VOODOO GODS: “Anticipation for Blood Leveled in Darkness”

Τώρα πραγματικά, πείτε μου την αλήθεια…

Όταν μπαίνουν στο στούντιο τα εξής παλικάρια: Αlex Voodoo– τύμπανα, Jean Baudin με το εντεκάχορδο μπάσο του (!!!), Jacek Hiro– κιθάρα (πρώην Virgin Snatch και νυν Sceptic, Dies Irae), David Shankle– κιθάρα (πρώην Manowar), Seth Van De Loo– φωνητικά (ντράμερ στους Infected Flesh και Severe Torture) και το κτήνος που ακούει στο όνομα George “Corpsegrinder” Fisher– επίσης φωνητικά (Cannibal Corpse) και με παραγωγό τον guitar god Andy La Rocque (King Diamond), τι αποτέλεσμα περιμένετε ακριβώς; Μήπως πολλά κιλά death metal; Γιατί αυτό ακριβώς προσφέρει το ντεμπούτο αυτού του all star project. Death metal που θερίζει και παίρνει κεφάλια.

Το διεθνές αυτό ρόστερ δημιουργημένο από το 2001 και βασισμένο στις ιδέες του Alex Voodoo περί βουντού, αρχαίων θεοτήτων και πνευμάτων της φύσης, κυκλοφορεί την πρώτη του ολοκληρωμένη δουλειά φέτος τη δισκάρα “Anticipation for Blood Leveled in Darkness”.

Επτά συνθέσεις όλες και όλες, συν ένα intro, σε κερδίζουν από την πρώτη κιόλας ακρόαση συνδυάζοντας την αμεσότητα και τη επιθετικότητα του death metal με μπόλικη τεχνική (αυτό έλειπε εξάλλου), κοφτές κιθάρες, αρκετά thrash περάσματα με φοβερά κολληματικές riffάρες και τον μοναδικό τρόπο με τον οποίο ο Corpsegrinder φτύνει τους στίχους, κάνοντας το headbanging επιτακτική ανάγκη. Ιδιαίτερη μνεία απαιτείται στην όμορφη και απόλυτα ταιριαστή χρήση του παραδοσιακού ινδικού εγχόρδου σιτάρ στο “Cetewayo”, καθώς και στα a la Soulfly percussion στο “Article 246” και φυσικά στην guest σολάρα του Andy στο “Renaissance of Retribution”. Aν στο μέλλον δεν προκύψει κάτι αντίστοιχα δυνατό, χαλαρά project της χρονιάς.

Η απόλυτη έκφραση της δύναμης του φιδιού μέσα από το αριστούργημα των Voodoo Gods. Λατρέψτε το.

487