Rockway gr

Άγγελος Χόντζιας

Άγγελος Χόντζιας

LOWCASTER: “Flames Arise”

Με την έναρξη της καινούργιας χιλιετίας, η σκηνή της rock και metal μουσικής άρχισε να φθίνει και να χάνει την αίγλη της. Τότε, εμφανίστηκαν αρκετά groups που με έναν ήχο πιο μοντέρνο κατόρθωσαν να κρατήσουν τη φλόγα άσβεστη και τη σκηνή ζωντανή. Σε αυτή την κατηγορία των groups, φαίνεται πως ανήκουν οι Lowcaster, αφού το νέο τους πόνημα “Flames Arise” μπορεί να έχει στοιχεία από το χρυσό παρελθόν, είναι όμως εμπλουτισμένο με έναν σύγχρονο, μοντέρνο ήχο.

Omnium Gatherum, Hamferd, Heidra (9/10/2019) Fuzz Club

Οι Τετάρτες, σου αφήνουν ανάμεικτα συναισθήματα. Από τη μία είσαι πιο κοντά στο Σαββατοκύριακο και στην ξεκούραση, ενώ από την άλλη είσαι ακόμα στη μέση της εβδομάδας έχοντας δύο ημέρες δουλειάς. Ευτυχώς, τυγχάνει να είναι και η μέρα όπου ο περισσότερος κόσμος σκέφτεται για λίγο και τη διασκέδασή του, με αποτέλεσμα να κινείται κάπως η ζωή στη πόλη. Αυτή την Τετάρτη λοιπόν, το μενού είχε μία ενδιαφέρουσα συναυλία στο Fuzz Club στην Αθήνα, με τους Omnium Gatherum να επισκέπτονται για πρώτη φορά τη χώρα μας και να φέρνουν μαζί τους, επίσης για πρώτη φορά, τους Hamferd και τους Heidra, σε ένα σχήμα αρκετά “σκοτεινό” και μελωδικό συνάμα.

FREAKS AND CLOWNS: “Freaks And Clowns”

Υπάρχουν μπάντες που παλεύουν χρόνια να καθιερωθούν και να δημιουργήσουν τη δική τους παράδοση στο χώρο της rock και metal μουσικής, ενώ κάποιες άλλες από τη “γέννησή” τους έχουν αυτό το χάρισμα. Σε αυτή τη δεύτερη κατηγορία, φαίνεται πως ανήκουν οι Freaks And Clowns και το ομώνυμο ντεμπούτο album τους έρχεται να μας μυήσει στο δικό τους hard rock/heavy metal σύμπαν.

SAVAGE MASTER: “Myth, Magic And Steel"

Βγάλτε τα δερμάτινα από τη ντουλάπα, φορέστε τα καρφιά σας, καβαλήστε το σιδερένιο ‘’άτι" σας και υψώστε τις μπύρες σας γιατί οι Savage Master είναι εδώ! Αν έχετε επιθυμήσει το ευθύ, in your face, true metal, τότε το ‘’Myth Magic And Steel" είναι αυτό που αναζητάτε.

SPRAGUE DAWLEY: “Whisper In The Dark”

Σίγουρα πρωτεύοντα ρόλο στο να σε κερδίσει ένα album, παίζει η μουσική και τα φωνητικά. Ακολουθούν οι στίχοι, η ατμόσφαιρα και για κάποιους και το πόσο progressive ή αν θέλετε πόσο πιο μπροστά είναι από την εποχή του. Οι Sprague Dawley και το “Whisper In The Dark”, είναι όλα αυτά και ακόμα περισσότερα κερδίζοντάς σε από την πρώτη κιόλας νότα.

MOON CHAMBER: “Lore Of The Land”

Τί μπορεί να συμβεί, όταν το progressive rock/metal των ’70s και ’80s συναντά το κλασσικό heavy metal; Τί γίνεται, όταν δύο ταλαντούχοι μουσικοί ενώνουν τις δυνάμεις τους κάτω από την ίδια “μουσική στέγη”; Δε θα αργήσουμε να μάθουμε την απάντηση, καθώς οι Moon Chamber είναι εδώ, για να λύσουν αυτήν την απορία μας, με το νέο τους album “Lore Of The Land”.

ORODRUIN: “Ruins Of Eternity”

Πολλοί πιστεύουν ότι ένα μεγάλο κενό μεταξύ δύο albums, μπορεί να κάνει τη μπάντα να χάσει τον προσανατολισμό της, το μουσικό της ύφος, τις ιδέες της. Μπορεί ακόμα και να χάσουν σε ποιότητα, μόνο και μόνο για να κυκλοφορήσουν ένα δίσκο. Οι Orodruin, με το νέο τους πόνημα “Ruins Of Eternity”, έρχονται να αποδείξουν ότι όχι μόνο δεν ισχύει αυτό, αλλά ίσως μία τέτοια διακοπή ενεργεί δημιουργικά για μία μπάντα.

SOUL OF STEEL: “Rebirth”

Σίγουρα οι παλιές μεγάλες μπάντες είναι εγγύηση και ειδικότερα όταν έχεις μεγαλώσει με αυτές, αλλά ακόμα και σήμερα μπορείς να βρεις πολύ καλά άγνωστα μέχρι στιγμής groups, που έχουν τις ικανότητες να γίνουν μεγάλα και να κερδίσουν μία θέση στη δισκοθήκη σου. Οι Soul Of Steel είναι μία τέτοια μπάντα και το νέο της album “Rebirth” είναι η αφορμή να το πετύχουν.

PUDDLE OF MUDD: “Welcome To Galvania”

Είναι πολύ ωραίο, όταν βλέπεις τους μουσικούς σου “ήρωες” να επιστρέφουν και ειδικά αν η διάρκεια απουσίας τους είναι μεγάλη. Νοιώθεις ότι πλέον έχεις “γεμίσει” και περιμένεις πως και πως να τους ακούσεις και πάλι. Η επιστροφή των Puddle Of Mudd, έπειτα από δεκαετή παρακαλώ δισκογραφική απουσία, είναι γεγονός με το “Welcome To Galvania” να είναι το νέο “πόνημα” της μπάντας.

TUNGSTEN: “We Will Rise”

Η αλήθεια είναι, ότι πολλοί από εμάς είμαστε οπαδοί ενός είδους και σπάνια ψάχνουμε για κάτι άλλο. Κάποιοι άλλοι βέβαια (συμπεριλαμβανομένου και του υποφαινόμενου), κοιτάμε τριγύρω για κάτι νέο και “φρέσκο”, αφού η μουσική αλλάζει χρόνο με το χρόνο. Αυτή η αναζήτηση, μπορεί να σου προσφέρει πολλές εμπειρίες, είτε ευχάριστες είτε αδιάφορες, είτε ακόμα και δυσάρεστες. Οι Tungsten και το νέο τους album με τίτλο “We Will Rise”, μάλλον ανήκουν στην πρώτη κατηγορία, αφού πρόκειται για ένα αρκετά ενδιαφέρον “πείραμα”.

Subscribe to this RSS feed

Template Design © info@DrakontasGraphics.com | Managemenent by www.theLeaders.EU | All Rights Reserved Rockway.gr 2012

Top Desktop version