WARBRINGER: “Empires Collapse”

Δεν ξέρω αν θα πέσουν αυτοκρατορίες με το νέο album των Warbringer, αλλά σίγουρα θα πέσουν κορμιά…

Εχμ, οκ όχι απαραίτητα πολλά κορμιά, αλλά αρκετά.

Οι εξ Αμερικής Warbringer κυκλοφορούν το τέταρτο full length τους, και με παραγωγό τον Steve Evetts (Sepultura, Suicide Silence, The Dillinger Escape Plan etc) βγάζουν ένα δίσκο φόρο τιμής στις κλασικές thrash φόρμες του παρελθόντος, full επηρεασμένο και από τη σύγχρονη σχολή. Τουτέστιν, παίζει κοπάνημα καθόλη τη διάρκεια, αλλά συνάμα θα βρεις μελωδίες, επικές ενορχηστρώσεις και μοντέρνα διάθεση.

Το “Empires Collapse”, μέσα από την απλοϊκότητα του, κερδίζει πόντους μιας και δεν προσπαθεί σώνει και καλά να επιβάλλει στον ακροατή τεχνικής φύσεως συνθέσεις, προκειμένου να ακολουθήσει την όποια μόδα, και παραμένοντας πιστοί σε αυτό που κάνουν από το 2008, κερδίζουν δικαιολογημένα ολοένα περισσότερους οπαδούς.

Το νέο τους εγχείρημα δε διαφέρει ιδιαίτερα από τις προηγούμενες δουλειές τους, παρόλα αυτά είναι μερικά κλικ καλύτερο, κάτι στο οποίο παίζει να συμβάλλει η αλλαγή του ενός κιθαρίστα και του μπασίστα, με τους Jeff Potts και Ben Mottsman να καταλαμβάνουν τις θέσεις (και οι δύο προερχόμενοι από τους Mantic Ritual).

Στην Αμερική περιοδεύουν με Overkill και Kreator, και ειλικρινά δε μπορώ να φανταστώ καλύτερο support. Οι Warbringer έχουν τα φόντα… το ζητούμενο είναι όμως να έχουν και διάρκεια! Το “Empires Collapse” πάντως προμηνύει ωραία πράγματα!

511

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.