ROYAL HUNT: “A Life to Die For”

Το “A Life to Die For” σηματοδοτεί την επιστροφή των μεγάλων Royal Hunt στα μουσικά δρώμενα.

Είναι ο δωδέκατος δίσκος των Δανών progressive ρόκερς με τον Αμερικανό τραγουδιστή DC Cooper στα φωνητικά. Ομολογώ πως η προηγούμενη τους κυκλοφορία “Show Me How To Live” μου είχε αφήσει άριστες εντυπώσεις και αποτέλεσε ακόμη ένα διαμαντάκι στην δισκογραφία της μπάντας. Σίγουρα δεν ήταν ένα ακόμη “Moving Target” ή ένα δεύτερο “Paradox”, και τα δυο κλασσικά, αλλά σίγουρα ικανοποίησε στο έπακρο τους φανατικούς οπαδούς της μπάντας!

Έτσι λοιπόν φτάνουμε στο τώρα και στο concept-“A Life to Die For” το οποίο έρχεται να ανοίξει νέους ορίζοντες για την μπάντα, τόσο στιχουργικά όσο και μουσικά, αφού η χρήση συμφωνικών/ορχηστρικών στοιχείων δίνει έναν μεγαλοπρεπή ήχο και μια νέα διάσταση στο τελικό αποτέλεσμα του “A Life to Die For”. Τα Queen στοιχεία είναι και αυτά σε αφθονία και τα εκπληκτικά πλήκτρα του Andre Andersen γεμίζουν ακόμη περισσότερο κάθε στιγμή του άλμπουμ. Ακούστε το φανταστικό και πομπώδες “A Bullet’s Tale” και το πιασάρικο με το ρυθμικότατο ρεφραίν “Running Out Of Tears” και θα καταλάβετε για τι μιλάω!

Γενικά η παρέα του Andre Andersen και του DC Cooper κατάφερε να κυκλοφορήσει ένα ακόμη δυνατό δίσκο ο οποίος περιέχει καλογραμμένα τραγούδια, πολύ καλές ενορχηστρώσεις, έξυπνα hooks & choruses, νέες ιδέες και φανταστικές ερμηνείες από έναν από τους κορυφαίους ερμηνευτές ever!

498