CODE: “Augur Nox”

Είναι η περίπτωση που το όνομα του επίκεντρου δεν χρειάζεται συστάσεις, περισσότερο στον extreme metal χώρο, αλλά μια έκπληξη θα κάνει την εμφάνιση της στον κάθε έναν από τους ακροατές του “Augur Nox”.

Βρισκόμαστε λοιπόν καταμεσής του νέου δίσκου των Code, ένα όνομα που φέρνει στο μυαλό μια δυναμικότητα αλλά και εμπιστοσύνη χάρη στο πολύ καλό παρελθόν που με ευφυΐα έχτισε, και το πρώτο πράγμα που παρατηρούμε είναι η ορμητικότητα της νέας πλεύσης που διοικείται από το ανανεωμένο line up του group.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο album των Vulture Industries, το “The Tower”. Το “Augur Nox” μπορεί άνετα να υπάρξει ως η αδελφική του κυκλοφορία, ελαφρώς ανώτερη μάλιστα, με την ίδια ακριβώς απαράμιλλη avant-garde ψυχοσύνθεση. Η πολυμορφία των φωνητικών, μεγαλύτερη από ποτέ στο ιστορικό της πεντάδας, εξισορροπεί αυτό το λειτουργικά πανέμορφο χαρακτηριστικό με την rock μορφή του heavy metal και το extreme με το progressive.

Progressive είναι σε μεγάλο βαθμό το “Augur Nox”. Καταφέρνει μάλιστα να εισχωρήσει μέσα στα καλύτερα εγχειρήματα κι αυτής της κατηγορίας για φέτος. Για τους underground hunters αυτό είναι βέβαιο. Η μουσική του δίσκου σαν σύνολο αιωρείται πάνω από πολλά μονοπάτια χωρίς να αποκαλείται πειραματικός ή album με ρίσκα και πολυπλοκότητες. Απλά και επιτυχημένα, οι Code κυκλοφορούν ένα progressive extreme metal ηχητικό σύνολο που μπορεί και προσφέρει περισσότερα και διαφορετικά συναισθήματα με κάθε του ακρόαση.

Τα δώδεκα κομμάτια του αφήνουν μια δίψα για περισσότερο. Η νέα τροπή πραγμάτων στις τάξεις του σπουδαίου αυτού συγκροτήματος θα αποτελέσει καταλυτικό σημείο για την τελική τους κληρονομιά.

444