Rockway gr

Γιώργος Γεωργίου

Γιώργος Γεωργίου

CHRISTIAN DRAGHI: “Black Roses & Hats”

Ο μουσικός Christian Draghi από την Pavia, νότια του Μιλάνου, είναι ο κιθαρίστας, βασικός συνθέτης και τραγουδιστής των Doctor Cyclops. Το τρίο έχει κυκλοφορήσει από το 2007 δυο ΕΡ και τρία άλμπουμ 70’s heavy rock, εμπλουτισμένο με blues, doom και classic rock στοιχεία που συνολικά τιμά την πρώτη περίοδο των Black Sabbath.

TYTUS: “Rain After Drought”

Κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν η ιδιαίτερη γεωγραφική θέση της Τεργέστης έχει το δικό της μερίδιο στη μουσική διαφοροποίηση του κουαρτέτου των Tytus, για τα δεδομένα της δυνατής ιταλικής σκηνής.

CRYPT TRIP: “Haze County”

Μου φαίνεται πως το σύντομο εισαγωγικό “Forward”, ακούγεται όπως ακριβώς είναι σήμερα τα τρία παιδιά από το Dallas του Texas, που απαρτίζουν τους Crypt Trip, φωτεινό, θετικό, παιχνιδιάρικο, με την αύρα της εξοχής και την γρήγορη επιλογή του ταξιδιού.

QUEENSRYCHE: “Operation: Mindcrime”

Μία παράξενη χειμωνιάτικη νύχτα του 1987, στο Μόντρεαλ του Καναδά, δύο ξένοι, αντίπαλοι κόσμοι, συγκρούστηκαν περίεργα στο μυαλό του τραγουδιστή των Queensryche, Geoff Tate. Από τη μία πλευρά, υπήρχε μία πολιτική ομάδα ακραίων ανθρώπων, που είχε γνωρίσει μένοντας εκείνο τον καιρό στην πόλη, κάποιοι “φίλοι φίλων”. Θέλοντας να αυτονομηθεί η επαρχία του Quebec από τον Καναδά, δεν δίσταζαν να ακουμπήσουν τα άκρα, με ληστείες τραπεζών, απαγωγές και εκβιασμούς. Από την άλλη, ο ήχος του εκκλησιαστικού οργάνου και της χορωδίας και ο ατμός που έβγαινε από την ανοιχτή πόρτα μιας καθολικής εκκλησίας, καθώς γύριζε στο σπίτι που έμενε (το χιόνι που έπεφτε εκείνο το βράδυ τον έσπρωξε τελικά στο εσωτερικό της).

KRISHNA PERI: “Cyclotron” EP

Ο κιθαρίστας Krishna Peri, προέρχεται από το Visakhapatnam της Ινδίας, αλλά ζει πια στο Dallas του Texas. Περίπου για έξι χρόνια, έπαιζε σε διάφορες μπάντες διασκευών. Όταν αποφάσισε πως ήρθε η στιγμή να εκφραστεί ο ίδιος δημιουργώντας τη δική του μουσική, ακολούθησε το δρόμο της προσωπικής καριέρας για να έχει την απόλυτη ελευθερία στην έκφραση.

LORD DIVINE: “Facing Chaos”

Στο μακρινό Rosario της Αργεντινής, ξεκινάει στο 2002 η ιστορία των Lord Divine. Γρήγορα, το πρώτο τους ΕΡ, το 2003, έκανε θόρυβο γύρω από το όνομά τους και το 2004 ήρθε το πρώτο άλμπουμ τους, με τίτλο “Where The Evil Lays”. H δημοτικότητά τους αυξήθηκε, καθώς είχαν την τύχη “ν’ ανοίξουν” για τους Nightwish. To 2007 ήρθε η συνέχεια, με το “…In Disgrace”, και με εμφανίσεις με τους Symphony X. Με διάθεση να πειραματιστούν με πιο μοντέρνες φόρμες, κυκλοφορούν μόνο σε ψηφιακή μορφή το “Imagenes”, το 2014.

SHUMAUN: “One Day Closer To Yesterday”

Πέρασαν ήδη τρία χρόνια από τη στιγμή που ένα άσημο κουαρτέτο από μία μικρή πόλη κοντά στην Washington DC, έκανε το ανεξάρτητο ντεμπούτο του. Γύρω από την πρωταγωνιστική φύση του Farhad Hossain, που έχει επωμιστεί την βασική ευθύνη της μουσικής και θεματικής κατεύθυνσης, και τραγουδά, παίζει κιθάρα και keyboards, το νέο γκρουπ των Shumaun τάραξε τα νερά αυτών που επιμένουν λίγο παραπάνω στις αναζητήσεις τους.

COMA ROSSI

Είναι σπάνιες οι περιπτώσεις στη στριμωγμένη, σύγχρονη μουσική πραγματικότητα, όπου οι γραφές ανθρώπων σε διάφορα μήκη και πλάτη του πλανήτη παραδίνονται με ενθουσιασμό στην πρώτη δισκογραφική απόπειρα ενός σχήματος. Οι Coma Rossi λύγισαν ακόμα και τις αντιστάσεις “στριφνών” με το είδος τους μουσικοκριτικών και έχουν ήδη μία ζηλευτή συλλογή από ψηφιακά παράσημα. Δεν είναι το ασυνήθιστο γεγονός πως μας έρχονται από την πόλη Bangalore της Ινδίας, αλλά ο πλούτος, η φρεσκάδα και η πολύχρωμη συνθετική προσφορά τους, που δικαιώθηκαν από εραστές του σύγχρονου prog rock και μη. Δεν μπορέσαμε ν’  αντισταθούμε στον πειρασμό να αποτινάξουμε τα μυστήρια από πάνω τους, τουλάχιστον όσα μας επέτρεψαν οι ίδιοι…

KOMODOR: “Komodor” EP

Το νέο όνομα στη μακριά, σύγχρονη λίστα των “αναβιωτών” ή νοσταλγών του rock ‘n’ roll των sixties και seventies, με ένα hard rock επικάλυμμα, είναι το Γαλλικό κουαρτέτο των Komodor. Ντεμπουτάρουν στην Soulseller Records με το ομώνυμο ΕΡ τους, που περιέχει τέσσερα τραγούδια.

Subscribe to this RSS feed

Template Design © info@DrakontasGraphics.com | Managemenent by www.theLeaders.EU | All Rights Reserved Rockway.gr 2012

Top Desktop version