DIRECTOR'S CAT

Ήρθε καλοκαίρι και αν μη τι άλλο, έχουμε πήξει στις “στενάχωρες” κυκλοφορίες. Ευτυχώς που υπάρχει και το cd των Director’s Cat για να ακούω και κάτι πιο ευχάριστο! Νέα μπάντα, νέο ξεκίνημα, νέα τρέλα! Αυτό τα λέει όλα! Ο λόγος στους ίδιους λοιπόν.

Καλησπέρα παιδιά! Καταρχάς συγχαρητήρια για το καταπληκτικό όνομα της μπάντας! Ποιος το διάλεξε;
Χαιρόμαστε που σου άρεσε το όνομα της μπάντας. Το όνομα μας αποφασίστηκε μετά από πολύωρη και ώριμη συζήτηση μια μέρα που είχαμε πάει για καφέ (χεχε) και μιλάγαμε για κομμένες σκηνές από ταινίες. Ε, μας αρέσουν και τα λογοπαίγνια…  κάποια στιγμή λέει ο Δημήτρης (τραγουδιστής) “γιατί δεν λεγόμαστε Director’s Cat;” Αφού ακολουθήσανε μερικές στιγμές απείρου κάλους και γέλιου είπαμε ότι αυτό θα είναι το όνομα.

Θέλετε να μας συστηθείτε με ένα σύντομο βιογραφικό;
Αρχικά δεν υπήρχε συγκρότημα. Απλά ήταν ο Δημήτρης που έψαχνε ένα κιθαρίστα να ηχογραφήσει τις ιδέες του σε κάποιο υλικό που είχε τότε και τον Μάνο που έψαχνε τραγουδιστή για τους ίδιους λόγους και συνέχισαν να το κάνουν αυτό για δυο χρόνια χωρίς να υπάρχει το σκεπτικό ολοκληρωμένης μπάντας. Κάποια στιγμή τότε και εφόσον είχε μαζευτεί αρκετό υλικό είπαν ότι θα ήταν ωραίο να δημιουργηθεί μπάντα για να κάνουμε δίσκο και live εμφανίσεις. Έτσι σιγά σιγά και μετά από διάφορες αλλαγές καταλήξαμε οι Δημήτρης Κουτσουβέλης (φωνή), Μάνος Αποστολόπουλος (κιθάρα), Γιάννης Νομικός (μπάσο), Αντρέας Αλεξανδράκης (κιθάρα) και Γιώργος Τσινάνης (drums) να ηχογραφήσουμε τον δίσκο. Δυστυχώς όμως μετά την ολοκλήρωση του δίσκου ο Αντρέας έφυγε από την μπάντα λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας. Λίγο καιρό μετά όμως μπήκε στην παρέα μας η Αθηνά Καμαρίτη (φωνή/πλήκτρα) για να σταθεροποιηθεί το line up στην σημερινή του μορφή.

Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις που έχετε λάβει για το δίσκο;
Πρώτα από όλα θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την καλή κριτική που μας κάνατε. Γενικά η εντύπωση του κόσμου που το έχει ακούσει είναι πολύ θετική. Λόγω της μουσικής ποικιλίας του δίσκου είδαμε ότι είχε απήχηση όχι μόνο σε μια κατηγορία ακροατών αλλά γενικά στο ευρύ κοινό, κάτι που μας χαροποίησε πάρα πολύ.

Υπάρχει κάτι που θα αλλάζατε, ή διορθώνατε;
Στο θέμα της μουσικής δεν νομίζουμε να αλλάζαμε κάτι αυτή τη στιγμή. Θα ευχόμασταν βέβαια να είχαμε την οικονομική άνεση ώστε η παραγωγή του δίσκου να ήταν καλύτερη και να μην υπήρχε η πίεση του χρόνου. 

Αυτό που διέκρινα αμέσως είναι η ποικιλομορφία στο ύφος των τραγουδιών, απόρεια προφανώς των πολλών επιρροών σας. Ποιες θα λέγατε πως είναι οι κυριότερες για εσάς;
Οι επιρροές μας είναι τόσες πολλές που είναι δύσκολο να πούμε συγκεκριμένα κάτι και να ονομάζουμε μπάντες. Τα ακούσματα μας ξεκινάνε από μουσική computer games και soundtracks ταινιών, περνάνε από την pop, electro, punk, rock, alternative και καταλήγουν στην metal. Σε κάθε τραγούδι θα βρει κανείς κάτι από τα παραπάνω είδη μουσικής.

Πως θα χαρακτηρίζατε εσείς τον ήχο σας;
Θα τον χαρακτηρίζαμε Rock/Alternative φιλτραρισμένο από τις επιρροές που αναφέραμε παραπάνω. Γενικά αυτό που θέλαμε να πετύχουμε είναι ένα album που να οδηγεί τον ακροατή σε διαφορετικές συναισθηματικές καταστάσεις.

