ANAAL NATHRAKH: “Vanitas”

Το “Vanitas” είναι το πέμπτο studio album των Anaal Nathrakh για τη τελευταία πενταετία.

Μετά τα αναγνωρίσιμα “Hell is Empty And all the Devils are Here” και “In the Constellation of the Black Widow” αλλά και το “Passion”, που δεν άγγιξε όσο θα περίμενε κανείς αποτελώντας απλά σύντομο πέρασμα στη δισκογραφία τους, έρχεται το πιο extreme album των Άγγλων.

Στο “Vanitas” βρίσκουμε τον V.I.T.R.I.O.L να σκίζει πραγματικά το λαρύγγι του και να φτάνει επιδόσεις που τον συγκαταλέγουν στους maestros της extreme metal κοινότητας. Ο Irrumator πλέον την έχει καταβρεί στην εξ’ ολοκλήρου ηχογράφηση της μουσικής και παίζει με τα δικά του πειράματα απ’ όπου προκύπτουν industrial ενορχηστρώσεις ταχύτατης black metal χορωδίας. Οι δυο τους δένουν ιδανικά και ίσως καλύτερα από πριν και ενισχύουν την υπόθεση με παιχνίδια στη παραγωγή του δίσκου που μόνο περισσότερο αρρωστημένο τον αναγκάζουν να ακούγεται.

Highlight τα κιθαριστικά solo (βλέπε “To Spite the Face”) που συγκλίνουν περισσότερο στο heavy, κάτι που το κάνουν αρκετά riff κατά τη διάρκεια του δίσκου. Άλλα κομμάτια αρκούνται στις original extreme metal μορφές των Nathrakh, όπως στο “Make Glorious the Embrace of Saturn”, ή σε σύντομες industrial μουσικές όπως με το “Forging Towards the Sunset”.

Το “Vanitas” διαρκεί περίπου σαράντα λεπτά κι αυτό αποδεικνύεται ιδανικό. Διαφέρει από τους τελευταίους δύο δίσκους των Anaal Nathrakh μιας και το ύφος τους εδώ είναι πιο ωμό και ευθύ, περισσότερο extreme και με μεγαλύτερη ποικιλία στα φωνητικά. Ο ήχος του είναι άψογος και το όλο production εντυπωσιακό!

483