DARKFALL: “Road to Redemption”

Τώρα που παρατηρούμε τα περισσότερα “μοντέρνα” death συγκροτήματα να καταστρέφουν συλλογές προσεγγίζοντας ηλεκτρο-core ήχους, δουλειές όπως η νέα των Darkfall δημιουργούν ευχάριστες εντυπώσεις κι ακόμα καλύτερες ακροάσεις.

Ο πέμπτος δίσκος στα δέκα πέντε χρόνια τους, το “Road to Redemption”, είναι ίσως μια από τις καλύτερες προτάσεις του είδους από άποψη παραγωγής. Ο ήχος του είναι πεντακάθαρος, κάτι που σε συνδυασμό με το σχεδόν τεχνικό και progressive παίξιμο των Darkfall φέρνει ένα δυναμικό και αξιοπρεπέστατο αποτέλεσμα.

Στο album αυτό υπάρχουν μερικές από τις πιο έξυπνες death και – σχεδόν – thrash με progressive συνθέσεις του 2013 μέχρι και την ώρα της κυκλοφορίας του. Ο ήχος τους γνώριμος αλλά όχι κόπια, ούτε και επαναλαμβανόμενος. Η διάρκεια του κάθε κομματιού είναι από ικανοποιητική μέχρι μεγάλη, με το σύνολο του δίσκου αρκετά μεγάλο και ιδιαίτερα ευχάριστο και όμορφο για να κουράσει.

Οι Darkfall, μπάντα Αυστριακή, έχουν αποκτήσει εμπειρία μέσα από καλές συνεργασίες και εμφανίσεις σε festivals με σημαντικά ονόματα να τα απαρτίζουν. Μπορεί αυτό να τους κάνει να ακούγονται μεγάλοι κι αυτό να προσανατολίσει κανέναν ως προς το πώς μπορεί να ακούγεται. Η πραγματικότητα απέχει. Το “Road to Redemption” είναι ένα σύγχρονο death metal album που μπορεί να λατρέψει ο οποιοσδήποτε οπαδός του extreme ήχου.

543