Rockway gr

Γιώργος Γεωργίου

Γιώργος Γεωργίου

AND ALSO THE TREES

Το “Step Hill” είναι ένα παλιό αρχοντικό του 15ου αιώνα, στο χωριό “Inkberrow” του Worcestershire. Τα μεγάλα του παράθυρα βλέπουν στον ανοιχτό ορίζοντα της αιρετικής υπαίθρου. Οι ιστορίες και οι θρύλοι από την εποχή που η επιδημία πανούκλας αφάνισε όλο σχεδόν τον πληθυσμό του χωριού, αποδεικνύονται συνήθως πιο δυνατοί από την αθόρυβη καθημερινότητα. Αυτό συμβαίνει τουλάχιστον με τους αδερφούς Jones, που μεγάλωσαν στους στροβίλους της ασήμαντης, επαναληπτικής καθημερινότητας, σπρώχνοντας κάθε χρόνο στον επόμενο θερισμό.  Γρήγορα έμαθαν με έναν ανεξήγητο, ελκυστικό τρόπο να κοιτάζουν πέρα από αυτό.

AMBERFIELD

Μια νέα και φρέσκια άγνωστη πρόταση για τους φίλους του σύγχρονου προοδευτικού rock μας έρχεται από την πόλη του Neuss της Γερμανίας. Οι Amberfield μας έχουν πρόσφατα φιλοδωρίσει με το πολύ ενδιαφέρον ντεμπούτο τους, “Said”, και ο ιδρυτής, κιθαρίστας, βασικός συνθέτης αλλά και παραγωγός, Sebastian Schleicher λύνει παραπάνω από αναλυτικά όλες τις απορίες μας για το πρωτοεμφανιζόμενο γκρουπ.

SEVENTH WONDER: “Tiara”

Οχτώ χρόνια μας χωρίζουν ήδη από το τέταρτο άλμπουμ των Σουηδών, το “The Great Escape”, και η αγωνία μοιράστηκε την αναμονή με την ανυπομονησία για όσους βρίσκονται ήδη στο στρατόπεδο των ακροατών τους.

THE SKULL: “The Endless Road Turns Black”

Οποιοσδήποτε έχει έστω και επιδερμική σχέση με αυτό που σφαιρικά ονομάζεται doom metal, έχει μια ξεχωριστή θέση στην υπόληψή του, για τον άρχοντα πίσω από το μικρόφωνο των Αμερικανών Trouble, Eric Wagner.

SIDE EFFECTS: “Descending Rabbit Holes”

Δέκα χρόνια διαδρομής συμπληρώνει το επιδέξιο τρίο από το Zagreb της Κροατίας. Με την αφετηρία ενός solo project του κιθαρίστα/τραγουδιστή Ivan Mihaljevic, αλλά και με τη δισκογραφική δράση ήδη τριών άλμπουμ, οι Side Effects συμπληρώνονται πια από τον ντράμερ και βασικό συνοδοιπόρο του Mihaljevic, Alen Frljak, και τον μπασίστα Marko Karacic Karo, και κυκλοφορούν πάνοπλοι το τέταρτο άλμπουμ τους.

MADDER MORTEM: “Marrow”

Έχοντας ολοκληρώσει ξανά τη διαδρομή του 7ου άλμπουμ των ριψοκίνδυνων Νορβηγών, επιχειρώντας να επιστρέψω στο φυσικό μου περιβάλλον και ξετυλίγοντας με δυσκολία την μαύρη ομίχλη που μοιάζει να κάθεται γύρω, επιστρέφω ανακλαστικά στο κείμενο του προ διετίας  “Red In Tooth And Claw”. Το τέλος του μοιάζει να συνεχίζει να συνοψίζει την αίσθηση που έχω και τώρα: “αναζητείται δικαιοσύνη”.

TREAT: “Tunguska”

Βρισκόμαστε στη δεύτερη περίοδο των Σουηδών melodic hard rockers, μετά την επανασύνδεσή τους το 2006. Χωρίς να χαίρουν της ανάλογης αναγνώρισης και εκτίμησης στο ευρύ κοινό (εξαιρείται φυσικά η …Ιαπωνία), οι Treat θεωρούνται και είναι χρονολογικά από τους πρωτοπόρους, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, του λεγόμενου ραδιοφωνικού hard, που άνθισε ιδιαίτερα τη δεκαετία του ’80.

SKYHARBOR: “Sunshine Dust”

Ένα άλμπουμ σημαντικών αλλαγών σε πρόσωπα που ταυτόχρονα έρχεται να βάλει το μεγάλο στοίχημα για το μέλλον, μάλλον αξίζει ένα ιδιαίτερο όνομα υπαινιγμών, ονειρικών εντυπώσεων και στιγμιαίων, νοητικών συλλήψεων. Στην πραγματικότητα, αυτό ακούγεται τελικά περισσότερο από δίκαιο και αντιπροσωπευτικό για το κουιντέτο του απαιτητικού, μοντέρνου post-prog metal, με βάση το Νέο Δελχί και ιθύνοντα νου τον κιθαρίστα Keshav Dhar.

YYNOT: “YYNOT”

Περίεργο όνομα, θα σκεφτεί εύλογα κανείς… Διαβάζοντας τα γράμματα προκύπτει η ερωταπάντηση “Why? Why Not”. Όπως για όλα τα αινίγματα φτάνει κάποια στιγμή η λύση, έτσι και για το κουαρτέτο από το Los Angeles , το μυστήριο είναι μάλλον επιφανειακό και κοντινό.

PHARAOH: “After The Fire”

Με μια επανακυκλοφορία από τις αρχές του αιώνα έχουμε να κάνουμε. Οι Pharaoh είναι μια αμερικανική μπάντα, από την Pennsylvania, που σχηματίστηκε το 1997. Το “After The Fire” είναι το πρώτο τους άλμπουμ και κυκλοφόρησε το 2003.

Subscribe to this RSS feed

Template Design © info@DrakontasGraphics.com | Managemenent by www.theLeaders.EU | All Rights Reserved Rockway.gr 2012

Top Desktop version