ALUK TODOLO: “Occult Rock”

ALUK TODOLO. Εκ πρώτης όψεως μου κάνει για ασθένεια ή εμβληματική φυσιογνωμία του υποκόσμου του στυλ Keyser Soze!

Πατάω το γνωστό κουμπί με το βελάκι και αυτό που ακούω στο πρώτο κομμάτι του άλμπουμ, με κάνει να θέλω να ξεριζώσω τα αυτιά μου και να τα πετάξω στο πεινασμένο ροντβάιλερ του γείτονα!

Στιγμές ένδοξου αρχέγονου black metal αναβλύζουν από τα ακουστικά μου! Και μάλιστα, αυτός ο black metaler έχει “σφυρίξει” μερικά γραμμάρια κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης! Σιγά σιγά, με κάποιους απόκοσμους (εξού και το occult) ήχους, το σύνολο γίνεται λίγο πιο ανεκτό. 10 λεπτά είναι θα περάσουν, για να δούμε τι άλλα ναρκωτικά έχουν πιει αυτοί οι τύποι από τη Γαλλία!

Το όνομα του συγκροτήματος, όπως ενημερωνόμαστε από το επίσημο βιογραφικό τους, προέρχεται από κάποια αρχαία ορεινή θρησκεία της Ινδονησίας και μπορώ να πω ότι σαν μουσική μυσταγωγία, το δέχομαι. Αρχικά, με εξόργισαν αλλά άρχισα να καταλαβαίνω που το πάει και τελικά, άρχισα να τους συμπαθώ κιόλας!

Στο δεύτερο κομμάτι τα πράγματα γίνονται ενδιαφέροντα! Το instrumental τρίο μπλέκει με ήχους Krautrock με στιγμές βγαλμένες από τα ένδοξα χρόνια των Eloy, με έναν σύγχρονο Mogwai προσανατολισμό. Παράλληλα, νιώθω και τον πλανητικό αέρα των Hawkwind να με δροσίζει και αυτό που τελικά φτάνει στα αυτιά μου είναι μοναδικό.

Δυστυχώς, όσοι δεν αντέχετε τους μουσικούς πειραματισμούς, δε νομίζω πως θα έχετε την υπομονή να φτάσετε πέρα του πρώτου τραγουδιού και να νιώσετε τον ηλεκτρισμό.

751

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.