SOLD OUT!

Όταν σου έρχονται στο μυαλό οι λέξεις sold out, φαντάζεσαι αρένες γεμάτες κόσμο και εσένα μέσα στο πλήθος να παραληρείς, βλέποντας τη μπάντα που γουστάρεις να τα δίνει όλα για σένα!

Οκ και καμιά φορά, να ζεις τον εφιάλτη του να είσαι απ’ έξω και να μην έχεις το εισιτήριο για το προσωπικό σου παράδεισο, ζώντας το πεπρωμένο του πιο γκαντέμη στη γη… αλλά όπως και να έχει, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, πέντε μαντράχαλοι, συνοδευόμενοι από τη φωνή μιας όμορφης γυναίκας, αποφάσισαν να ταξιδέψουν πάνω στο μουσικό πεντάγραμμο, δημιουργώντας μια μπάντα, που ευχόμαστε να γίνει όνομα και πράγμα! Sold Out! Αλλά ας αφήσουμε το Νίκο (κιθάρα) και τη Βιβή (φωνή) να μας πουν τα υπόλοιπα!

Γεια σου Βιβή και Νίκο! Χαίρομαι που έχω τη τιμή να μιλώ και με τους δυο σας! Πείτε μου λίγα πράγματα για τους Sold Out!, αλλά και για το πρώτο ομώνυμο cd σας που μόλις κυκλοφορήσατε!
Γεια σου Μιχάλη. Χαιρόμαστε και εμείς ιδιαίτερα για αυτήν την συνομιλία. Οι Sold Out! (με θαυμαστικό είναι το όνομα μας), είναι μαζί τα τελευταία 6 χρόνια και αποτελούνται από τους Σάκη Μελισσινό και Νίκο Ξυνό στις κιθάρες, Γιάννη Τσολάκη στο μπάσο, Κώστα Παπαδόπουλο στα πλήκτρα, Βασίλη Χατζή στα τύμπανα και η φωνή του συγκροτήματος είναι η Βιβή Σινογιάννη. Ο πρώτος μας δίσκος κυκλοφόρησε 26/4 από την LAMB Ltd και διανομή Μουσικού Ταχυδρομείου. Η παραγωγή έγινε από τους Δημήτρη Ντελή και Αλέξη Μπαλακάκη (Spitfire) στο στούντιο 222. Περιέχονται 13 κομμάτια εκ των οποίων 2 είναι remix από τον Γιώργο Βουγιούκα. Μέσα στο δίσκο συμμετέχει ένα νέο ταλαντούχο παιδί ο Κωνσταντίνος Τσιμούρης (X-Factor) καθώς και η καταξιωμένη στο χώρο Ελισάβετ Καραντζόλη που έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες της χώρας μας.

Ωραία! Πολλοί συντελεστές λοιπόν! Άκουσα με πολύ προσοχή το cd σας, το οποίο κινείται σε pop/rock μονοπάτια και νιώθω πως ακόμη “ψάχνεται” τον ήχο/στυλ σας! Έξι άτομα σ’ ένα συγκρότημα, πόσο είναι δύσκολο να φιλτράρουν τ’ ακούσματα τους και να βγάλουν ενα συμπαγές/προσωπικό στυλ;!
Όλα τα μέλη πάνω κάτω έχουν κοινά ακούσματα και όλοι μας καταλήξαμε στον ήχο του δίσκου μας λαμβάνοντας υπόψη και τι επικρατεί στην ελληνική μουσική σκηνή.

Ελπίζω στο μέλλον να μην επικρατήσει μια τάση προς το black metal, γιατί βλέπω τη Βιβή, στην οποία πάει και η επόμενη ερώτηση να ξελαρυγγιάζεται!!! Βιβή έχεις μια πολύ καλή φωνή και εμφάνιση! Θεωρείς καταλυτική τη παρουσία σου στη πορεία τον Sold Out!; Φοβάσαι σε μια εποχή που το female fronted rock/metal, είναι πολύ δημοφιλές, μήπως σας κατηγορήσουν για κόπια ενός μεγάλου συγκροτήματος;!
Βιβή: Καταρχήν ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Δεν θεωρώ την παρουσία μου καταλυτική γιατί στο συγκρότημα μας υπάρχει μια καταπληκτική χημεία. Από μόνη μου δεν θα μπορούσα να είμαι αυτη που είμαι τώρα και τα παιδιά αν είχαν άλλη τραγουδίστρια δεν θα ήταν αυτή η οικογένεια που είναι σήμερα! Για το δεύτερο σκέλος της ερώτησης θα σου πω οτι έχουμε εμπνευστεί από μεγάλα συγκροτήματα και κάποια από αυτά έχουν γυναίκες τραγουδίστριες. Και είμαι σίγουρη ότι και εκείνοι έχουν εμπνευστεί από αντίστοιχα παλιότερα. Αυτό κατά την γνώμη μου σε καμία περίπτωση δεν είναι κόπια!

