A FOREST OF STARS: “A Shadowplay for Yesterdays”

Μου ήταν πραγματικά πολύ δύσκολο να γράψω για την καινούρια  κυκλοφορία των Βρετανών, και πως να το κάνεις όταν ένα συγκρότημα όπως οι A Forest of Stars δεν υπάγεται σε ένα συγκεκριμένο μουσικό είδος (τουλάχιστον για εμένα), δεν περιορίζεται σε στεγανά και σε στερεότυπα,  καθώς οι μουσικές δομές που ακολουθεί δεν είναι τίποτα άλλο από ένα συνονθύλευμα από black, doom και folk στοιχεία, των οποίων ο συνδυασμός μόνο ταμπέλες δεν επιδέχεται.

Οι Βρετανοί με την τρίτη κυκλοφορία τους, “Α Shadowplay For Yesterdays”, παρουσιάζουν ένα πιο εύπεπτο μουσικά concept album σε σύγκριση με τα δύο προηγούμενα κερδίζοντας ουσιαστικά όλο και περισσότερους οπαδούς της ευρύτερης, και όχι μόνο, metal σκηνής. Οι μακροσκελείς συνθέσεις φαίνεται να απουσιάζουν στην συγκεκριμένη κυκλοφορία, καθώς μόνο ένα κομμάτι είναι διάρκειας 10 λεπτών, ενώ η συνολική διάρκεια του δίσκου ξεπερνά τα 60 λεπτά.

Το album ξεκινά με την εισαγωγή “Directionless Resurrectionist” το οποίο με την σειρά του οδηγεί στο “Prey Tell of The Church of Fate” στο οποίο κυριαρχούν κυρίως το βιολί και οι  βαριές lead κιθάρες. Και ώρα για το έπος των επών ονόματι “A Prophet for a Pound of Flesh”. Το συγκεκριμένο κομμάτι τα έχει όλα και τα κάνει όλα, μελωδίες, blastbeats, υπέροχα μεν, ανατριχιαστικά δε, φωνητικά τα οποία θα μπορούσαν να παρομοιασθούν με αυτά του αείμνηστου Β των Lifelover.

Ακολουθεί το “The Blight of God’s Acre” χαρακτηριστικό του οποίου είναι τα μελωδικά μεν, επιθετικά δε, κιθαριστικά riff. Εν συνεχεία το “Underside of Eden”, σαφώς πιο “ονειρικό”, αποδεικνύει τη μουσική ποικιλομορφία της μπάντας, ενώ στο “Gatherer of the Pure” o Mister Curse δίνει ρέστα όσον αφορά τα φωνητικά τα οποία συνδυάζονται άριστα με το βιολί και τις κιθαριστικές μελωδίες.

Τα τελευταία 3 κομμάτια αν και δεν χαρακτηρίζονται επακριβώς υποδεέστερα, εντούτοις όμως στερούνται σε  ποιότητα  σε σύγκριση με τον βασικό κορμό του album, παρόλα αυτά όμως δένουν και κλείνουν πολύ όμορφα σαφώς μια από τις καλύτερες κυκλοφορίες της φετινής χρονιάς.

Ενδείκνυται σε όσους έχουν βαρεθεί τα τετριμμένα  και τα σίγουρα. Έτσι για την αλλαγή βρε αδερφέ!

450