CHASING VIOLETS: “Outside Heaven”

Μας καλωσορίζουν από τη Γαλλία οι  πανέμορφες αδελφές Sarah & Melissa Fontaine  με  όχημα τους CHASING VIOLETS και την πρώτη κυκλοφορία τους το “Outside Heaven”.

Παραγωγός και συν-συνθέτης ο Frederic Slama (project AOR) με  συν-συνθέτες των τραγουδιών τον θρυλικό και πανταχού παρόντα στο χώρο  Tommy Denander, τον Paul Sabu (θα χάσουμε το μέτρημα που συμμετέχει και συνεισφέρει), τον πολυάσχολο νεοφερμένο Robert Sall (Work of Art) και τον ιταλό Alessandro Del Vecchio (Shining Line και αρωγό σε πολλές μπάντες του μελωδικού) μεταξύ άλλων επιφανών καλλιτεχνών του χώρου: η λίστα είναι εντυπωσιακή: Michael Landau, Jerry Hludzik, Philip Bardowell,  Bruce Gaitsch, Göran Edman και πολλοί- πολλοί ακόμη!

Οι Chasing Violets, δηλαδή η Sarah και η Melissa, έχουν πραγματικό πάθος με την  AOR μουσική και δεν είναι μόνο διάττοντες αστέρες λόγω εξωτερικής ωραιότητας (λιγούρια…) αλλά παρουσιάζουν το μελωδικό ροκ με αισθαντικότητα πατώντας στα στέρεα χνάρια των  Robin Beck και της Fiona με μία εκλεκτή δόση -λόγω Frederic Slama- από West Coast.
Οι Sarah & Melissa γλυκές και μεταξένιες φωνές, μερικές φορές αισθαντικές όπως στο “Voices In The Wind”, άλλες φορές μεγαλοπρεπείς με τους τραγουδιστές που συνερμηνεύουν τις συνθέσεις του δίσκου. Τα εκπληκτικά ντουέτα με τον απαράμιλλο Göran Edman στο “The Price To Pay” και το “Above Suspicion”, καθώς και τα “A Hole In Paradise” με το  aorίζων  “No Margin For Error” με τον πάντοτε ικανότατο Philip Bardowell (μεγάλη και ενδιαφέρουσα καριέρα). Επίσης ξεχωρίζει το “Hold Back The Dawn”, ίσως η καλύτερη σύνθεση με μία πλειάδα αστέρων όπως οι Denander, ο Michael Landau (Joni Mitchell, Seal, Michael Jackson, James Taylor, Helen Watson, Richard Marx, Steve Perry, Pink Floyd, Miles Davis,Dean Parks , Steve Lukather και  Dann Huff), ο Del Vecchio (άλλος ένας τόμος, παρά το νεαρό της ηλικίας), ο εξαίρετος  ντράμερ  Mike Baird (Vasco Rossi, Billy Idol, Hall and Oates, Pointer Sisters, Donna Summer, Riverdogs, Animotion, Richard Marx, Michael Bolton, Rick Springfield, Eddie Money, Kenny Loggins, Yumi Matsutoya καθώς και η περιοδεία με τους Journey για το Raised on Radio καθώς και  ο Jerry Hludzik (DAKOTA).

Αξιοπρόσεκτη επίσης η hard ροκίζουσα σύνθεση των αδελφών, το “Just Wanna Be Your Heroin”, που κλείνει και το άλμπουμ. Από τις νέες, ελπιδοφόρες παρουσίες που βροντοφωνάζουν πως το ασθενές φύλο είναι παρόν και στον χώρο της μελωδίας, συνεχίζοντας επάξια το έργο παλαιότερων με διάρκεια ομότεχνων τους!

544