Βιβή αν και τραγουδάς υπέροχα και βρήκα και τον ελληνικό στίχο έξοχη ιδέα, δε νομίζεις πως σας περιορίζει και από την άποψη αγοραστικού κοινού, αλλά και γεωγραφικά;!
Βιβή: Μιχάλη μου, ξέρεις καλύτερα από μένα οτι το ύφος της μουσικής μας είναι πολύ πιο εύκολο να ακουστεί στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα άρα και μεγαλύτερη η πρόκληση. Δεν ονειρευόμαστε παγκόσμια καριέρα, ονειρευόμαστε να περάσουμε την μουσική μας σε ενα κοινό πολύ πιο δύσκολο λόγο ακουσμάτων πολλών γενιών. Ονειρευόμαστε κάποτε τα συγκροτήματα στην Ελλάδα να μην αναζητούν τρόπους για να βγουν στο εξωτερικό αλλά να γεμίζουν τις μουσικές σκηνές, τα στάδια και να έχουν την μεγίστη αποδοχή του κόσμου.

Χμ.. ναι αλλά στο εξωτερικό ο ελληνικός στίχος.. δύσκολα θα ακουστεί! Και πιστεύω πως τα νέα παιδιά έχουν παρθένα ακούσματα λόγο ηλικίας, οπότε πάντα παίζεις σε κενή σελίδα! Συν του οτι κανείς πιτσιρικάς δε θ’ ακούσει εύκολα. π.χ Magnum, Dokken, μα σίγουρα (ακόμη τουλάχιστον) Scorpions ή κάποιον Έλληνα καλλιτέχνη που είναι στη μόδα τώρα! Πάντως μακάρι να γίνει αυτό που λες, αλλά ως έλληνες είμαστε ξενολάτρες, οπότε αν κάποιος δε καταξιωθεί στο εξωτερικό, δύσκολα θα “πιάσει” εδώ, μιλώντας πάντα για rock/metal μουσικούς!! Αλλά κι αν ακόμη αυτό συμβεί, (βλέπε Gus G-Firewind) θα προσπαθήσουν κάποιοι να τον θάψουν! Λοιπόν η επόμενη ερώτηση πάει και στους δυο σας! Πήρατε κατά τη γνώμη μου μια επικίνδυνη απόφαση να συμμετέχετε στο “Ελλάδα έχεις ταλέντο”! Σας βοήθησε αυτό, ανοίγοντας σας πόρτες ή μήπως σας “έκαψε” και έκοψε τη φόρα σας;! Και πως καταλήξατε σε αυτη την απόφαση;!
Νίκος: Στο “Ελλάδα έχεις ταλέντο”, πήγαμε για πλάκα και δεν δηλώσαμε εμείς συμμετοχή, αλλά μας βρήκανε μέσω κάποιου μουσικού site. Εμείς το μόνο που κάναμε ήταν να παίξουμε την μουσική μας δηλαδή αυτό που ξέρουμε να κάνουμε και τίποτα παραπάνω.
Βιβή: Αυτό που κερδίσαμε ήταν η εμπιστοσύνη κάποιων ανθρώπων και αυτός που έχει παίξει το μεγαλύτερο ρόλο στην προώθηση της δουλειάς μας είναι ο Βαγγέλης Περρής, στον οποίο οφείλουμε πολλά παραπάνω από ενα ευχαριστώ, οπότε μόνο χαμένοι δεν βγήκαμε. Επίσης 3 χρόνια μετά που βρεθήκαμε στα ίδια στούντιο ως επισκέπτες αυτη την φορά, διαπιστώσαμε ότι κάποιοι άνθρωποι δεν είχαν ξεχάσει τα ρεφρέν των κομματιών μας.

Αυτό είναι πολύ καλό! Οπότε οι μέχρι τώρα αντιδράσεις του κόσμου ήταν καλές;!
Βιβή-Νίκος: Ανέλπιστα καλές!! Εξάλλου αυτό συνεχίστηκε και μετά το “Ελλάδα έχεις ταλέντο” τόσο στις live εμφανίσεις όσο και στις κριτικές για την μουσική μας.

