Rockway gr

Νίκος Κορέτσης

Νίκος Κορέτσης

TEZURA: “Voices” EP

Όταν έφτασε στα χέρια μου το EP των Γερμανών Tezura, η ενημέρωση έγραφε ότι παίζουν progressive thrash metal. Θα έχετε καταλάβει πως με τις “ταμπέλες” δεν τα πάω και τόσο καλά και πως τις χρησιμοποιώ, όπως οι περισσότεροι, για να προσδιορίσω κάπως το μουσικό στυλ της εκάστοτε μπάντας. Επομένως η ταμπέλα, της ταμπέλας, ω ταμπέλα, συνήθως δε βοηθάει, αντιθέτως αποτελεί τροχοπέδη στην εξερεύνηση της μουσικής, ειδικά σε “στενόμυαλους” ακροατές του metal. Και πιστέψτε με, υπάρχουν πάρα πολλοί εκεί έξω.

DARKENED – “Into The Blackness” EP

Ο σοφός λαός λέει: “Πρώτα σου βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι”. Κάτι αντίστοιχο πρέπει να συμβαίνει και με τον Andy Whales, τον επί χρόνια ντράμερ των τιτανομεγιστοτεράστιων Bolt Thrower και τα τελευταία χρόνια των Memoriam.

SACRED REICH : “Awakening”

Συνήθως τα reunions και οι κυκλοφορίες νέων albums μετά από χρόνια είναι δίκοπο μαχαίρι για μια μπάντα. Ίσως γιατί ο χρόνος εκτός από “γιατρός” μπορεί να γίνει και “τιμωρός”, με τις σχέσεις ανάμεσα στα μέλη της μπάντας να μην είναι οι ίδιες μετά από τόσο καιρό ή τη “χημεία – κλίμα” στη διάρκεια των ηχογραφήσεων να έχει αλλάξει άρδην μέσα στο χρόνο.

DESTRUCTION: “Born To Perish”

Οι Destruction, το ¼ της, επί τιμών, επονομαζόμενης μεγάλης τετράδας του Γερμανικού thrash (μαζί με Sodom, Kreator και Tankard), είναι και πάλι εδώ. Έχοντας στις τάξεις τους δύο νέα μέλη τον Randy Black (drums) και τον Damir Eskic (guitars), οι οποίοι έρχονται να συνδράμουν τους “βετεράνους” της μπάντας Schmier (vocals/bass) και Mike (guitars), επιστρέφουν με το 15ο άλμπουμ τους “Born To Perish” (Nuclear Blast).

PANTERA: The Great Southern Trendkillers (Β’ Μέρος)

Το ότι οι Pantera είχαν αρχίσει να παίρνουν την ανιούσα φάνηκε, εκτός από την απήχηση που είχε το “Cowboys…” και από το γεγονός ότι τους συμπεριέλαβαν στο lineup του Monsters Of Rock ’91 στη Μόσχα αδερφοί μου στη Μόσχα, μαζί με (κρατηθείτε απογειωνόμαστε) AC/DC και Metallica. Υπάρχουν σχετικά βίντεο στο διαδίκτυο που επιβεβαιώνουν πως πρόκειται για μία από τις πολυπληθέστερες συναυλίες που έχουν γίνει ποτέ. Βάλε κάτι opening για Judas Priest, κάτι περιοδείες με πρωτοπαλίκαρα σαν τους Exodus και Suicidal Tendencies, δε θέλει και πολύ να γιγαντώσει το όνομά σου και όχι άδικα.

PANTERA: The Great Southern Trendkillers (Α’ Μέρος)

Προσπαθώ να βρω μέσα στο φάσμα του heavy metal μπάντες που να είναι/ήταν τόσο επιδραστικές, όχι μόνο μουσικά αλλά και σε image, τρόπο ζωής και αποδοχής από την υπόλοιπη κοινότητα. Που όταν έρχεται η ώρα να απαντήσεις για αυτούς, η συντριπτική πλειοψηφία να τους “βγάζει” το καπέλο. Αν έχεις κεφάλι, για να φοράς τέτοιο και δε σου το έχει πάρει η εκάστοτε μπάντα με τις κυκλοφορίες της. Λοιπόν; Ξέρετε πολλές τέτοιες μπάντες; Μπορεί να νομίζεις ότι είναι πολλές αλλά με όλα αυτά τα χαρακτηριστικά θα διαπιστώσεις ότι δεν είναι και τόσες. Και μόλις το διαπιστώσεις αυτό, ένα από τα ονόματα που θα “τρυπήσουν” το μυαλό σου Far Beyond Driven είναι φυσικά και οι Pantera.

ENTOMBED: “Clandestine Live”

Entombed. Ένα όνομα που προκαλεί ανύψωση του τριχών της κεφαλής στο άκουσμά του. “Clandestine”. Ένα άλμπουμ που κάνει ακόμα και τα τριχοειδή αγγεία να σηκώνονται από τις ρίζες τους. Μαζί με τα “Left Hand Path” και “Wolverine Blues” που πράττουν το ίδιο, αλλά εδώ μιλάμε για το “Clandestine” itself. 

HELLRAISER: “Heritage”

Boom!!! Mama mia! Οι “γείτονες”, εξ Ιταλίας ορμώμενοι, Hellraiser, παρουσιάζουν το 2ο άλμπουμ τους με τίτλο “Heritage” (Underground Symphony). Μετά το πολύ καλό, self-released, ντεμπούτο τους “Revenge Of The Phoenix” (2014), το οποίο επανακυκλοφόρησε παγκοσμίως το 2015 η Sliptrick Records, επανέρχονται με ένα άλμπουμ που “φιλοδοξεί” να αφήσει τη δική του “κληρονομιά”.

Lamb Of God, Aetherian (3/7/19) Gazi Music Hall

Λένε ότι η προσμονή της απόλαυσης, είναι και αυτή μια απόλαυση. Τι λέτε ΡΕ; Ήταν απόλαυση νομίζετε να περιμένουμε εννέα ολόκληρα χρόνια για να δούμε ξανά ζωντανά τους θεούς; Ήταν απόλαυση να περιοδεύουν ανά την Ευρώπη και να μην κάνουν ένα “σάλτο” και από ’δω; Καμία απόλαυση κυρίες και κύριοι. Μόνο “δίψα” για την μπάντα ορόσημο του σκληρού ήχου τα τελευταία χρόνια. Και αυτή η “δίψα” φάνηκε ότι θα έσβηνε όταν ανακοινώθηκε το πέρασμά τους και απ’ τα μέρη μας.

Subscribe to this RSS feed

Template Design © info@DrakontasGraphics.com | Managemenent by www.theLeaders.EU | All Rights Reserved Rockway.gr 2012

Top Desktop version