Rockway gr

Γιώργος Γεωργίου

Γιώργος Γεωργίου

HALCYON WAY: “Bloody but Unbowed”

Από την Atlanta της Γεωργίας έρχονται αυτοί οι μεγάλοι εργάτες του underground. Με το ξεκίνημά τους να τοποθετείται στο 2001, ακόμα και αυτή η περιορισμένη τους απήχηση έχει χτιστεί στο δρόμο με εμφανίσεις και με μια δισκογραφική παρουσία που περιλάμβανε ως τώρα 2 ΕΡ και τρία άλμπουμ. Για δυο συνεχόμενα χρόνια, 2014 και 2015, έχουν κερδίσει τον τίτλο της καλύτερης metal μπάντας στα Georgia Music Awards, ενώ πρόσφατα περιόδευσαν με τους Angra και τους Operation: Mindcrime του Geoff Tate.

AMBERFIELD: “Said”

Εσώκλειστοι σε μια επιλεγμένη απομόνωση, οι πέντε μουσικοί που αποτελούν τους Amberfield, μας προσφέρουν το ντεμπούτο τους, με τον τίτλο “Said”, τυλιγμένοι σε μια επικοινωνιακή ανυπαρξία.

REDEMPTION: “Long Night’s Journey into Day”

Μια μικρή παράφραση του πασίγνωστου θεατρικού δράματος του Ευγένιου Ο’ Νηλ, “Μακρύ ταξίδι μέσα στη νύχτα”, θα χαρίσει τον τίτλο στο 7ο άλμπουμ των progsters από το Los Angeles, Redemption.

O ROBERT ΚΙ Ο “ΘΕΟΣ”

Για περίπου 43 χρόνια, εκείνο το ξεχωριστό αγόρι που γεννήθηκε στο Sutton Coldfield, και μεγάλωσε στο Beechdale του Walsall, στα βόρεια του Birmingham με τις φωνές της Joplin και του Plant στο κεφάλι του, ζει μέσα στον χαρακτήρα που οικοδόμησε μέρα με τη μέρα σε μια καριέρα που είχε τα πάντα. Συνεχίζει να ακούει στο όνομα “Robert John Arthur Halford”, αλλά είναι μάλλον πια αργά να αποποιηθεί τον χαρακτηρισμό “Metal God”.

MOTOROWL: “Atlas”

Το νεανικό κουιντέτο των Ανατολικογερμανών Motorowl, επιστρέφει σχεδόν δύο χρόνια μετά το ντεμπούτο “Om Generator”του 2016. Επτά τραγούδια και 45 λεπτά νέας μουσικής εκφράζουν τη φιλοδοξία του τραγουδιστή/κιθαρίστα Max Hemmann, όταν το περιγράφει σαν “ένα βήμα μπροστά, δεν ξέρω προς ποια κατεύθυνση, αλλά μοιάζει σπουδαίο”.

GIOELI-CASTRONOVO: “Set the World on Fire”

25 χρόνια έχουν περάσει από την πρώτη συνύπαρξη των δύο μουσικών, στο ντεμπούτο άλμπουμ των Hardline, “Double Eclipse” του 1992. Με διαφορετικούς δρόμους από τότε, ο Gioeli συνέχισε να αποτελεί την κορυφή και τον άμεσο, φωνητικό εκφραστή της μουσικής των Hardline, με ένα αξιοσημείωτο πέρασμα από το μικρόφωνο του Axel Rudi Pell, ενώ ο Castronovo είχε μια διαδρομή δίπλα σε ονόματα-κολοσσούς, όπως ο Ozzy Osbourne και οι Journey, ενώ σήμερα η διπλή υπόσταση του ντράμερ/τραγουδιστή είναι παραπάνω από αισθητή στους Revolution Saints.

BLACK BOOK LODGE: “Steeple and Spire”

Περίεργη περίπτωση το κουαρτέτο των Δανών μουσικών από την Κοπεγχάγη. Ο μουσικός τύπος, προσπαθώντας να καλύψει με ευστοχία την ικανότητά τους να συνδυάζουν στοιχεία από διάφορους χώρους, τους έχει περιγράψει με τη φράση “αν οι Mastodon και οι Muse είχαν ένα μωρό στη Δανία, αυτό θα ήταν οι BBL”.

GRAHAM BONNET BAND: “Meanwhile, Back in The Garage”

Μακρύ και πλούσιο το βιογραφικό του βετεράνου τραγουδιστή, που μοιάζει να έχει την ίδια ακόρεστη δίψα να παραμείνει ενεργός στο ευρύτερο στρατόπεδο του heavy rock.

THE PARADOX TWIN: “The Importance Of Mr Bedlam”

Το άγνωστο όνομα του κιθαρίστα/κημπορντίστα/τραγουδιστή και συνθέτη Danny Sorrell, από το Berkshire, κρύβεται ουσιαστικά πίσω από το κουαρτέτο των Paradox twin. O ταλαντούχος αρχηγός πλαισιώνεται από τον κιθαρίστα Leland Freeman, τη μπασίστρια Diane Fox, και τον ντράμερ Rob McGregor.

FATES WARNING: “Live Over Europe”

Είκοσι χρόνια σχεδόν χωρίζουν την κυκλοφορία του νέου live άλμπουμ των βετεράνων Αμερικανών progsters από το “Still Life” του 1998 ( η κυκλοφορία του live “Awaken The Guardian” είναι προφανώς μια τελείως διαφορετική περίπτωση).

Subscribe to this RSS feed

Template Design © info@DrakontasGraphics.com | Managemenent by www.theLeaders.EU | All Rights Reserved Rockway.gr 2012

Top Desktop version