THE ORDER: “1986”

Οι Ελβετοί The Order παίζουν old-school hard rock αλλά αυτό δεν έχει κάποια ιδιαίτερη σχέση με την ονομασία του τέταρτου δίσκου τους, “1986”, αφού ύστερα από μια ιδιαίτερα καλή τριλογία (που ουσιαστικά ευθύνεται για τη συνέχεια επιβίωσης τους) κυκλοφορούν το πιο μοντέρνα “ντυμένο” album τους.

Οπότε αυτό που μένει old-school πια στους The Order τι είναι; Οι ιδέες κυρίως αφού στον νέο τους δίσκο θα βρείτε αρκετές μνείες για όμορφες γυναίκες, καταστροφή των πάντων για τη ψυχή του… πανηγυριού και πόλεμο στο όνομα της αγάπης. Συνηθισμένα δηλαδή πράγματα που όσο περνάνε τα χρόνια και οι προσπάθειες από νεότερες μπάντες καταλήγουν και χειρότερα.

Οι συγκεκριμένοι Ελβετοί είναι μέρος των λίγων που δεν κατακρεουργούν αυτό που κάνουν. Η μουσική τους είναι αρκετά καλή, προορισμένη για live εμφανίσεις και πολύ καλές μάλιστα. Τα φωνητικά είναι πολύ αναγνωρίσιμα και σε καλό επίπεδο. Οι συνθέσεις είναι κι αυτές αρκετά καλές. Το “1986” όμως δεν στρώνει το κόκκινο χαλί στους αυθεντικούς οπαδούς του ιδιώματος αφού χάνει λόγω εποχής και έλλειψης κάτι νέου. Πρόκειται για μια, καλή κατά τα άλλα, επανάληψη ενός καλοπαιγμένου επεισοδίου. 

400