EDGE OF THORNS: “Insomnia”

Οι EDGE OF THORNS έχουν τις βάσεις τους αρκετά χρόνια πριν και συγκεκριμένα το 1996 όταν οι Dirk Duke Schmitt (voc, guitars) και Johannes Schütz (drums) αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους.

Στη συνέχεια και αφού ολοκληρώθηκε το line-up τους οι EDGE OF THORNS ξεκίνησαν να ηχογραφούν υλικό, να κυκλοφορούν κάποια EP, album και να συμμετέχουν σε διάφορα live παίρνοντας στην ουσία σάρκα και οστά!

Η μουσική τους πατάει πάνω στον κλασσικό 80’s heavy metal ήχο με αρκετά καλό κιθαριστικό ήχο, σφιχτοδεμένες ενορχηστρώσεις, δίκασες, in-your-face φωνητικά που παραπέμπουν σε U.D.O, κάποιες μελωδίες για να υπάρχει ισορροπία (μεταξύ hard και heavy) και γενικά το “Insomnia” μπορεί να μην συναρπάζει με το πρώτο άκουσμα αλλά σίγουρα δεν περνάει και απαρατήρητο! Τραγούδια σαν τα “Metal Unity”, “Dark Side Of Your Life” και “Death Dealer” θα κάνουν κάποια κεφάλια να κουνηθούν και να θυμηθούν τις παλιές ένδοξες μέρες του κλασσικού metal ήχου! Όπως είπα και παραπάνω οι τύποι εκτός από δύναμη και ταχύτητα έχουν και κάποια πιο μελωδικά στοιχεία που θα συναντήσουμε σε τραγούδια όπως “The Watchmaker” και στο 7-λεπτο άσμα “The 7 Sins Of Arthur McGregor”.

Εν κατακλείδι το “Insomnia” δεν με ξετρέλανε αλλά και ούτε με άφησε αδιάφορο! Είναι μια καλή metal κυκλοφορία που αξίζει να τσεκάρετε!

472