βραδιά που βρίσκεται στις προτεραιότητες των οπαδών του stoner. Ο Vyk, που παίζει μπάσο για το καναδέζικο σχήμα, μας μίλησε με αυτή την ευκαιρία.

Καλησπέρα Vyk! Όλα καλά με το “Scum Fuck Blues”;
Ναι, αλλά για να είμαι ειλικρινείς… το ήξερα ότι ο Uncle Costa θα το απογείωνε. Και το βίντεο είναι απίστευτα καλό. Αυτοί οι τύποι, οι Whore church είναι πανέξυπνοι. Δεν υπήρχε περίπτωση αποτυχίας.

Πως θα σχολίαζες τον δίσκο;
Ίδια συνταγή με καλύτερα μπαχαρικά.

Φταίει η ανάγκη πιο εκτενούς δουλειάς ή περιοδείας που αργήσατε να τον κυκλοφορήσετε;
Και τα δύο, αλλά και η ίδια η ζωή γενικότερα δεν βοήθησε. Έτσι έμεινε λιγότερος χρόνος για το οτιδήποτε. Παρόλα αυτά, είμαστε πολύ περήφανοι με το αποτέλεσμα.

Πρώτη σας φορά στην Ελλάδα. Τι λες;
Δυστυχώς πρόκειται για ένα μόνο show. Πάντα θέλαμε να έρθουμε στην Ελλάδα. Ανυπομονούμε. Έχουμε ακούσει πολλά καλά πράγματα για το κοινό.

Τι θα πρέπει να περιμένει από εσάς το ελληνικό κοινό;
Θα πρέπει να έχει αλκοόλ και χόρτο. Κάντε λίγο προθέρμανση με τους αυχένες σας, δεν θα σταματάτε το headbanging.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου live μέχρι τώρα; Υπάρχει καμία τρελή ιστορία από τις περιοδείες σας;
Είναι αδύνατο να ξεχωρίσω ποιο είναι το καλύτερο, έχω περάσει φανταστικά live shows. Υπάρχουν τόσα πολλά καλά. Άσε που έχω και κακή μνήμη, είναι δύσκολο να θυμηθείς όταν είσαι πιωμένος και μαστουρωμένος. Για τρελές ιστορίες ρώτα τους φίλους μου και τους υπόλοιπους από την μπάντα, αυτοί είναι οι μάρτυρες σε όλα. Πολλά πράγματα ήταν επικά, τα οποία δεν ήταν και τόσο αστεία για ‘μένα. Αυτό είναι το περισσότερο που μπορώ να πω. Στο τέλος όμως δεν έχω μετανιώσει για τίποτα. Εκτός από το ότι κατέληξα σε νοσοκομείο, αυτό ήταν χάλια.

Στην Ελλάδα θα παίξετε με τους Belzebong. Έχεις κάποιες μπάντες που θα ήθελες να παίξετε μαζί;
Sleep, Weedeater, Dopelord, Pentagram, Black Sabbath, Down, Melvins, Great Sabbatini, Black Pyramid, Cavity, Church of Misery, Demonic Death Judge, Doomrider, Dust, Electric Wizard, Graveyard, Fu Manchu, Grief, High on Fire, Jerusalem, Kylesa, Noothgrush, Orange Goblin, Red Fang, Saint Vitus The Wounded King, Thorr’s Hammer, Uncle Acid, Vulture…

Πως γράφετε τα τραγούδια σας;
Ο Vince δημιουργεί ένα riff και όλοι μαζί δουλεύουμε πάνω του, ή απλά μας έρχονται ιδέες όταν κάνουμε πρόβες στο studio.

Έχεις να προτείνεις συγκροτήματα από τον Καναδά;
Bludgeoned (Krusty and stoner), Downtrodden, Tumbleweed dealer, The Great Sabbatini, The Stoned Horses, Squalor, Black Khox, Ironfist.

Πως φαντάζεσαι τους Dopethrone μετά από δέκα χρόνια;
Λιγότερο υγιείς και τριχωτούς, αλλά με μερικές περιοδείες σε Νότια και Βόρεια Αμερική και, αν όλα πάνε καλά, σε ηπείρους και χώρες που δεν θα έχουμε ξαναπάει ποτέ. Μουσικά καλύτεροι και πιο ώριμοι, αλλά όλα τα υπόλοιπα θα είναι τα ίδια. Ίσως ακόμα χωρίς χρήματα, αν και ελπίζω το αντίθετο για να πω την αλήθεια.

224