Mε τη εταιρία σας L.A.M.B ltd, είστε ευχαριστημένοι;! H παραγωγή του άλμπουμ έγινε σε ελληνικά studios; Διότι βλέπουμε τάσης φυγής στο εξωτερικό από πολλά συγκροτήματα! Και αυτό είναι κάτι που ως παλιός ηχολήπτης με παραξενεύει!(μάλλον τελικά δεν είμαστε καλοί εδώ στην Ελλάδα)!
Νίκος: Ευτυχώς εμείς βρήκαμε έναν παραγωγό ο οποίος έχει τα ίδια ακούσματα με μας, έχει τις γνώσεις και την εμπειρία και κατάλαβε τι θέλαμε ακριβώς από την πρώτη στιγμή. Οπότε δεν υπήρξε κανένα θέμα, ούτε από πλευρά παραγωγής ούτε από τεχνικής πλευράς. Οι ηχογραφήσεις έγιναν στο στούντιο 222 στην Καλλιθέα.
Βιβή: Όσον αφορά για την εταιρία μας, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, πρώτον και κύριων γιατί η κοπή του CD έγινε στο μεγαλύτερο εργοστάσιο της Ευρώπης, (SONY DADC στην Αυστρία) με εξαιρετική δουλειά, στην όλη συσκευασία. Δεύτερον η τιμή του CD κρατήθηκε σε χαμηλά επίπεδα και έγινε διανομή σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο και τρίτον είχαμε την υποστήριξη τους σε θέματα προώθησης του CD.

Η παραγωγή κατά τη γνώμη μου είναι πολύ καλή και εππαγγελματικότατη, το ίδιο ισχύει και για τη συσκευασία!! Υπάρχει όμως κάτι που τώρα που ακούς το cd, θα ήθελες ν’ αλλάξεις;!
Νίκος: Απολύτως τίποτα!

Πως θα περιέγραφες το Sold Out!, σε κάποιον που δε το έχει ξανακούσει;!
Βιβή: Ροκ ήχος με κιθάρες να βγαίνουν μπροστά και την αντίθεση στα φωνητικά με περισσότερα pop στοιχεία.

Από συναυλίες τι θα “παίξει”; Καμιά “sold out” συναυλία θα έχουμε σύντομα;!
Βιβή: Στις 17 του μηνός ξεκινάμε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Architecture Rock Cafe στου Ζωγράφου.
Νίκος: Έχουμε επικοινωνήσει με κάποια μαγαζιά εκτος Αθηνών αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποια σίγουρη ημερομηνία. Θα ξέρουμε μέσα στον Οκτώβρη.

Βιβή ποιους καλλιτέχνες/τραγουδίστριες θαυμάζεις; Υπάρχει κάποιος που θα θέλατε ως Sold Out! να συνεργαστείτε ή να κάνετε μια κοινή περιοδεία, ή live ίσως;!
Βιβή: Λατρεύω την Sharon Del Adel (Within Temptation), είμαι φανατική των Bon Jovi και των Gotthard και μου αρέσουν πολύ και οι Hammerfall. Όπως καταλαβαίνεις όμως με αυτούς είναι πολύ δύσκολο να συνεργαστούμε!!! Από την ελληνική σκηνή που είναι πιο εφικτό θα ηθελα πολύ μια συνεργασια με τους Μπλε.

Ποτέ μη λες ποτέ σε κανένα από τα όνειρα σου! Είναι απλά ένα ταξίδι μακριά!!!!! Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ!! Ήταν μεγάλη, μεγάλη, ΜΕΓΑΛΗ μου τιμή που μίλησα και με τους δυο σας και που θέλατε να σας φιλοξενήσουμε και με το τρόπο σας να στηρίξετε το Rockway!! Ο επίλογος δικός σας! Κλείστε τη συνέντευξη όπως γουστάρετε!
Βιβή: Εγώ θα κλείσω, λέγοντας οτι αν υπήρχαν και άλλα site σαν το Rockway η ξενομανία που ανέφερες θα ήταν πολλή λιγότερη! Η τιμή είναι όλη δική μας γιατί μας φιλοξένησε ενα πραγματικά Rock site!!!
Νίκος: Και εγώ θέλω να σε ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μας έδωσες. Εύχομαι το site σας, αλλά και ο σταθμός να φτάσουν στην κορυφή! Χαιρετούμε τους φίλους του Rockway θυμίζοντας always keep on rocking!!!


582