Rockway gr

Άγγελος Χόντζιας

Άγγελος Χόντζιας

CRYPT SERMON: “The Ruins Of Fading Light”

Εδώ και αρκετά χρόνια, ψάχναμε με το “κιάλι” να βρούμε ένα αξιόλογο epic metal album. Το τελευταίο διάστημα, αυτό έχει αλλάξει άρδην προς το καλύτερο αφού βγαίνουν πλέον πολλά αξιόλογα νέα σχήματα με το epic στοιχείο να κοσμεί τη μουσική τους. Οι Crypt Sermon, είναι μία από αυτές τις μπάντες και το νέο τους album “The Ruins Of Fading Light” είναι ότι πιο κοντινό σε αυτό που αποκαλούμε epic doom metal.

GALAXY: “Lost From The Start”

Λέγεται ότι αν υπάρξει απόλυτη ησυχία, τότε μπορείς να ακούσεις τη “μουσική του γαλαξία” μας. Μέχρι να το πετύχουμε αυτό, ας επικεντρωθούμε σε κάτι πιο “χειροπιαστό”, όπως το νέο album των Galaxy με τίτλο “Lost From The Start”, που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η μουσική του “heavy metal γαλαξία” μας.

SABATON: "The Great War"

Εδώ και αρκετά χρόνια, η Σουηδική "πολεμική" μηχανή που ακούει στο όνομα Sabaton βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση και σε διαρκή άνοδο πραγματοποιώντας το ένα "χτύπημα" μετά το άλλο. Σε κάθε album, γίνονται όλο και πιο "σοφοί" βγάζοντας και ένα λαγό από το καπέλο τους. Τελευταίο τους "χτύπημα", το "The Great War" που έρχεται να σε αφήσει σμπαραλιασμένο από τις ιστορίες του μεγαλύτερου, ίσως πολέμου του κόσμου.

JUDAS PRIEST ('B Μέρος)

Το 1990, η μπάντα είχε μπλεξίματα με το νόμο, αφού οι οικογένειες δύο νεαρών, του 20χρονου James Vance και του 18χρονου Raymond Belknap, τους κατηγόρησαν για υποσυνείδητα μηνύματα στο τραγούδι “Better By You, Better Than Me”, που οδήγησαν στην αυτοκτονία τα παιδιά τους στο Sparks της Nevada. Το περιστατικό, έλαβε χώρα στις 23 Δεκεμβρίου του 1985, όπου μετά από ώρες που οι δύο νεαροί έπιναν αλκοόλ και κάπνιζαν μαριχουάνα ακούγοντας το συγκεκριμένο τραγούδι των Judas Priest, πήγαν στο προαύλιο μιας εκκλησίας του Sparks και αυτοπυροβολήθηκαν. Ο Belknap πέθανε αμέσως, ενώ ο Vance επέζησε με πολλά τραύματα στο πρόσωπό του, καταλήγοντας τρία χρόνια αργότερα από επιπλοκές, το 1988.

JUDAS PRIEST ('Α Μέρος)

Judas Priest. Μία μπάντα, που αν δεν είναι το ίδιο το metal, φέρει τεράστιο μερίδιο ευθύνης που πολλοί από εμάς αγαπήσαμε αυτήν τη μουσική και συνεχίζουμε να την αγαπάμε. Ένα group συνώνυμο του κλασσικού heavy metal για μισό αιώνα τώρα. Οι θρυλικοί Metal Gods, όπως τους αποκαλεί το “φίλαθλο” κοινό και εμείς συμφωνούμε και επαυξάνουμε. Μία μπάντα, που έχει κάνει τα πάντα σε αυτόν τον μισό αιώνα ζωής και παρ’ όλες τις “δυσκολίες” δεν το έβαλε κάτω και συνεχίζει να δίνει μαθήματα κλασσικού heavy metal.

ANTONELLO GILIBERTO: “The Strategy Of Chaos”Γενικά, είναι αρκετά δύσκολο να με συγκινήσει ένα album χωρίς στίχους, μόνο με ορχηστρικές εκτελέσεις. Ένα instrumental album, όπως συνηθίζεται να λέγεται. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι καλλιτέχνες που δε γίνεται να περάσουν απαρατήρητοι, ακόμα και με μία τέτοια κυκλοφορία. Ο Antonello Giliberto, είναι ένας τέτοιος καλλιτέχνης και το νέο του album “The Strategy Of Chaos” είναι μία τρανή απόδειξη ότι ακόμα και χωρίς στίχους, μπορεί ένας δίσκος να “μιλήσει”.

IMAGO IMPERII: “Fate Of A King”

Ψάχνεις κάτι επικό μα συνάμα συμφωνικό και αρκετά power που να σου θυμίζει US metal; Τότε, δεν έχεις παρά να ακούσεις τους Ιταλούς “μάστορες” Imago Imperii. Το νέο τους album με τίτλο “Fate Of A King”, έχει όλα όσα θέλεις να ακούσεις.
Οι Ιταλοί symphonic/power metallers ιδρύθηκαν το 2011 στη Bologna και έχουν να παρουσιάσουν ένα demo, ένα EP και το ντεμπούτο τους “Legendaria” του 2016. Μετά από τρία χρόνια “ανομβρίας”, επανέρχονται πολύ δυναμικά με το δεύτερο δίσκο τους “Fate Of A King”.

Subscribe to this RSS feed

Template Design © info@DrakontasGraphics.com | Managemenent by www.theLeaders.EU | All Rights Reserved Rockway.gr 2012

Top Desktop version