NECROS CHRISTOS: “Nine Graves”

Βασισμένοι στο σκοτεινό death/ doom metal τους και φυσικά στο ψαρωτικό όνομά τους (ειδικά για το ελληνικό κοινό), οι Necros Christos με δύο full-length στις πλάτες τους και μέσα από αυτό το mini άλμπουμ διάρκειας περίπου 40 λεπτών (χρόνος ολοκληρωμένου full-length για άλλες μπάντες) μας παρασέρνουν στο σκοτάδι τους διατηρώντας την μουσική τους ταυτότητα σε υψηλά επίπεδα.

Με ανανεωμένο line-up με τις προσθήκες των Peter Habura και Ivan Hernadez σε μπάσο και τύμπανα αντίστοιχα, και φυσικά με τα αγαπημένα τραχιά φωνητικά του Mors Dalos Ra να παραμένουν (Black Bone Crrrrrucifix) οι Γερμανοί με το “Nine Graves” δημιουργούν τους καλύτερους δυνατούς οιωνούς για την συνέχεια. 9 συνθέσεις εκ των οποίων οι 4 αποτελούν ιντερλούδια με την ονομασία “Temple” καθώς και ένα πανέμορφο instrumental (“Gate”) βγαλμένο από τα βάθη της Περσικής κουλτούρας (άραγε μόνο σε μένα θύμισε τους δικούς μας Dirty Granny Tales;) και με 4 αντιπροσωπευτικά κομμάτια του death metal ήχου τους όπου τα αργόσυρτα doom περάσματα δίνουν και παίρνουν (σε αυτά τα σημεία οι Black Sabbath επιρροές είναι πασιφανέστατες) οι Necros Christos καταφέρνουν να εγκλωβίσουν τον ακροατή στην αποπνικτική και βλοσυρή ατμόσφαιρα των κατακόμβων. Και πραγματικά αυτή η ατμόσφαιρα τους πάει πολύ.

Ο τελευταίος ναός είναι η λύτρωση και η ιδανικότερη έξοδος μέσα από αυτό το σκοτεινό και μυσταγωγικό ταξίδι. Οι εννέα τάφοι άνοιξαν. Αμήν…

517