WE BUTTER THE BREAD WITH BUTTER: “Goldkinder”

Το βλακώδες όνομα των Γερμανών We Butter the Bread with Butter λειτουργεί σαν  ειρωνικό καμουφλάζ σε ένα πραγματικά δυνατό album.

Το πιο πιθανό, στα όρια του απόλυτου, είναι να μην δοθεί η παραμικρή προσοχή στο “Goldkinder”, αυτό όμως θα είναι και απολύτως λάθος.

Μέσα σε αυτόν τον – δεκατριών κομματιών – δίσκο κρύβονται οι Rammstein παρέα με τους Bring me the Horizon και… τους Bullet for my Valentine (!) με μπόλικες μελωδίες που θυμίζουν Muse και Radiohead, όλα σε περισσότερο metalcore και indrustrial μορφή.

Το αποτέλεσμα δεν είναι μια πρόχειρη αντιγραφή αλλά ένα αυθεντικό ηχητικό κράμα με την υπογραφή των τελικά πανέξυπνων We Butter the Bread with Butter. Η υπογραφή τους μάλιστα φέρει πολύ χιούμορ, πολύ σοβαρότητα, πολύ αυθορμητισμό, πολύ επαγγελματισμό και ευφυΐα.

Στα πιο ανάλαφρα σημεία του, το “Goldkinder” αφήνεται σε περισσότερο glam-rock και pop στιγμές, σε άλλες περισσότερο μελωδικές και άλλοτε σε εντελώς rock progressive jams με τα core φωνητικά στον ρόλο του πρωταγωνιστή. Όλο αυτό το δημιουργικό σύνολο δεν αποσπάται από την εξαιρετική του παρουσίαση ούτε στο ελάχιστο από τα ακατάπαυστα ηλεκτρονικά ντυσίματα, χαρακτηριστικό που μετατρέπει κάποια από τα κομμάτια του album σε κάτι σαν εκμοντερνισμένα old-school industrial pop ακούσματα.

Πιο ξεκάθαρο από αυτό δεν πρόκειται να γίνει: η επένδυση στους We Butter the Bread with Butter είναι η πιο έξυπνη, και καλύτερη ποιοτικά, αντι-mainstream mainstream αγορά του έτους.

470