PRISMA CIRCUS: “Reminiscences”

Το τρίο από την Ισπανία, ύστερα από ένα πολύ ενδιαφέρον EP το 2012, πάει το revival ένα βήμα παραπέρα.

Έχοντας 100% αναλογική παραγωγή, παρουσιάζουν μια ψυχεδελική classic rock δουλειά, που έχει όλα (μα όλα) τα στοιχεία των ‘70s, σε ότι αφορά τον ήχο, αλλά και τις συνθέσεις.

Σε γενικές γραμμές, το “Reminiscences” θα σας φέρει στο μυαλό Led Zeppelin, Grand Funk Railroad, Jimi Hendrix, Cream, Iron Butterfly και άλλους ήρωες της εποχής. Βέβαια, δεν υπάρχει περίπτωση σύγκρισης με οποιαδήποτε από τις παραπάνω μπάντες, αλλά στα πλαίσια μια σκηνής που θέλει δειλά να επιστρέψει στα “παλιά” (βλέπε Wolfmother, The Answer, Graveyard, Horisont, Witchcraft κτλ), οι Prima Circus έχουν σίγουρα λόγο ύπαρξης .

Ξεχωρίζω εύκολα, το εναρκτήριο “The Mirror”, που σε βάζει εύκολα στο μουσικό κλίμα του δίσκου, το άκρως vintage instrumental “Napalm”, το bluesάτο “Asylum’s Gate”, το groovάτο “Onyx Star” (το τρόπον τινά hitάκι του album) και το επιλογικό, και συνάμα πολύ ενδιαφέρον, “Joseph Merrick”.

Βασικά και τα οκτώ κομμάτια σε πηγαίνουν πολλά χρόνια πίσω, και επειδή οι οργανοπαίχτες είναι και τεχνίτες, δε συμβιβάζεσαι σαν ακροατής σε “εύκολες” λύσεις, κάνοντας το ταξίδι πιο πιστό στην τότε πραγματικότητα.

Πιο ψυχεδελικοί από τους Horisont, πιο τεχνικοί από τους Wolfmother και πιο retro από τους Graveyard, χωρίς αυτό να σημαίνει πως υπερτερούν ή υστερούν σε σχέση με αυτές τις μπάντες. Απλά το “Reminiscences” είναι μερικά κλικ πιο revival από το σύνηθες, ελέω συνθετικής προσέγγισης και παραγωγής.

Μια πολύ καλή επιλογή για τους λάτρεις της σχολής των ‘70s γενικότερα.

473

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.