Rockway gr

Γιώργος Γεωργίου

Γιώργος Γεωργίου

MARINOS TOKAS

Οι απρόσμενες μουσικές εκπλήξεις πάντα αφήνουν μια αίσθηση ανανέωσης και τυλίγουν την καθημερινότητα με την εντύπωση μιας νέας πολυτέλειας. Όταν βέβαια αυτές είναι εγχώριες, με δεδομένη την ιδιαιτερότητα της ελληνικής πραγματικότητας, τότε η χαρά και η ικανοποίηση μεγεθύνονται. Ο μουσικός Μαρίνος Τόκας έχει παρουσιάσει το πρώτο του άλμπουμ, με τον τίτλο “All Is Gone”, και μετά την ακουστική απόλαυση και έκπληξη, επιχειρούμε να μάθουμε περισσότερα για τον δημιουργό του.

RIKARD SJOBLOM’S GUNFLY: “Friendship”

Τον Ιούλιο του 2016, οι Σουηδοί Beardfish ανακοίνωσαν τη διάλυσή τους. Ο τραγουδιστής, βασικός συνθέτης, πολυμουσικός αλλά στο συγκεκριμένο σχήμα μόνιμα στα keyboards και το μικρόφωνο, Rikard Sjoblom, συνεχίζει σήμερα τη διαδρομή με το όνομα “Gunfly” και παράλληλα συμμετέχει σαν κιθαρίστας κυρίως στις ζωντανές εμφανίσεις των Big Big Train.

MARINOS TOKAS: “All Is Gone”

Η σχεδόν μηδενική πληροφορία αλλά και η απουσία προϊστορίας, κάνει την πρώτη επαφή με τη δουλειά του Μαρίνου Τόκα να επαναφέρει την απομονωμένη μαγεία περασμένων εποχών για αναζήτηση νέας μουσικής.

CONCEPTION: “My Dark Symphony” EP

Περίπου 20 χρόνια χωρίζουν τη μέρα που η αναμονή της ζωντανής εμφάνισης των Νορβηγών σε ένα ελκυστικό πακέτο με τους Elegy, Stratovarius, αντικαταστάθηκε από την είδηση της διάλυσής του. Τέσσερα άλμπουμ διαφορετικά μεταξύ τους, αλλά ταυτόχρονα όλα τόσο σημαδεμένα από τα ιδιαίτερα γονίδια της συνύπαρξης αυτών των μουσικών, έμειναν στους επαναληπτικούς κύκλους του χρόνου να θυμίζουν σε αρκετούς πως "δεν ξέρεις ακριβώς τι έχεις, μέχρι να το χάσεις".

GINGER WILDHEART: “G*A*S*S* Mark II”

Ο Ginger Wildheart είναι ένας Άγγλος μουσικός, κιθαρίστας και τραγουδιστής και ξεκίνησε τη μουσική του διαδρομή από τους The Quireboys, από το 1987 ως το 1989. Με τη φυγή του ο Ginger ίδρυσε τη δική του μπάντα, τους Wildhearts, όπου είχε απόλυτα το πάνω χέρι σε όλα, όπως και στις πολύ συχνές αλλαγές μελών.

SUNRUNNER “Ancient Arts Of Survival”

Αν είστε από τους τύπους που έχουν εθιστεί στις ταμπέλες και τους χαρακτηρισμούς, μια μακρινή συγγένεια με αυτούς τους τύπους από το Portland θα τη νιώσετε. Αυτοπροσδιορίζονται σαν μια heavy metal μπάντα με διάφορα prog rock στοιχεία, αλλά αν θέλετε να είστε φίλοι τους, μην τους αποκαλέσετε prog metal.

ACE FREHLEY: “Spaceman”

Λίγες συστάσεις χρειάζονται για τον συγκεκριμένο κύριο, έναν βετεράνο του rock ’n’ roll τσίρκου. Με μια διαδρομή και καριέρα που τα είχε όλα πίσω από τα χρώματα των Kiss, αλλά και μια δραστήρια μοναχική παρουσία σαν σόλο καλλιτέχνης, ο Ace Frehley επιστρέφει με το 8ο προσωπικό του άλμπουμ. Έχουν περάσει ήδη δυο χρόνια από το “Origins, Vol 1” και ο “Space Ace” επιστρέφει αυτή τη φορά με δικό του υλικό.

Subscribe to this RSS feed

Template Design © info@DrakontasGraphics.com | Managemenent by www.theLeaders.EU | All Rights Reserved Rockway.gr 2012

Top Desktop version