Ο δίσκος έχει ένα groovy αίσθημα, με προφανή σκοπό την καλοπέραση. Βγήκε έτσι ελέω καλοκαιριού, ή είστε ούτως ή άλλως τρελοκομεία;
Πάνω από όλα θέλουμε να περνάμε καλά με την μουσική μας και θέλαμε να το μεταδώσουμε και στους ακροατές. Δεν ξεκινήσαμε να κάνουμε ένα “καλοκαιρινό” δίσκο απλά ναι, το δηλώνουμε, είμαστε τρελοκομεία χαχαχα.

Νομίζω πως ακόμη και ο τίτλος του album, “Bad Luck”, αντικατοπτρίζει πλήρως την “τύχη” που έχουν οι περισσότερες ελληνικές μπάντες. Τι πιστεύετε πως φταίει και ενώ υπάρχει πλήθος αξιόλογων συγκροτημάτων στην Ελλάδα, ελάχιστα πηγαίνουν μπροστά;
Καταρχήν ο τίτλος “Bad Luck” επιλέχθηκε εξαιτίας πολλών “ευχάριστων” καταστάσεων που βίωσε η μπάντα κατά την διάρκεια της δημιουργίας του δίσκου σε κάθε επίπεδο. Για να φέρουμε ένα παράδειγμα, στο ομώνυμο τραγούδι αναφέρεται στους στίχους κάποια πυρκαγιά σε ένα σπίτι… ε, αυτό συνέβη και στην πραγματικότητα (σ.σ. !!!).
Για τη τύχη των ελληνικών συγκροτημάτων, που υπάρχουν πραγματικά πολλά αξιόλογα, έχουμε να πούμε το εξής. Δεν μπορεί να πει κανείς ότι φταίει μόνο ένα πράγμα γιατί όλοι μοιράζονται τις ευθύνες. Από τον κόσμο που οι περισσότεροι δεν θα ασχοληθούν με μια underground μπάντα, από τις δισκογραφικές και τα media που στο σύνολο τους σπρώχνουν συγκεκριμένους καλλιτέχνες και είδη μουσικής και κάποιες φορές από τις ίδιες τις μπάντες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Κακά τα ψέματα για να κάνεις δισκογραφία και να την προωθήσεις χρειάζεσαι χρήματα και χρόνο. Για να μην μιλήσουμε βέβαια και για κάποιες “κλίκες” που δεν αφήνουν χώρο για όλους…

Αν σας δινόταν η ευκαιρία, θα φεύγατε για καριέρα στο εξωτερικό;
Είναι δύσκολο λόγω των υποχρεώσεων που έχει το κάθε μέλος. Γιατί είναι μεγάλο ρίσκο να παρατήσεις δουλεία κλπ για κάτι το οποίο δεν ξέρεις πως θα εξελιχθεί, αλλά από την άλλη πρέπει και θέλουμε να κυνηγήσουμε το όνειρο μας. Οπότε η απάντηση είναι Ναι.
Τι μουσική ακούει ο καθένας σπίτι του;
Ακούμε όλα τα είδη μουσικής. Παντού μπορεί κανείς να βρει κάτι που τον εκφράζει και το θεωρεί ποιοτικό. Στο κάτω κάτω τα πάντα είναι μουσική είτε είναι καλή είτε κακή. Γούστα είναι αυτά.

Υπάρχουν σχέδια για live εμφανίσεις;
13 Ιουνίου θα εμφανιστούμε για πρώτη φορά live στο φεστιβάλ “Summer in the City” που γίνεται στο Rodeo Club με τους B-sides, Noisily και Logout. Υπάρχει στα σκαριά ένα live στην Κεφαλονιά τον Αύγουστο αλλά δεν έχει κλείσει ακόμα η ημερομηνία. Μετά την καλοκαιρινή περίοδο έχουμε σκοπό να κλείσουμε όσο πιο πολλά live γίνεται. Γενικά είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις.

Οκ, τελευταία ερώτηση, αν ερχόταν στην πόρτα σας γνωστή εταιρεία παραγωγής “αισθηματικών” φιλμ και σας πρότεινε να ντύσετε μουσικά την επόμενη ταινία της, τι επιλογές θα κάνατε;
Θα την ντύναμε ευχαρίστως (γυμνή να την αφήναμε;) Άλλωστε η μουσική είναι εικόνες με νότες. Θα επιλέγαμε κάτι ορχηστρικό σίγουρα με κάποια στοιχεία από το ύφος της μπάντας.

Σας ευχαριστώ παιδιά, καλή συνέχεια!
Εμείς σας ευχαριστούμε για την συνέντευξη και για τα καλά σας λόγια. Ελπίζουμε να τα πούμε σύντομα σε κάποιο live.


215

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.