Rockway gr

Αλέξης Δρυμιώτης

Αλέξης Δρυμιώτης

Religion & Politics Pt 1

Οκ, το χουμε πάρει πρέφα, οι καιροί είναι περίεργοι, τα νεύρα (δικαίως) τεντωμένα και ότι θα ακούμε  βλακείες το αποδεχτήκαμε, αλλά ένα συγκεκριμένο κύμα βλακείας που προέρχεται από κομμάτια της metal κοινότητας κάπου το παράκανε.

WHIPSTRIKER: “Merciless Artillery”

Τέταρτο ολοκληρωμένο άλμπουμ και νιοστή κυκλοφορία γενικότερα για τον Βραζιλιάνο θεό του blackened speed metal Whipstriker, αυτή τη φορά παρέα με τον Hugo Golon στις κιθάρες και ντραμς αφήνοντας τον να ασχοληθεί με τα φωνητικά και το μπάσο, ενώ έχει φέρει και το βαρύ πυροβολικό για υποστήριξη, με τον θρας πρεζάκια Joel Grind να αναλαμβάνει το mastering και τον Rok των Sadistik Exekution (fukk) να έχει σχεδιάσει το νέο λογότυπο και το εξώφυλλο.

ASTA KASK: “Historien Dömer Oss Alla EP”

Μία από τις παλιότερες πανκ μπάντες πανευρωπαϊκά και ίσως η πιο γνωστή 80s πανκ μπάντα της Σουηδίας, μπορείς να πεις πως από πλευράς ιστορικού αντίκτυπου οι Asta Kask είναι κάτι σαν Σκανδιναβοί Panx Romana, αν και προφανώς πιο πρωτότυποι και παραγωγικοί από τους Έλληνες ξαδέλφους τους.

SJU SVARA AR: “Ingen Tog Det Som Ett Skämt”

Δυστυχώς αν και μετράει 18 χρόνια ύπαρξης (με ένα διάλειμμα μεταξύ 2003 και 2007) το κουιντέτο από τη Στοκχόλμη έχει ελάχιστες κυκλοφορίες στο ενεργητικό του με μόνο ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ εξ όσων γνωρίζω , το “Storma Varje Hjärta” του 2011, και αυτό το Ep μόνη κυκλοφορία από τότε. Και λέω δυστυχώς γιατί οι Sju Svara Ar είναι απλά μια καταπληκτική μπάντα σε σημείο που λες την δισκογραφική απουσία τους εγκληματική. 

ERDVE: “Vaitojimas”

Σκληρό και μαυρισμένο post-hardcore/sludge από τους Λιθουανούς Erdve, οι οποίοι βουτάνε σε ένα αρκετά γεμάτο τοπίο με το ντεμπούτο τους, μιας και η σκηνή βρίσκεται σε αλματώδη άνοδο και ποιοτικά και (κυρίως) αριθμητικά. 

PISSJAR: “Apathy & Cheap Thrills”

Πρώτη κυκλοφορία σε φυσική μορφή από τους Σουηδούς Pissjar με αυτό το 7άρι και για να το γιορτάσουνε πάνε above and beyond! Με αφορμή την δημιουργία του logo τους με την μέθοδο “σχηματίζουμε τα γράμματα κατουρώντας” η μπάντα αποφάσισε να κάνει σε γραμματοσειρά (κατρουλοσειρά;) όλο το αλφάβητο, ονομάζεται Pissjar Sans και μπορείτε να την κατεβάσετε δωρεάν στο www.pissjar.com.

ILSA: “Corpse Fortress”

Στυγνοί, σκληροί και αμετανόητοι οι Ilsa, όπως και η πληθωρική dominatrix από την οποία πήραν το όνομα τους, συνεχίζουν χωρίς εκπλήξεις το προσκύνημα τους στην ηχητική βαρύτητα κλείνοντας πλέον μια δεκαετία στην πιάτσα.

SOPOR AETERNUS & THE ENSEMBLE OF SHADOW: “The Spiral Sacrifice“

4 χρόνια έχουν περάσει από την τελευταία δισκογραφική εμφάνιση της genderqueer ιέρειας του νέο-μπαρόκ darkwave που ακούει στο όνομα Anna-Varney Cantodea, ασυνήθιστα μακρύ διάστημα απουσίας μιας και από τα 13 studio άλμπουμ της μόνο άλλη μια φορά είχε επιτρέψει να περάσει τόσος χρόνος.

OLD MOTHER HELL: “Old Mother Hell”

Φρέσκο πράγμα οι Γερμανοί Old Mother Hell με το ομώνυμο άλμπουμ να είναι και η πρώτη τους κυκλοφορία και χωρίς να είναι κάτι το πρωτότυπο βάζουν και αυτοί το λιθαράκι τους στην heavy/doom αναγέννηση που παρατηρούμε στις μέρες μας.

IRON REAGAN/ GATECREEPER: "Split EP"

Δεν νομίζω να είναι κανένας που να μην ξέρει πλέον τους Iron Reagan, τους all star παλαβούς από την Virginia με τις crossover/thrash εμμονές, οπότε ας μην ασχοληθούμε με τα βιογραφικά τους. Οι Gatecreeper από την άλλη είναι λιγότερο γνωστοί και έχουν μόνο ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ στο ενεργητικό τους, ανάμεσα σε μπόλικα split, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως το κουιντέτο από την Arizona είναι αδιάφορη μπάντα.

Subscribe to this RSS feed

Template Design © info@DrakontasGraphics.com | Managemenent by www.theLeaders.EU | All Rights Reserved Rockway.gr 2012

Top Desktop version