Rockway gr

Παναγιώτης Σπυρόπουλος

Παναγιώτης Σπυρόπουλος

RAGE AGAINST THE MACHINE: “Rage Against The Machine”

Οι μεγαλύτερες τομές στη μουσική και γενικότερα την τέχνη προήλθαν από ακραίες καταστάσεις, ακραία συναισθήματα, ιδιαίτερες συγκυρίες. Έτσι και οι Rage Against The Machine αναδύθηκαν από τις φλόγες τις οργής, σαν έτοιμοι από καιρό, δημιουργώντας μια από τις μεγαλύτερες τομές στα μουσικά πεπραγμένα, “τσιγκλώντας” αμέτρητες φορές και με κάθε μέσο τις συνειδήσεις μας!

THE PERFECT TREE: “Crown of Shyness” EP

Πως θα σας φαινόταν η ιδέα να ατενίζατε τον κόσμο από την πλεονεκτική θέση ενός ψηλού δέντρου, απολαμβάνοντας την απόλυτη γαλήνη κι έχοντας μοναδικό σύμμαχο έκφρασης τη μουσική;

Under The Quarry Metal Fest Vol. IV: Sunburst, Until Rain, Desert Near The End, Forbidden Seed, Nochnoy Dozor, Art of simplicity, Solid Faith (07/09/2019) Αμφιθέατρο Άλσους Βείκου

(Γράφει ο Πελοπίδας Χελάς): Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά έλαβε μέρος στο Γαλάτσι, με αρκετή επιτυχία, το Under The Quarry Metal Fest. Παρότι πρόκειται για ένα "μικρό" festival, θα το χαρακτήριζα αρκετά σημαντικό, καθώς  δείχνει ότι έχει εδραιωθεί και έχει αποκτήσει τη στήριξη των οπαδών.

SUNBURST

Οι Sunburst αποτελούν ένα από τα πιο δυνατά ονόματα στο χώρο του progressive metal στην Ελλάδα, κι αυτό φάνηκε από την απήχηση που εισέπραξε η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά “Fragments Of Creation” (Rockway's review) προ τριετίας, χτίζοντας σχεδόν αμέσως ένα δυναμικό πυρήνα οπαδών και φίλων, που εκτιμούν το εξαιρετικό αυτό σχήμα. Με αφορμή την εμφάνισή τους στο “Under The Quarry Metal Fest Vol. IV 2019”, το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη στο Γαλάτσι (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ). μίλησαν δια στόματος Gus Drax στο rockway.gr και τον Παναγιώτη Σπυρόπουλο για την πορεία και τα μελλούμενα των Sunburst.

JAILBIRDS: “The Great Escape”

Ο όρος “next big thing” έχει χρησιμοποιηθεί σε τόσο ευρεία βάση, που η πιθανότητα να επιβεβαιωθεί/εκπληρωθεί ως πρόβλεψη, πρέπει να πλησιάζει αυτήν του τζόκερ. Ένας τέτοιος χαρακτηρισμός δόθηκε από πολλούς για τους Jailbirds, από το 2016 με την κυκλοφορία του πρώτου τους EP, “Break the Silence”. Τα χρόνια που ακολούθησαν, το hard rock κουαρτέτο με βάση την Ιρλανδία, βάλθηκε να σταθεί στο υψηλό επίπεδο και να ισχυροποιήσει τις πρώιμες δάφνες του.

UNDERWING: “Spirals” (EP)

Χαίρουν της απεριόριστης εκτίμησής μου τα σχήματα που με σύμμαχο το χρόνο προσπαθούν να “χτίσουν” το ύφος τους, να “σμιλεύσουν” τον ήχο τους και να κυκλοφορήσουν κάτι όταν πραγματικά υπάρχει λόγος να ακουστούν, κι όχι να εκβιάσουν καταστάσεις και να προλάβουν τα γεγονότα.

VEUVE: “Fathom”

Παραδοσιακά, η Iταλική hard rock σκηνή φημίζεται για τις τεχνικές και συνθετικές αρετές των σχημάτων που βγάζει, τα οποία έχουν πάντοτε έναν έντονο prog χαρακτήρα στον ήχο τους, όσο κι αν προσπαθούν να τον “παραλείψουν” ή να τον μετριάσουν στις περιγραφές που δίνουν στα δελτία τύπου.

GORILLA: “Treecreeper”

20 χρόνια τώρα, οι εκ Ηνωμένου Βασιλείου ορμώμενοι hard rockers Gorilla, επιδιώκουν να αποκτήσουν αναγνωρισιμότητα (όπως πρόσφατα δήλωσαν), όντας πιστοί ή/και “κολλημένοι” στο ίδιο vintage hard rock ύφος, πολύ πριν η συγκεκριμένη σκηνή επανέλθει πρόσφατα στο προσκήνιο, ως μόδα. 

BURNING GLOOM: “Amygdala”

Δεν πάνε πολλά χρόνια που η sludge/doom τετράδα των My House On Trees, έκανε αίσθηση στη γειτονική Ιταλία, προσδίδοντας έναν ανανεωτικό αέρα στην εν λόγω σκηνή και μάλιστα οι δισκογραφικές τους δουλειές απέσπασαν θετικές κριτικές, εντός κι έκτος συνόρων.

Subscribe to this RSS feed

Template Design © info@DrakontasGraphics.com | Managemenent by www.theLeaders.EU | All Rights Reserved Rockway.gr 2012

Top Desktop version