OUTSHINE: “Prelude to Descent”

Οι Outshine, έχοντας περάσει από τα  σαράντα κύματα του line up από το 1995, που ξεκίνησαν ως studio project, έως σήμερα που έρχονται με το 3ο full length album τους…

Περίπου 3ο δηλαδή, αφού μία version του εν λόγω πονήματος κυκλοφόρησε μόνο στη Σουηδία με τον τίτλο “Addiction” και τον αμέσως προηγούμενο vocalist Erlend Jegstad, η εταιρία το χαρακτηρίζει 4ο, η μπάντα 3ο (ο συντάκτης γράφει και τα δύο και ξεμπερδεύει…) Τον προαναφερθέντα πάντως έχει αντικαταστήσει ο Micke Holm.

Έχοντας στο πλευρό τους συνεργάτες που έχουν δουλέψει με κάποια από τα μεγάλα ονόματα, όπως τον Gӧran Finnberg στο mastering (Opeth, Meshuggah, In Flames, Dark Tranquility etc) και τον Svein Jensten ξανά στην παραγωγή, σε προϊδεάζουν για κάτι καλό.

Η σκοτεινή ατμόσφαιρα διαχέεται ήδη από τις πρώτες νότες του “Prelude to Descent”. Κεντρική νόρμα το melodic gothic ιδίωμα, αναφορές σε σχήματα όπως οι Paradise Lost, σκληρές κιθάρες, βαριά riffs, γεμάτος συνολικά ήχος, καθαρά φωνητικά που αγριεύουν σύμφωνα με τις μουσικές επιταγές, δέκα tracks στο σύνολο και δεν μπορώ να πω ότι κάποιο ξεχωρίζει σημαντικά ή υπολείπεται των άλλων.

Για να το αναλύσουμε λίγο περισσότερο την τελευταία φράση, είναι ένα καλό album, αξιόλογο προς ακρόαση, χωρίς να αποτελεί masterpiece ή δίσκο- μνημείο, αναμφίβολα θα βρει το ανάλογο κοινό στοιχεία που θα του αρέσουν και θα το ακούσουν ευχάριστα.

509

Avatar photo
About Φανή Τσουκαλά 171 Articles
Γεννήθηκε και μεγάλωσε [με γαλλικά και πιάνο(και μπαλέτο)] στη μαγευτική Αθήνα. Οι σχέσεις της με την rock και metal σκηνή ξεκίνησαν στο δημοτικό, με τη μία κασέτα που κυκλοφορούσε στο σχολείο, ηχογραφημένη από ραδιόφωνο, Λιωμένο Παγωτό από τη μία, Smells Like Teen Spirit από την άλλη. Η πρώτη κασέτα που αγόρασε παρόλ’ αυτά, ήταν Iron Maiden με Di Anno. ‘Έκτοτε έχει βρεθεί σε διαφορετικούς ρόλους, από τον πιο enthusiast θαυμαστή της νέας prog σκηνής, έως τον θιασώτη των Clutch. Σπανίως γράφει για πράγματα, εκτός αν θεωρεί ότι αξίζει να γραφτούν. Ονειρεύεται να βγει στη σύνταξη και να πάρει πτυχίο στην αστροφυσική, καθώς τα Ηumanities και τα Economics and Business που έχει ασχοληθεί μέχρι τώρα, τα βρίσκει βαρετά απέναντι στο αχανές σύμπαν. Επιλογές καριέρας: αιώνια φοιτήτρια.