SENSER: “To the Capsules”

Κάποιοι κακεντρεχείς θα τους αναφέρουν ως τους “Rage Against The Machine των φτωχών”, αλλά η αλήθεια απέχει από αυτόν το χαρακτηρισμό.

Συνοδοιπόροι του λυρισμού του Zack De La Rocha και της κιθαριστικής πανδαισίας του Tom Morello, οι Senser ήταν λίγο περισσότερο περίπλοκοι από τους Αμερικανούς.

Με ντεμπούτο το 1994 (2 χρόνια μετά από αυτό των RATM), το εκπληκτικό “Stacked Up”, συνδύασαν πανέμορφα τον ακραίο rock ήχο, με το χοροπηδηχτό ρυθμό του hip hop και την ηλεκτρονικότητα του trip hop, φέρνοντας κοντά τους ακόμα και το funk.

Πολλά χρόνια μετά, έχοντας μεγάλα κενά μεταξύ κυκλοφοριών έρχεται τώρα το πέμπτο album τους “To the capsules”, όπου συνεχίζουν να είναι οι Senser που ο κόσμος κάποτε έφερε στις ψηλές θέσεις των UK Charts.

Στίχος καθαρά κοινωνικοπολιτικός, μουσικές στακάτες και ξεσηκωτικές, που περνάνε μέσα από industrial και funk μονοπάτια, με προορισμό το  διάστημα, το οποίο κοσμεί και το εξώφυλλο.

Όμορφη και καθαρή παραγωγή και συνθέσεις που σε σηκώνουν από το καναπέ. Μια θες να φωνάξεις Yo, μια να κάνεις headbanging, αλλά πάντα θες να σπάσεις κάτι από τη χαρά σου. Από το Ministry-ικό riff του “Witch Village” και τη heavy rock αίσθηση του “Wounded Spectre”, ως το ταχύτητας δύομησι λεπτών “Break the Order”, που θυμίζει μέχρι και Suicidal Tendencies, τα υπέροχα scratches του “Liquidity” και το full hip hop “Chemtrails” (ναι, μας ψεκάζουν!) είναι ένας δίσκος που θα σημαδέψει το 2014.

Και στο τέλος, φορούν το διαστημικό τους σκάφανδρο και βουτάνε με φόρα στην μουσική μαύρη τρύπα, με το 7-λεπτο “Let There Be War” και την space rock καταγωγή του!

Οι φίλοι των RATM και των Prodigy που δεν τους ξέρουν από τα παλιά καλά θα κάνουν, με αφορμή τούτο εδώ το album, να τους τσεκάρουν και να πάνε στο AN Club στις 25 Ιανουαρίου και να τους ζωντανά να παρουσιάζουν το “To the capsules”.

612

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2113 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.