WATAIN: “The Wild Hunt”

Δεκατρία χρόνια μετά το ντεμπούτο τους, οι Watain συνεχίζουν να δουλεύουν πάνω σε υλικό που προσφέρει κάτι επιπλέον στην μουσική τους πανδαισία, πάντα με τρόπο χαρακτηριστικό, με αριστοκρατικό black metal πανέμορφης τεχνικής και δυναμικότητα αξιοζήλευτη.

Το “The Wild Hunt”, ένας δίσκος που ξεπερνά τη μια ώρα σε διάρκεια, δεν υστερεί από τους προκατόχους του που αποδείκνυαν τα παραπάνω. Μάλιστα, η ορμητικότητα του album σαν σύνολο είναι αρκούντως μεγαλύτερη από τα πολύ πρόσφατα υλικά του group, με τρόπο όμως που δεν είναι μονότονος ούτε και κουράζει.

Σαν καθαρά κιθαριστικός black δίσκος, το νέο album των Watain, χάρη και στην άριστη ποιότητα του, βγάζει solos που μπορούν να καταταχθούν στις καλύτερες στιγμές τους από τις πρώτες κι όλας ακροάσεις. Η όλη σύνθεση του κάθε κομματιού είναι ξέχωρα δυνατή, έξυπνη, με ξεχωριστή δομή αρχής, μέσης και τέλους με νόημα και ποιότητα.

Σε αρμονία με τα καταπληκτικά φωνητικά και τα ιδανικά μουσικά πλαισιώματα, το αποτέλεσμα κάθε κομματιού του “The Wild Hunt” προδίδει έναν δίσκο που παίζει σε μεγάλα επίπεδα, σίγουρα στα μεγαλύτερα που έχει να επιδείξει το έτος, εξαιτίας του ονόματος του δημιουργού και μόνο. Το υλικό του είναι αρκετά “κακό” για να μην αρέσει.

477