METALSTEEL: “This Is Your Revelation”

Ομολογώ ότι δεν είχα την παραμικρή ιδέα για τους Σλοβένους Metalsteel. Ερευνώντας σχετικά, ανακάλυψα ένα πάρα πολύ καλό heavy metal γκρουπ, που η ποιότητά του, μου άφησε ερωτηματικά σχετικά με την παντελή έλλειψη δημοτικότητας, παρά την κυκλοφορία τριών ακόμη (συν ένα live) album.

Η νέα τους δουλειά με εξέπληξε ευχάριστα. To “This Is Your Revelation” είναι ένας πάρα πολύ καλός heavy metal δίσκος, με πλουραλισμό στις διαθέσεις του, όμορφα, πιασάρικα τραγούδια, καλό ήχο, με κέφι και δυναμισμό. Συνδυάζει ποικιλία επιρροών που αναμειγνύονται ευφυώς με την προσωπική οπτική της μπάντας, παράγοντας ένα αξιοπρόσεκτο αποτέλεσμα. Φρεσκαρισμένο σε σύγχρονο μανδύα, οι Metalsteel σε κερδίζουν με τη μία με το υλικό που προσφέρουν.

Σαφήνεια στα riff των κιθαριστών Rok Tomšič και Beni Kic (ο οποίος έχει αναλάβει και τα φωνητικά, πάρα πολύ ταιριαστά, δυναμικότατα και πολύ φυσικά, που δεν αναλώνονται σε power υψιφωνίες αλλά πατούν σταθερά στη γη, με πολύ καλή χροιά και προφορά), οικείες riffοσειρές, άλλοτε λοξοκοιτώντας προς τις heavy στιγμές των Metallica, των Megadeth και των Annihilator (“New Way Of Thinking”, “Taboo” και στο ομότιτλο τραγούδι – φυσικά αναφέρεται η μεσαία και δώθε περίοδος των ανωτέρω ονομάτων), pure αρρενωπό  σύγχρονο metal, επικό και ανθεμικό στα “New Messiah”, “Godfather Of Nothingness” και στο καταπληκτικό “Man Of 1000 Faces” (ύμνος), λυρισμός και μελαγχολία στo “Call Off The War”, Sabbathική βρωμιά στον επίλογο του, στο “Long Time Ago”. Ρυθμικά, το album βρίθει εναλλαγών, με απολαυστικά ξεσπάσματα ανά στιγμές και με ένα αέρα punk ανεμελιάς. Ηχητικά, δεν υπάρχει ψεγάδι, όλα είναι τοποθετημένα σωστά, με rock αντίληψη, χωρίς να σε κουράζει ούτε στιγμή.

Οι Metalsteel, με το “This Is Your Revelation” με κέρδισαν ως φίλο. Έχουν κεφάτα τραγούδια, ιδανικά για μπυροποσίες και συναφείς κραιπάλες, ο δίσκος τους έχει δυναμισμό, ουσία (γιατί το κέφι, δεν είναι αναγκαστικά για χαζοχαρούμενες καταστάσεις) και ακούγεται πολύ πολύ συμπαθητικό. Δεν ξέρω τους λόγους της σχετικής αφάνειας στην οποία κινείται αυτό το συγκρότημα (τουλάχιστον στο βαθμό που προσπαθώ να παρακολουθώ τα πράγματα παγκοσμίως), αλλά τουλάχιστον με την κυκλοφορία του νέου τους album, θα ήθελα πολύ να δρέψουν σαν αναγνωρισμένη πλέον αξιακή μονάδα τους καρπούς των προσπαθειών τους. Εξαιρετικότατο.

432

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1169 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.