ASG: “Blood Drive”

Νότια Καρολίνα. Τριγύρω έρημος. Τέσσερις νέοι αποφασίζουν να παίξουν μουσική. Διαλέγουν σαν όνομα το ASG (All Systems Go) και ξεκινούν δουλειά, έχοντας στο μυαλό τους τους Black Sabbath και τους Queens of the Stone Age της αρχικής περιόδου.

Το doom εμφανές κάτω από το μουσικό τους περίβλημα και μια πολύ όμορφη μελωδική φωνή από τον Jason Shi, σε ταξιδεύει μέσα από Monster Magnet-ικά κιθαριστικά εφέ σε ένα παράλληλο σύμπαν.

Το ομώνυμο “Blood Drive” είναι μάλλον ο ακρογωνιαίος λίθος του album, αλλά έχει πολλούς καλούς συνοδοιπόρους στις μελωδικές γραμμές του “Day’s Work”, που θα με αναγκάσει να το ακούσω και πάλι.

Πιασάρικα ριφ (“Scrappy’s trip”) και κομμάτια που αν και δεν είναι μακριά σε διάρκεια, καταφέρνουν να εναλλάσσουν συναισθήματα και ρυθμούς, όπως για παράδειγμα το 4-λεπτο “Castlestorm”.

Πανέμορφο το ήσυχο “Blues for mama”, όπου ο Shi πάει χαμηλότερα στην μουσική σκάλα και ανεβαίνει μετά πάλι συνοδεύοντας την κιθάρα του, σε ένα κομμάτι που αναδεικνύει και το ρυθμικό δίδυμο των ASG, Scott Key και Andy Ellis, σε τύμπανα και μπάσο αντίστοιχα.

Ένα ακόμα hit κρύβεται μέσα στο “Hawkeye” που σε λιγότερο από 4 λεπτά σε ξυπνάει με τη δυναμική του και το album τελειώνει με μια μπαλάντα που σε συγκινεί με την ακουστική κιθάρα και την βαθιά φωνή του Shi.

To “Blood Drive” είναι το τέταρτο τους full length album και ντεμπούτο στην μεγαλύτερη Relapse, όπου βρίσκονται και οι Baroness, των οποίων ο τραγουδιστής, John Baizley (μάλλον) φιλοτέχνησε και το εξώφυλλο, μιας που μοιάζει καλλιτεχνικά με ότι έχει φτιάξει πριν. Στο “Children’s music” μάλιστα, υπάρχει και λίγο από το πνεύμα των Baroness και φαντάζομαι πως η εταιρία θα του ταιριάξει σε κάποια περιοδεία.

Είναι ένας δίσκος από ένα συγκρότημα που έχει κατασταλάξει, έχει φιλτράρει όλες του τις επιρροές και έχει επιβάλει το δικό του ύφος σε αυτές.

Υποτιμημένη και χωρίς μεγάλη υποστήριξη, φαντάζομαι, την οποία σίγουρα θα βρουν στην Relapse και θα φτάσουν σε περισσότερα αυτιά που θα ανακαλύψουν ένα ακόμα μουσικό σχήμα που αξίζει την προσοχή τους.

Όσοι αρέσκονται σε desert rock ακούσματα και στην Heavy πλευρά του grunge, αρπάζουν άφοβα και δε θα το μετανιώσουν.

437

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.