DECEIT: “Nine”

Μετά το πρώτο ομώνυμο ΕΡ τους το 2010, το οποίο και έλαβε θετικές κριτικές, καθώς και ένα cover του “Teardrop” των Massive Attack, το οποίο ενδεχομένως και να έτυχε μεγαλύτερης απήχησης ακόμα και από το ίδιο το ΕΡ, οι Ιταλοί Deceit είναι έτοιμοι να μας παρουσιάσουν το πρώτο full length υπό τον τίτλο “Nine”.

Ακούγοντας το album το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό ήταν οι αγαπημένες εποχές της ανατρεπτικής rock γενιάς των ’90s (ειδικά αν κανείς έχει ανατραφεί στη διάρκειά αυτής), των Alice in Chains, Soundgarden etc…

Κοινώς, οι Deceit ακολουθούν την πεπατημένη -ουκ ολίγες φορές- οδό, χρησιμοποιώντας πιασάρικα riff και μελωδίες.

Ευχάριστο-εμπορικό album στο άκουσμα, αλλά δε θεωρώ ότι σε κάποιο σημείο  προσφέρει τις απαραίτητες μουσικές “συγκινήσεις”. Άλλωστε, ως νέα μπάντα, έχουν κάθε περιθώριο να αξιοποιήσουν το υλικό και τις δυνατότητές τους σε επόμενες δουλειές.

Αξίζει να το ακούσεις γιατί: είναι ήχος και στυλ οικείο, γνώριμο (κάτι σαν τα κουλουράκια της γιαγιάς που τα θυμάσαι με μία συγκίνηση αν και τώρα τρως τα double chocolate).

Δοκιμάστε να ακούσετε το “First Father”, του οποίου video clip θα είναι διαθέσιμο από την 30ή του Σεπτέμβρη και είναι από τα “πουλέν” του δίσκου. Εν συνεχεία το “Last Song” και το “Τhe Fall”. Αν δε νιώσετε καλυμμένοι, προχωρήστε παρακάτω…

514

Avatar photo
About Φανή Τσουκαλά 171 Articles
Γεννήθηκε και μεγάλωσε [με γαλλικά και πιάνο(και μπαλέτο)] στη μαγευτική Αθήνα. Οι σχέσεις της με την rock και metal σκηνή ξεκίνησαν στο δημοτικό, με τη μία κασέτα που κυκλοφορούσε στο σχολείο, ηχογραφημένη από ραδιόφωνο, Λιωμένο Παγωτό από τη μία, Smells Like Teen Spirit από την άλλη. Η πρώτη κασέτα που αγόρασε παρόλ’ αυτά, ήταν Iron Maiden με Di Anno. ‘Έκτοτε έχει βρεθεί σε διαφορετικούς ρόλους, από τον πιο enthusiast θαυμαστή της νέας prog σκηνής, έως τον θιασώτη των Clutch. Σπανίως γράφει για πράγματα, εκτός αν θεωρεί ότι αξίζει να γραφτούν. Ονειρεύεται να βγει στη σύνταξη και να πάρει πτυχίο στην αστροφυσική, καθώς τα Ηumanities και τα Economics and Business που έχει ασχοληθεί μέχρι τώρα, τα βρίσκει βαρετά απέναντι στο αχανές σύμπαν. Επιλογές καριέρας: αιώνια φοιτήτρια.