DOPELORD

Οι Dopelord θα εμφανιστούν για πρώτη φορά μπροστά από το ελληνικό κοινό όταν σε λίγες ημέρες θα μοιραστούν την σκηνή με τους Stoned Jesus (δελτίο τύπου). Μετά και από την κυκλοφορία του δεύτερου δίσκου τους, “Black Arts, Riff Worship & Weed Cult”, ο Klusek βρήκε την ευκαιρία να απαντήσει στις ερωτήσεις μας. 

-Θα συστήσεις το ελληνικό κοινό στους Dopelord;

Γεια σας, οι Dopelord αποτελούνται από τους Miodek (φωνητικά και κιθάρες), Mroku (κιθάρες), Blondyna (drums). Εγώ παίζω το μπάσο και κάνω τα δεύτερα φωνητικά.

-Ποια ήταν η έμπνευση πίσω από τον τίτλο του τελευταίου σας album;

Αμέσως μόλις βλέπεις τον τίτλο, αυτόματα καταλαβαίνεις με τι έχεις να κάνεις. Οπότε αν σου αρέσουν οι εκπλήξεις, λυπάμαι που θα στο χαλάσω, ο τίτλος είναι η ακριβής περιγραφή της μουσικής μας. Ακόμα και ολόκληρου του είδους. 

– Ποια είναι η Green Plague στην οποία αναφέρεται το ομώνυμο κομμάτι σας;

Αυτή που περιλαμβάνει πολύ καπνό και μαστούρα.

-Τι έχεις ζήσει αυτά τα πέντε χρόνια σου στους Dopelord;

Ω φίλε, ταξιδέψαμε αρκετά, παίξαμε αρκετά, ηχογραφήσαμε αρκετά, ήπιαμε και καπνίσαμε πολύ. Υπάρχουν πάρα πολλές ιστορίες, προσωπικά αστεία μας και εμπειρίες που δεν θα ξεχαστούν ποτέ. Μοιραστήκαμε την σκηνή με πάρα πολλά συγκροτήματα που ακολουθούμε σαν οπαδοί, ηχογραφήσαμε δύο δίσκους, επισκεφτήκαμε μέρη που δεν θα το κάναμε ποτέ αν δεν υπήρχαν οι Dopelord.

-Τελικά το stoner είναι underground;

Θυμάσαι το βίντεο για το “Space Lord” των Monster Magnet; Σου έμοιαζε αυτό για underground; Όπως και να ‘χει, ορισμένα πράγματα έγιναν διάσημα, άλλα όχι. Αλλά αυτό είναι απολύτως φυσιολογικά για ένα είδος. Για το punk, το heavy metal, το black metal, όποιο σκεφτείς. Σε κάποιο σημείο της ύπαρξης του εκτίθεται στο ευρύτερο κοινό. Μερικοί υποστηρίζουν ότι αυτό είναι καλό, άλλοι υποστηρίζουν το αντίθετο. Προσωπικά δεν ενδιαφέρομαι καθόλου.

-Τι χρειάζεστε για να γράψετε καλή stoner μουσική;

Το καλό stoner για ‘μένα σημαίνει καλά riffs και καλός ήχος. Τόσο απλά.

-Στην Ελλάδα θα παίξετε με τους Stoned Jesus. Ανυπομονείτε;

Είτε το πιστεύεις είτε όχι, θα μοιραστούμε την σκηνή για τέταρτη φορά με αυτούς τους τύπους. Ναι, φυσικά και ανυπομονούμε. Μπορώ να σου πω ότι θα επαναλάβουμε κάτι αντίστοιχο τον ερχόμενο Ιούλιο στην Πολωνία. Αρχίζει να δίνει μια περίεργη αίσθηση. 

-Αν μπορούσες να προσθέσεις ακόμα μια μπάντα στο event, ποια θα ήταν αυτή;

Δεν ξέρω, ίσως οι Hawkwind της εποχής του Lemmy; Ναι, αυτό θα ήταν φοβερό. Νομίζω μπορούν να ταξιδέψουν στον χρόνο από το 1975 και να εμφανιστούν στην συναυλία μας στην Αθήνα.

-Έχετε ήδη σχέδια για τον τρίτο δίσκο σας;

Ναι, σχεδιάζουμε να τον ηχογραφήσουμε. Είναι πολύ σημαντικό το να ηχογραφήσουμε τρίτο album. Αν δεν το κάνουμε, δεν μπορούμε να ηχογραφήσουμε το τέταρτο!

– Σε ευχαριστώ για τη συνέντευξη! Έχεις κάτι να προσθέσεις;

Καπνίστε χόρτο, πιείτε μπύρα, υποστηρίξτε τα riffs!

211